stage 2 ye kadar filtre egzoz yazılım DSG deki vites değişimleri daha zevkli olabilir daha fazlasını yapmayı düşünüyorsanız manuel daha tercih edilesi duruyor . dsg zevklidir özellikle golf r 4 ceker bir araçta launch control daha zevkli olur iş tamamen neyi amaçladığınıza göre...
İlk dsg kullandığımda tadı damağımda kalmıştı 1.6 polo 90 lıktı araç işm var diye arkadaşımdan almıştım işimi hallettikten sonra bi yarım saatte yalandan gezmiştimilk ve son dsg tecrübemdi zaten
![]()
dsg7'li tdi polo da kullandım, dsg 6ileri 2.0 scirocco da kullandım. Ancak ben keyif almadım yani şöyle anlatayım sciroccoda virajlar falan cok güzeldi harika.. hiç ivme kaybetmeden virajdan tak tak vites atarak cıkıyor araç ama ben istediğim anda vitesi kücültemediğim aracı sevmiyorum.
manuel kullanın dsg'yi diyen olabilir ama o da manuel bir araca göre zor geldi bana. ayagımın altında debriyaj olsun o kontrol bende olsun.....
-Fırat
bende manuel vitesi daha çok severim ama dsg nin keyfi bi başka gerçekten. dsg derim ben
DSG aynı zamanda Tiptronik bir sanzuman değil mi aynı şeyler yapabılırsınız aragaz harici.
Onun dışında Golf R da ki DSG ile 1.2 lerde ki DSG aynı değil çok daha dayanıklı bır DSG den bahsediyoruz üstelik araç arkadan itişli değilse vites in hiç bir zevki yok 1 sene kadar otomatık araba kullandım tamam gıtmıyor ama sattıktan sonra düz vites berbat geliyor ki DSG düz vitesten daha seri.Eğer DSG problem çıkartır dıyorsanız mehmet G. Chip tunıng yapıyor kendılerı araca çok yüklenilirse DSG ye sorun olmasın diye bir parça takıyorlarmış gerekırse sızde o şekil bir şey yaptırabılırsınız kafanızın rahat olması acısından
dsg kullanıcısı olarak soyleyeyım.6 ılerıler yaglı tıp tık demez yıllarca sorunsuz vites atar.7 ılerıler modifiyeye gelmez kırılır ses yapar.eğerki bi sekılde şansına bozulursa 3 lira paran gider ama sonra guzel olur yapılır bi sorun kalmaz.
yarışma konusuna gelınce dsg her zmn 2 boy önde gider.ve düz vitesten inanılmaz hızlı atar.boşa atarak gitmiyosan duz viteste fabrika verisi olarak daha az yakar.dsg iyidir keyiflidir.bi kere söyle dusunun dsg varsa zaten o aracı hiç kesicide anlamsızca kullanmamışlardır tır tır diye titrememiştir 1.viteste hiç.ben çok memnunum![]()
önden çekişli bir araçta manuel vitesin çok bir esprisi yok ama 4 çeker veya arkadan itiş bir araçta sürüş zevki açısından manuel tercihim olurdu
yeni konu açmayalım burda konusu varken , dsg polo bakıyorum 1.4 , tsi , tdi farketmez , onu sonra araştırıcam.dsg manuel tabanlı robotik mi , tork konvektörlü tam otomatik mi?
gazdan ayağı çekince eğim doğrultusunda salınım mı yapıyor?yoksa d deyse ileri , r deyse geri gitmeye meyilli bi biçimde hazır mı bekliyor?
DSG çift kavaramalı bir şanzıman. Robotiklerden biraz farklı. Robotizeler manuel şanzıman mantığı ile çalışıyor. Hidrolik iticiler sizin yerinize debriyaja basıyor vites değiştiriyor. Tabi bu çok sarsıntılı ve yavaş bir şekilde gerçekleşiyor. PSA grubunda yer alan Auto6R şanzıman gibi.
DSG ise otomatik şanzıman gibi. Siz hangi viteste gidiyorsanız bir üst vites hazırda bekliyor. Uygun devir geldiği anda dişliler birbirini yakalıyor ve vites değişmiş oluyor. GEçişleri nerdeyse hissetmiyorsunuz bile. Kullanımı çok keyifli. Sorun çıkartıyor diyenlerinyüzde 80'i otomatik vites otomobil kullanmasını bilmeyenlerden oluşuyor. Sadece normal bir sürüşte vites değişiminde ayağınızı gazdan bir an çekip şanzımanın üzerindeki stresi azaltmanız gerekiyor. Sorun çıkan DSG'lerde gazdan hiç kalkmadan kullanıldığı görülüyor.
Sorunsuz sıkıntısız bir şanzıman DSG. Eğer çok üst seviyelerde modiye işlemlerine girilmeyecekse (DSG'nin aşırı torku kaldırmadığı Volkswagen tarafından da kabul ediliyor) DSG her zaman daha iyidir.
benim için vites geçiş hızından ziyade düşük şehir seyirlerindeki ve dur kalktaki sürüş karakteri.Misal 4 ileri triptonik hmatic sonata aldık geçen hafta ,,, hayet memnunum, geçiş hızı vss önemli değil benim için.Mütiş hızlı olduğu söyleniyor zati onda sıkıntı yok.En çok merak ettiğim tam otomatik gibi sürekli bi ilerleme isteği , frenden ayağı çekince bi ilerleyesi varmı arabanın?Yoksa robotiklerdeki gibi boş boş bekliyor ve kalkışta - yokuşta vss gaza basılmasını mı bekliyor?
O olay robotiklerdeki gibiyse hiç başlamadan bitebilir dsg merakım![]()
Benim tercihimde manuel' den yana
Biçok otomatik araç kullandım 6 ileri ve 7 ileri DSG dahil ama ben keyif almadım
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
manuel ile dsg yi omu bumu diye karşılaştırmak bile bence abest tabiki her koşulda dsg..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
DSG tork konvertörlü gibi sürekli kavrama halinde olmadığından yokuşlarda geri kaçırma oluyor diye biliyorum.
DSG güncel bir teknoloji, aynı zamanda ileri bir teknoloji. Fakat VW sağolsun 3 kuruşun hesabına gidip bazı modellerinde şanzımanın tork limitlerine yakın güç üreten motorlarla kombine etti sonra millet mağdur oldu. Mekatronik arızaları vs. Halbuki Bugatti Veyron daki şanzıman da DSG.
122 lik TSI larda daha çok sorun çıkıyor diye duymuştum, örneğin yukarıda Doğukan yazmış, 400 hp lik Golf de kullanıyor sorun yok, 122 lik TSI da kullananların sorun yaşamasının sebebi paragöz VW.
Ben özellikle 2. elde biraz riskli buluyorum bu çift kavrama şanzımanları. En azından VW'de özellikle 7 ileri kuru tip olanlardan çok şikayet var. 6 ileri yağlı tipler nispeten daha az üzer. Sonuçta onarımı pahalı bir ünite şu an için.
Benim kullandıklarımın tamamın hill holder olduğu için dikkat etmedim geri kaçırma var mı diye? Bu da benim hatammış artık dikkat etmek gerekiyor...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)