Özgün tamam üç aşağı beş yukarı aynı şeyden bahsediyoruz anladım şimdi..
kesiciye redline girmiyorum demişsin bende tam gaz yaparak redline a gir devir kes demiyorum aman burada yanlış anlaşılma olmasın
tam gaz ile hızlanma diyorum
100 km de yapmanın manası olmaması ise tartışılır ... ama 1000-1200 km ler uzun periyortlar.. kimi adam arabayı yola vurduğu zaman 1 haftada yapar onu...
kimi adam şehir içinde belki 2 haftada yapamaz..
neyse önemli değil.. birbirimizi anladığımızı düşünüyorum
tecrübe tecrübedir.. siz böyle randıman alıyorum derseniz tamamdır![]()
güzel sonuç ise rodajın tatlı sert yapılacağını diğer üyelerin görmüş olmasıdır.
biz en az 10 tane 0 km aracı üzerinde gelen yağ ile bu şekilde rodajladık ..
aralarında scooterlar ve turbodizel araçlarda vardı. hatta segman değiştiren bir arkadaşımın aracıda vardı.. bariz fark olduğunu teyid etti.
arkadaşalarımda en az o kadar basılarak rodajlanan araç biliyor. tabi bilmeleri önemli değil dikkat edilecek noktaları tartıştık sayfalarca.. bu gün iyi görünen yarın tak diye kırılabilir. ama mantığı iyi irdelediğimi düşünüyorum..
Bu arada ilginç bi anektod vermek isterim bir arakadaşım 2001 TDi skoda octavia rodajlamıştı akıllara zarar..
bu resim onun kadranı. 360.000 gibi pert etmişti..
işin garip olanı aynı model araçların asla yokuştan salsalar bile bu sürate ibre dayayamadığı..
0 km araçlarının rodajını nasıl yapacağını düşünen arkadaşlar için hem ömür hem sonuç açısından kafa karıştırıcı olsa gerek
![]()