User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: lpgde arac nasıl kullanılmalı?

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question lpgde arac nasıl kullanılmalı?

bugunlerde aklıma takılan bırsey bu lpgnın calısma sıstemı benzıne gore ne oranla acaba yanı lpgdeyken aracın yol bılgısayarıyla yakıt orantısı nasıl? yanı orda 100 kmde 3,2lt yazıyor atıyorum lpgde durum ne ıkı katımı hesaplaması nasıl? ve lpgde en uygun ve tasarruflu vıtes atısları nasıldır acaba bılgılerı ve tecrubesı olan abılerım varmı? nasıl lpgde daha fazla tasarruf ederız?

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg kitinin kalitesi (yüksek devirler çevirebilmek için özel enjektörler ve bujiler olması gerekiyor yanlış bilmiyorsam) ve aldığınız lpgnin içinde hava olup olmamasına bağlı olarak benzinde yaktığınız litreye +2 ya da +3 ekleyebilirsiniz.yani genel olarak ş içi 9 lt yakan bi araç 12 lt civarı temiz yakar lpgde. yakıt konusu harici, lpgde arabayı üzmemek lazım, zaten uzun süre sıkıştırarak kullanırsanız aracın benzinden de çaldığını görürsünüz lpgyi yetiremeyip.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metin_1989 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugunlerde aklıma takılan bırsey bu lpgnın calısma sıstemı benzıne gore ne oranla acaba yanı lpgdeyken aracın yol bılgısayarıyla yakıt orantısı nasıl? yanı orda 100 kmde 3,2lt yazıyor atıyorum lpgde durum ne ıkı katımı hesaplaması nasıl? ve lpgde en uygun ve tasarruflu vıtes atısları nasıldır acaba bılgılerı ve tecrubesı olan abılerım varmı? nasıl lpgde daha fazla tasarruf ederız?
    teorik olarak benzinin 1.1 katı LPG harcanır (yakıt hava oranını aynı tutmak için)

yol bilgisayarında 3,2 lt / 100 km yazıyorsa lpg için yaklaşık 3,5 lt / 100 km olarak düşünebilirsin.

yakıt tasarrufu benzin / lpg farketmez.. aracı ne kadar agresif kullanırsan yakıt tüketimin o denli artacaktır..

yol bilgisayarına bakarak tüketimin arttığı anda gaz pedalına daha nazik davranarak tüketimi düşürebilirsin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg kitinin kalitesi (yüksek devirler çevirebilmek için özel enjektörler ve bujiler olması gerekiyor yanlış bilmiyorsam) ve aldığınız lpgnin içinde hava olup olmamasına bağlı olarak benzinde yaktığınız litreye +2 ya da +3 ekleyebilirsiniz.yani genel olarak ş içi 9 lt yakan bi araç 12 lt civarı temiz yakar lpgde. yakıt konusu harici, lpgde arabayı üzmemek lazım, zaten uzun süre sıkıştırarak kullanırsanız aracın benzinden de çaldığını görürsünüz lpgyi yetiremeyip.
    LPG bir nedenden yetmiyorsa ya yanlış regülatör (düşük kapasiteli) yada yanlış nozzle ölçüsü seçilmiştir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani bu demekk oluyorki yol bilgisayarina bakarak ve gaza nazikce basarakk tasarruf yapabiliriz degilmi ? Ben aracimi sikistirdigim zamanlarda oldu ama hic benzine gecmedi surekli gazda ve performans kaybi olmadann gaz yiyor cook saglikli gidiyor

mfk1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani bu demekk oluyorki yol bilgisayarina bakarak ve gaza nazikce basarakk tasarruf yapabiliriz degilmi ? Ben aracimi sikistirdigim zamanlarda oldu ama hic benzine gecmedi surekli gazda ve performans kaybi olmadann gaz yiyor cook saglikli gidiyor
    lpg de egt biraz daha yüksek olacağı için gazlarken benzine almanızı öneririm.onun haricinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.birde bujileri değiştirme sıklığına dikkat edin benzinde 30 binde değiştiriyorsanız lpg de 20 binden fazla binmeyin.

By_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sibopları hassas olan araçlarda fazla sıkıştırmayı tavsiye etmiyorlar + olarak üst devirlerde benzin takviyesi ekliyorlar buda sibopları serinletmek için.

Genel olarak benzin ortalamanızın üstüne 1.5 eklenir

Lpg'de uygun vites atışı vs öyle birşey yok benzinde nasıl kullanıyorsanız o şekil kullanıcaksınız öncelikle güzel bir lpg ayarı yaptırın araç fakirde veye zenginde kalmasın onun haricinde normal devirlerde zaten az yakar g kasalar tasarrufludur
    05 Civic Vtec ||
    Emre Ayg..

Herşey Türklük için

kasırqa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mfk1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg de egt biraz daha yüksek olacağı için gazlarken benzine almanızı öneririm.onun haricinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.birde bujileri değiştirme sıklığına dikkat edin benzinde 30 binde değiştiriyorsanız lpg de 20 binden fazla binmeyin.
    hocam şimdi egt dedin kafamdaki soruları hemen sorayım müsadenle bu egt tam olarak nedir ? egt'yi düşürmek için ne yapabiliriz ? bir de stock LPG li bir arabada egt göstergesine gerek var mı ?

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg ve avans mevzusuyla alakali osman abinin bi konusu vardi forumda, suan telefondan baglaniyorm, onu bulup okursaniz faydali olur diye dusunuyorum..
    If you have no LAG, you have no turbo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erdem325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg ve avans mevzusuyla alakali osman abinin bi konusu vardi forumda, suan telefondan baglaniyorm, onu bulup okursaniz faydali olur diye dusunuyorum..
    hocam geldıgınde tekrar dedıgın koyu paylasırsan sanırım faydalı olcak
    bu arada aracım bı arakdasımında dedıgı gıbı astra g 2000 model 1,6 16v 105 bg model manuel aracımda atıger sıralı sıstem var aracım gecen gun lukoılden gaz aldım 20 tl ıle 65 km gıttı az degılmı ? lpg fıyatı 2,50 ve shır ıcı normal kullandım banamı tuhaf gelıyor yoksa ayarındamı bır sorun var dedım bı atıkercıye gıttım baktı ayarlar guzel dedı yolladı varmı tavsıye edebılcegınız guzel saglam bır ayar yapan?

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If you have no LAG, you have no turbo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılanlara ilaveten;
    kendi aracımın yol bilgisayarında aynı yolu benzinle gittigimde 7.2,
    lpg ile gittigimde 9gibi bir ortalama görüyorum. yani yol bilgisayarım lpgde de dogru ölcüm yapıyor sanırım.
    aynı durum arkadasımın baska marka aracında da bu sekilde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uniquel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazılanlara ilaveten;
    lpg ile gittigimde 9gibi bir ortalama görüyorum. yani yol bilgisayarım lpgde de dogru ölcüm yapıyor sanırım.

orda bir terslik var, yol bilgisayarı beynin sinyallerine göre hesabını yapıp değeri gösterir..

LPG beyni ise aracın kendi beyninin gönderdiği sinyali alır arttırır ve azaltır ve LPG enjektörlerine gönderir..

aracın kendi beyni hala aynı sinyali gönderdiği için yol bilgisayarı aynı göstermelidir..

yol bilgisayarında anlık tüketimi gösteriyordur mutlaka, lpg --> benzin --> lpg geçişi yapıp fark oluşup oluşmadığına bir bak istersen, sağlıklı çalışan bir araçta fark olmaması gerekli..

BATAK-RC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende aynı gösteriyo diye biliyorum benimkinde öyle bi fark göremedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılanlara ilaveten;
    Aracın LPG'de fakir çalışıyor demektir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kasırqa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam şimdi egt dedin kafamdaki soruları hemen sorayım müsadenle bu egt tam olarak nedir ? egt'yi düşürmek için ne yapabiliriz ? bir de stock LPG li bir arabada egt göstergesine gerek var mı ?
    En basiti methanol basarsın fakat gerek yok.OBD'den arabanın lft değerine kontrol edersin %+-5 içindeyse Lpg'de ayarın makuldur yapılacak bir durum yoktur.

Modellere göre supap sıkıntısı olabilir, bunun sebebi magnezyum supap ıvır zıvır değildir aslında bu supaplar yıllardır kullanılıyor.Bunun sebebi ateşleme avansıdır, düşük avans dereceli arabalarda egzoz supapları açıldığında yanma daha bitmemiş olduğundan dolayı egzoz supapları hasar görür. Halk arasındaki tabirli çelik(bildiğimiz yan sanayi supap la!), magnezyum alışım supapda olsa bu zarar oluşacaktır, kaçınılmazdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orda bir terslik var, yol bilgisayarı beynin sinyallerine göre hesabını yapıp değeri gösterir..

LPG beyni ise aracın kendi beyninin gönderdiği sinyali alır arttırır ve azaltır ve LPG enjektörlerine gönderir..

aracın kendi beyni hala aynı sinyali gönderdiği için yol bilgisayarı aynı göstermelidir..

yol bilgisayarında anlık tüketimi gösteriyordur mutlaka, lpg --> benzin --> lpg geçişi yapıp fark oluşup oluşmadığına bir bak istersen, sağlıklı çalışan bir araçta fark olmaması gerekli..
    evet anlık yakıtta da bu farkedilir sekilde. yani bmw'lerin kadrandaki 0-10-20-30 seklinde olan anlık gostergesinde, dediginiz gibi LPG -->benzin -->LPG gecisi yaptıgımda fark olusmakta.
    işin ehli degilim ama, anlık yakıtı akışmetreden ölçüyor ve ona gore veri gonderiyor diye biliyorum

Alıntı emp:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın LPG'de fakir çalışıyor demektir
    Cok acıklayıcı oldu hocam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tesekkurler hocam
    yazılanlara ilaveten;
    arac ne acaba? bızımkılerınde de dogru gosterıyor olabılırmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arac ne acaba? bızımkılerınde de dogru gosterıyor olabılırmı?
    arac 3.20i 98 model.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)