XSi Nickli Üyeden Alıntı
dediğim gibi, önce sistemi öğrenmeyle başla.. oto elektriğini tanıyorsan, biraz kes biç yapma hevesin varsa işin kolaylaşacak.. (ben önce aem fic bağladım vectraya ama devir konusunda beklemediğim bir sıkıntı yaşadım, şu anda safc - afc neo bağladım mesela, kes biç eğlenceli oluyor)
en önemli konu yakıt ve ateşleme ayarı, hadi ateşlemeye dokunmadanda olabiliyor (100 lerce örneği var safc ile turbo) en önemli konu yakıt..
bu nedenle turbo listenin en tepesinde wideband olacak, basınç göstergen olmasın ama wideband ın olsun mutlaka
yakıt ayar konusuna girersek:
pahalı olan ayarlanabilir beyinleri birkenara bırakalım, burada ucuz seçenekler ikinci el piggybackler (safc, aem fic, emanage ultimate vs.)
sana önerim aem fic olacak, neden dersen
1. büyük enjektörü kendi kontrol ederek kullanabilirsin
2. ateşlemeyi turboya uygun olarak kontrol etme imkanı var
3. kendi üzerinde map sensörü var
4. aracın kendi map/maf sensörünün arıza vermemesi adına beyni kandırma imkanı var
5. bence en süprizi bu: biraz elektrik işi ile launch control bile yapabiliyorsun
aem fic veya birbaşka piggyback kullanıyorsan, çok ihtiyacın olacak bir başka cihaz da obd cihazıdır.
muhtemelen aracında ucuz yollu elm327 ler çalışacak, onlardan edinmelisin..
çünkü piggyback aracın kendi beyni ile beraber çalışır, yaptığın ayarlar, aracın kendi beyninde bir takım düzeltmelere neden olabilir, bunları görüp anlamak için aracın enjeksiyon sistemine bakıp duruma göre hareket edilmesi gerekir..
yakıt ayar daha fazla yakıt için, bunun için daha büyük enjektör gerekecek..
aracındaki enjektörün boyutlarını öğren: oringten oringe uzunluk ve oring çapı, buna göre internetten veya yedek parçacılardan 200 hplik bir aracın enjektörünü kovala..
300-350cc lik bir enjektör işini görecektir fazlasıyla..
her ne kadar , ihtiyaç olmayacağını düşünsemde bir ihtiyaç benzin pompası, kendi pompanın debisi yetmeyebilir, ama yetebilirde, araçtaki pompanın debisini öğrenip yetermi yetmezmi bir araştırmaya girmek lazım..
mekanik turboya başlamadan önce, aracına wideband, piggyback ve büyük enjektörü takıp, aracı atmosferik olarak düzgün çalışacak hale getirmek için kendin uğraş mesela, afr nedir öğren, böylece tuner a olan ihtiyacın daha az olacaktır (en azından arabayı yürütebileceksin, daha iyisini istersen tabiki profesyoneller her zaman senden daha iyi bilecek bu işi)