Merhaba arkadaşlar. Bir abimizin Subaru STI'yi var fakat sürekli polislerle başımız belaya giriyor. Bir konuda okumuştum bir üniversitesinden onay kağıdı falan alınabiliyormuş. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba.
Merhaba arkadaşlar. Bir abimizin Subaru STI'yi var fakat sürekli polislerle başımız belaya giriyor. Bir konuda okumuştum bir üniversitesinden onay kağıdı falan alınabiliyormuş. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba.
Proje çizilmesi gerek bir mühendis tarafından daha sonrasındada baya bi işlem vardı ama hatırlayamıyorum.Uğraşılacak bişey değil yapılabilitesi olsaydı kesin birileri yapardı bizde bu dertten kurtulurduk ama maalesef çaresi yok![]()
Bir üniversite adı aklımda deil, Onay veriyormuş sanırım Kütahya'da ikamet ettiğimiz için uzak kalıyoruz bu tarz şeylere![]()
Polise isleyecegini sanmam.
O sesi duydumu her kosulda cezayı keser, baglar.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
ben eksoz koni amortisör yay ve fren sistemiyle ilgili bi soru sordum gelen cevap aşşağıdaki gibi yani imkansız
Sayın Gökhan Uludağ ;
Öncelikle mailiniz için çok teşekkür eder, bize ulaştırılan öneri ve değerlendirmelerin yetkili birimlerce dikkate alındığını belirtmek isteriz.
Bilinçli bir müşterimiz olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve önerilerinizin bizim gelişimimiz için çok değerli olduğunu ifade eder, göstermiş olduğunuz hassasiyet için tekrar teşekkür ederiz.
Sorunuz ile ilgili detaylı açıklamayı sizi aydınlatmak adına bilgilerinize sunarız.
Bize iletmiş olduğunuz mailden bilinçli bir araç kullanıcısı olduğunuz görülmektedir.
Aracınıza yapmış olduğunuz modifiyelerle ilgili olarak Türkiye’deki trafik tescil işlemlerinin işleyiş sistemine bağlı olarak şu aşamada tescil ve trafik belgelerine işlenmesi mümkün değildir. Ayrıca aracınızda yapmış olduğunuz teknik değişikliklerde kullanacağınız parça veya aksamların, bu tip parçaları üreten firmaların TSE den TİP ONAYI alarak ürettiği parçalar olması gerekmektedir. Bahsi geçen değişikliklerin araç ile uygunluğu, sürüş güvenliğini koruyup korumadığı TÜVTURK araç muayene istasyonlarında yapılan muayeneler sonucu ortaya çıkacaktır.
TSE ve Sanayi Bakanlığından gerekli bilgiler, yönetmelikler ve düzenlemeler temin edilebilir.
Saygılarımızla
TÜVTURK A.Ş.
var ama tse den tip onayı olan ürünler için diyor
Arkadaşlar ben Tüvtürk Bölge müdürüyle karsılıklı görüşme sansına eriştim. Aracımı gösterip egzozumu sordum Desibel testini gecen her egzoz bizden gecer ve projeye ihtiyacı yoktur diyor. Aksesuar olarak kullanılan parcaların projeye tabi olmadıgını belirtti. Ama polis durdurup muayneye yollayabilir diyor. Ama bizden desibel testini gene gecicek sonuc olarak ceza ödemeyeceksiniz diyor...
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
farklı konu açmamak için burda yazayım dedim: Ankara da tüv'e geçti... bakalım nasıl olacak bundan sonra....
Desibel sınırı nedir?
Yani xx marka araç için ayrı belirlenmiş bir limit, yy marka araç için ayrı belirlenmiş bir limit, zz marka motorsiklet için ayrı belirlenmiş bir limit midir?
Yoksa tek bir limit belirlenip tüm motorlu araçlar için bu limit mi geçerlidir.
Bu soruyu şunun için soruyorum, bir chopper motorsikletin çıkardığı sesi çoğumuzun aracı çıkarmıyordur. Eğerki o chopper motorsiklet sokaklarda legal olarak gezebiliyorsa o ses limitine kadar olan her araç korkusuz, sorgusuz, sualsiz gezebilmelidir.
arkadaslar bildiğim kadarıyla size yol göstermek isterim öncelikle hiç bir polis aracı ses cıkarttığı için değil orjinalin dışındaki teknik değişiklikten bağlıyor vede ceza kesiyor buda 32. madde bostancıda cadde'de sadece modlu aracları bağlamak için kurulmuş bir komisyon var onlardan biride benim arkadasımbiz onunla cok konustuk bu konuları. üniversite meselesine gelince istanbul teknik üni. bu konuyla ilgili rapor veriyor tabi incelemelerde öncelik araca takılı parcaların surus guvenliğine nekadar uyup uymadığı... en son dayımın aracı filimden bağlandı gittim cıkarmaya ordaki polislerle konustum ruhsata işlenirmi diye film işleniyor subaruyu bağlama meselesine gelince subaruya ne diyorlar bilmiyorum ama arkadasın evosu var temsadan yazı aldık hiç bir polis bağlıyamıyor eğer aracın orjinal olduğunu kanıtlarsan bişey yapamıyorlar o acıdan bir subaru stı'ı bağlıyacaklarınıda sanmıyorum ama kanattan dolayı 1.6 ts leri catır catır bağlıyorlar polislerin gerekcesi su devlet 2.5 stı den vergisini alıyor ama sen modlayıp aynı gucu elde ediyorsun senden alamıyor kaba taslak polis arkadaslardan aldığım bilgiler bu yönde yalnısım varsa arkadaslar düzeltin lütfen
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)