Est. Uzaklardaydım bir süre.
TSI lar engin tecrübe sahibi olduğum motorlar değil. Ama araçta kavramalı bir süperşarj ve yönlendirme valfi olduğundan öncelikle buralara bakmakta fayda var. Komprasör kavraması kaçırıyor olabilir veya valf bozuk olabilir. Twin-charged TSI'larda tecrübesi olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Araç boşta çalışırken Sağ Supercharger ın olduğu yerden Rulman sesi geliyor. Tahmin ediyorum ki Supercharger gücü , Devirdaimden aldığı için aşağıdaki parçanın dağılmış olabileceğini düşünüyorum.
Bunun haricinde araç boşta değilde yürürken , yani yüke binince bildiğiniz motordan rüzgar sesi geliyor. Gazdan çektikten sonra Dump Valve atma sesinden bahsetmiyorum ses sürekli ve gazdan çekince kesiliyor. Bu iş sökmeden anlaşılmayacak işin kötüsü bodrumda bunu yapacak yer yok.
![]()
Merhabalar;
Bodrumda erdal usta var belki tanirsiniz sanayinin ana girisi degil 2. Girisinden girince hemen sagdaki dukkan borekcinin karsisi. Eger aracinizin garantisi yoksa bodrumda size yardimci olabilicek tek kisi o,
Clio Rs 182 N/A - 98 Corsa Gsi N/A - Turbo Şahin 88 - 98 Corsa Gsi N/A - 94 Corsa Gsi N/A - 96 Corsa B swap c20xe
Ecupro Bodrum
Araç kaç model kaç km de. Superchangerda bi problem olabilir. Benim aracımda vardı bu tarz bi problem ama serviste arıza cihazında görünüyordu.
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
2011 Model ve 50 Binde ancak Motor arıza ışığı vs yakma yok. Değerlerine mi bakıp anladılar yoksa direk arızamı verdi ?
Rölantide kavramaması, 1200 devir civarından itibaren kavraması gerekir. Kaputu açıp birisine gaz verdirip gözle ve kulakla kavrama click sesini duyarak kontrol edebilirsin. Ancak kavrayıp da bir miktar kaçırabilir de. Veya kavrayıp supercharger yeterli basıncı basamıyor da olabilir. Tüm bunlar için basıncı takip etmek lazım.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Çok teşekkürler , yarın alttan açarak bakmaya karar verdik. En kötü ihtimalle Sc ı sökerek Plastik bölgelerinde çatlak patlak varmı onlara bakacağız.
Teşekkürler Vas-pc var ancak bunu bizim anlamamız çok zor. Hangi basınca bakacağımı bilmiyorum ve minimal değerleri bilmiyorum.
psi yada kpa degerli birsey deger okuyorsaniz basinci goruyor olmalisiniz. Bir ihtimal AFR yakit karisimi goruyorsaniz ve SC in etkin oldugu devirde araba cok zenginse de sistem size bir seyler tarif etmis olur
Eveeet Alttan aracı söktük , Supercharger dönmüyor. - Liftte Vitese takıp öyle bile yüklendik tık yok şimdi Devirdaimi sökeceğiz , sorun nerde acaba ?
Devirdayimmi kontrol eden valf var once ona bakın sonra Devirdayimmi sokun yazık olmasın emege usran bilir cek valfin yerini
Özen Volkswagen
RACE WERKS
Ibiza 1.8t fully built drag car project
Merhabalar. Konu sahibiyle sanırım aynı problem yaşıyorum. Biraz uzun bir yazı olacak. Yeni konu açmak istemedim. Hafiften hikaye tadında olacak çünkü başımdan geçenleri dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım=) Okuyup yardım eden olursa çok makbule geçer. Ama lütfen zaman ayırıp tamamını okuyun. Zaten bu foruma üye bazı ustalara/chip tunnerlara danıştım. Bişey yok diyen de oldu nokta tespit yapan da.
Aracım 2015 scirocco. Manuel vites. 2015 nisanda aldım. Aldığımda herşey gayet iyiydi. Öncelikle şunu belirteyim aracı aldığımdan beri, 15000 km boyunca, sadece ben kullandım. Dolayısı ile aracın gidişindeki farklılığı net bir şekilde hissediyorum. Fikir aldığım bikaç kişi arabada bişey yok dese de... Ayrıca yakıt tüketimim de fazlaydı. Yeni araba diyip yakıt tüketimi konusunu hiçbiyerde açmadım ama hala tüketimim çok fazla.
Her şey araç HENÜZ 2000 km deyken şu ses ile başladı. Ses aracı sabah ilk hareket ettirdiğimde motor ısınana kadar her vites değişiminde geliyordu(yaklaşık 2-3 km). Ayağını debriyajdan kaldırıp gaza bastığım anda bu ses geliyordu o zamanlar.
Araç hala garanti kapsamında olduğundan aracı servise götürdüm(şimdilik servis, usta vs isimlerinden bahsetmeyeceğim). Ustaya bu sesi dinletir dinletmez devirdaim dedi. Ben de bırakıyım değişsin o zaman dedim. Ancak usta 2 gün sürer diyince sıfır arabamın motoruna elletmek istemediğimden bırakmadım. Sadece ses olursa alışabileceğimi düşündüm(yabancı forumlarda eski açılmış konularda da aynı sesi duyanlara rastlıyorum ve herkes devirdaim değişmesiyle sorunun çözüldüğünü söylüyor). Fakat ses sürekli arttı en sonunda canıma tak etti ve tekrar o servise götürdüm. Önceki sefer gittiğimde devirdaim diyen adamlar bu sefer arabayı bırakacaksın, sesi duymamız lazım...vs dediler. E videodakinin aynısı diyorum, yalan söylemekle elime ne geçecek diyorum ama anlatamıyorum. Sonra tamam haklılar dedim. Sonuçta sorunu görmeden bişey yapamazlar dedim. Bi akşam bıraktım aracımı. Ertesi sabah gittim ve teste çıktık. Sesi çok net bir şekilde duyurdum. Tamam inceleyelim dediler. 5000 km deki aracım 1 gün daha serviste yattı. Bir sonraki sabah tekrar gitim ve bana dün aracı tekrar dinlediklerini ve sesi duyamadıklarını söylediler. Tekrar teste çıktık ve cidden ses yoktu. Sanırsam sesi maskelemek için bişey yaptılar. Ne yaptıklarını bilmiyorum ama işe yaradı ve ben de sorunum basitçe çözüldü sandım.
Sonra aracımda basınç problemi baş göstermeye başladı. İlk defa başıma geldiğinde ne olduğunu anlamadım. Ne kadar gaza basarsam basayım araba gitmiyordu. Arabayı stop ettim ostimde bi benzinlikte. Yaklaşık 10 dk kadar bekledim sonra çalıştırıp yoluma devam ettim. Sıkıntı gitmişti. Tek seferlik bi olay sandım. Ancak tekrar tekrar başıma gelince servis yolu gözüktü. Aracı cihaza bağladık ve haytında ilk ve son defa arıza yaktı. Arıza kodunu hatırlamıyorum. Bağlanan cihazda ''Turbo/kompresör/devirdaim'' yazıyordu(ya da böyle bişey)bunu hatırlıyorum(Keşke fotoğrafını çekseydim en büyük hatayı orda yaptım). Usta arabanı bırakacaksın inceleyeceğiz dedi. Bu üçünden birinde sıkıntı var dedi. Randevuyu aldık fakat öğrenci olduğumdan dolayı derslerim çok yoğundu ve gidemedim. Öyle kaldı olay uzun bir süre. Tabi bu sürede hala başıma geliyor, araba her gitmediğinde de canımı sıkıyorher stop edip 5-10 dk beklediğimde de düzeliyordu.
Şunu da belirteyim. Nasıl bir sorunsa artık. YALNIZCA ARADA BİR aşağıda attığım videodaki gibi basıncın kesildiği boost saatinden görülebiliyor. Bu durum 1 ayda 6-8 kere başıma geliyor. Ancak problem oluştuğundan beri aracın gidişinde belirgin bir düşüş var. Mesela başka stok bi rocco beni rahatça geçiyor. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu videoda eskişehir yolunda yavaş yavaş gidiyorum. Arabanın tüm hayati değerleri normal. Benzini yarım deponun üzerinde, yağ sıcaklığı normal seviyelerde. 4.vites 60-70 den birden gaza yükleniyorum ve sonuç aşağıda. Video boyunca dip gaz gittiğimi belirteyim.
İkinci video konya yolunda. İncekten ziyaretten dönüyorum. Yokuş aşağı yavaş yavaş giderken gaza tekrar yükleniyorum ve aynı sorun.
Bunlar tek viteste alt devirden, vites sonuna kadar yüklendiğim videolar. Bunu her viteste yapıyor. Dikkat ederseniz alt devirlerde basınç gelmiyor. 3500-4000 devri geçtikten sonra da araba normal gidiyor.
Bu videoda da 2-3. viteslerde, sürüş sırasında nasıl tepki verdiğini görebilirsiniz
(TÜM VİDEOLAR BOYUNCA DİP GAZ GİDİYORUM)
Sonra defalarca başka servise gitti geldi, araç tekrardan 3 gün serviste kaldı, her şey incelendi(güya) ama dediğim gibi sorun sadece arada bir başıma geldiğinden ustalar tespit edemedi ve gerekli adımlar atılmadı. Şu anda aracım bakımda. 2 gündür testlere çıkılıyor ama ben yine bişey bulunamayacağından eminim. Buraya yazmamın sebebi de bu. Belki sorunun ne olduğunu kesin bilen birisi yol gösterir de sorunumu çözerim diye. Şu ana kadar fikir danıştığım değerli abilerim de sorunun devirdaim olduğunu söylediler. Ancak konu sahibi arkadaşın başka bir konuda yazdığı devirdaim ve charger ile ilgili sensörler şu ana kadar hiç aklıma gelmemişti.
Ayrıca son zamanlarda ortaya çıkan belirti: Araba soğukken gaza yüklendiğimde basınç biraz olsun geliyor ama pik yapmıyor. Yani dip gazda, göstergede 2.0 barı göstermesi gereken basınç 1-1,5 arasında kalıyor ve araçta çekiş düşüklüğü yaşanıyor. 1-2 kere sonuna kadar basmayı denedim(normalde gaza araç soğukken basmam), gazlamaya devam edersem üst devirlerde basınç olması gerektiği gibi.
Şimdi size soruyorum bu sorunu en basit şekilde nasıl çözebiliriz? Garantideki arabamın her şeyini cepten ödemeyi göze almış bulunuyorum. Ancak tutup da devirdaimi değiştirip sorunumun çözülmediğini görmek istemiyorum. Çünkü pahalı bi parça. Arabamı bakımdan alır almaz yukarıdakilerin hepsini uygulayacağım. Bunun dışında aklınıza gelen bir sorun varsa lütfen bilgilendirin. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Okuyup zaman ayırdığınız, en azından derdime ortak olduğunuz için teşekkür ederim. Bu yazıyı buraya yazmaya ihtiyacım vardı. Çünkü bu yazıyı biraz değiştirip hem doğuşa göndereceğim hem de almanya genel merkeze mail atacağım.
Not: Şimdi diyebilirsiniz aracı neden satıp kurtulmadın diye =) Birincisi aracı bu şekilde satmayı içim el vermedi. Sonuçta alan kişi de aynı sorunları yaşayacaktı. İkincisi de arabamı çok seviyorum =)
Not2: Aracın rodajını çok temiz yaptım. Rodaj dışında normal kullanımda da asla ve asla yağ sıcaklığı 60-70 derecelere gelmeden bırakın gazlamayı 3000 devri geçmedim. Her stop ettiğimde ve çalıştırdıktan sonra 1-1,5 dk bekledim. Çoğu zaman bu süre daha da uzadı(arabada oturmayı seviyorum =) Sorun yaşanırken ya da normalde arabada herhangi bir arıza ışığı yanmıyor. Limp moda girmiyor.
Not3: Aracı aldığımdan beri shellden benzin alırım. Hatta %90 pompam da değişmez. Şaşmaz shell 2. pompadan shell vpower alırım. Dolayısıyla yakıtla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)