egzozu yaptırdım tüv'e gittim. standart egzoz olmasına rağmen öyle bir passat vesaire araba gibi sessiz değildi. bu yüzden muayene kanalından geçerken bir sürü adam, abartmıyorum en az 10 kişi, kanala girdi egzozun orasını burasını kurcaladılar. yok tık tık vuruyor bakıyor. biri gaz veriyor biri kulağını dayıyor bi ton uğraştılar. orada bir sürü araba vardı hiçbirinin egzozuna bu kadar bakılmadı.
bizi içeri sokmuyorlar tabi ama yüz ifadelerinden anladığım kadarıyla bir kısmı geçemez diyor bir kısmı geçer diyor gibi bir hava vardı. en son tüm testler bitince bu sefer ses ölçeceğiz diye otoparkın en uzak tenha köşesine gittiler. aynı best motoring videolarındaki gibi mikrofona benzeyen bir aletle egzozun 50cm gerisinden çaprazdan 2000 devirdeki ses miktarına baktılar. gaz verenle ölçüm yapan iddialaşmış mıydı bilmiyorum da ölçüm yapan sonucu görünce sevindi bayağı. al işte bişeyine bişey yapiim 70 desibel çıktı diyordu ben yanlarına giderken. 2000cc araba tabi biraz ötecek mötecek yaptı, helal olsun koçum dedim sen biliyorsun bu işi
muayeneden geçemedim, çünkü uzun far biraz yukarı bakıyormuş, yoksa geçmiş gitmiştim arabada başka bir kusur çıkmadı. verilen belgede egzoz ölçümü 70db olarak yapılmıştır diye not var ama yasal sınır 79 diye bir şey yazmıyor. polis tutar desibel ne sibel mibel bilmem ben derse yine laf anlatamazsın.
izmirde, park bornovanın karşısındaki sanayideki tüve gittim yarın sabah farları ayarlatıp tekrar gideceğim 4. sanayi mi oluyor neresi oluyor orada işte.