Merhabalar abilerim ve kardeşlerim , arkadaşım yeni bir araba aldı tanıdığından kia sportage 2.0 crdi 2005 model otomatik vites 167000 km de ,aracı aldık normal sadece mazot depo kapağının ordan ses geliyordu , hani aracın kontağını açınca mazot pompasının sesi gelir ya bu arabada devamlı geliyordu araba çalışırken , neyse biz o haldeyken rahat 500 km yol yaptık filan arabayı aldığımız ilk gün boş bir yolda tam gaz yaptık araba stop etti , daha sonrasında araca bakım yaptıralım dedik yağ yağ filtresi , hava filtresi , filan değişti bunun yanında mazot filtresi de değişti , bakımdan sonra araba sapıtmaya başladı , geç marş alma , filan ustama sordum mazot filtresindeki havadan kaynaklı dedi , ama artık yolda giderken bile stop etmeler başladı
Ustam o gelen sese mazot pompası demişti, sonrasında yolda kaldık araba çalışmadı mazot pompasını yan sanayi bir malzemeyle değiştirdik , bugün arabayla bursaya giderken 150 km gibi bir hızda ani fren yaptık o sıra araba stop etti tekrar ama eskisi gibi araba çalışırken mazot pompasında ses gelmiyo , görünürde herşey normal , arabayla ortalama 140-150-160 gibi hızlarla bursaya gittik , bu sefer bayır çıktık inerken 30 km gibi bir hızda araba tekrar stop etti
Ustam bana arabanın deposunda çok miktarda pas olduğunu söyledi ve onları ilaçla temizlediğini söyledi ,
Durum vaziyet bu herşeyi olduğu gibi aktardım sizlere, bu skıntı neden kaynaklanıyor olabilir