Türkiye de bilinçli insanların az olması nedeniyle arac kameralarına rağbet oldukca düşük Hal böyle olunca ülkemizde is goren arac kameralarına ancak yurtdışı meseili sitelerden temin edebiliyoruz. Arac kameralari hakkinda da bilgi kaynagi oldukca kisitli. O nedenle açtığınız konu ve arac kameraları testleri gercekten çok faydalı olmuş , emeğinize sağlık.
Geçtiğimiz aylarda aracima otoparkta gözümün önünde bir bayan sürücü Ford Ranger XLT modeli ile çarpmasi ile bayani durdurdum tunanak yapmamiz gerektigini kendisinin trafik sigortasindan masrafimin karsilanmasi gerektiğini söylediğim kadin ben vurmadim vs diye kivirmaya başladı bunu üzerine onun aracinin üzerinde bulunan kendi aracima ait boyalari gösterdiğimde ise gayet çirkin bir tavirla kameramı var nerden ispatlacaksin diyerek araciyla basıp gitti.

Aracimda olusan 1150 TL lik hasari kendi cebimden yaptirmak zorunda kaldigim gibi birde boyasiz olan aracimin orjinalligi bozulmus oldu. Bu olay sonrasi morelim giden param çok kadinin tavrina bozuldu sinirimden 3 gün uyumadim. Gecen haftada aracimin uzerinde camurluk sinyalleri ve logo gibi aksesuarlarında calinmasi üzerine artik bir arac kamerası taktirmanin vakti geldi diye düşünüyorum.
Konuyu bastan sona okudum haliyle her kameranin + ve - yönleri oldugu gibi sahteleri de olabiliyormuş.
Benim kamerada aradığım özellikleler
1.Çözünürlüğü iyi gece ve gündüz arac plakasini okuyabicek.
2. Park halindeyken araca yaklaşan veya vuran olursa kayda girebilecek. (surekli kayitta kalan istemiyorum nedeni ise hafiza yetersiz geleceğinden kayitlarin uzerine tekrar kayit yapmaması ve ihtiyacım olan kaydi silmesi )
3. Araç icinde kamule olmasi disardan mumkun olduğunca belli olmaması
Bu özellikler de bana 2 adet (1adet on 1 adet arka) kamerasi lazim
Kendi incelediğim kadariyla öne " hyundai H100" arkaya ise A118 xfena degil gibi sizin bana öneriniz bu durumda ne olur. Almisken iyi bisey olsun istiyorum. Bütçe olarak 500-600 TL ayirabilirim. Şimdiden Teşekkürler