Masallah abi guzel olmus.
arkadaşlar geçen hafta egzozu komple değiştirdikten sonra kendim kumpas ile oem egzozu ölçtüm.
işte 208 GTİ egzoz ölçüleri
Down Pipe: Dp nin turbo tarafından girişi 70mm, sonrasında bildiğiniz gibi katalizör var dp nin çıkışı da 63mm
Front Pipe: dp den sonra gelen fp 51mm
Center Pipe: ortadaki susturucudan sonrası da 47mm
aracın egzoz ölçüleri, özellikle de front pipe ve sonrası gerçekten çok küçük. Sanırım emisyon değerlerini tutturmak için.
Av. CO2 oem egzoz ile 250-300g/km arasındayken custom egzoz sonrası 450-500g/km ye kadar yükseldi.
Henüz tam olarak uygun yol koşullarında test edemedim ama şu kar yağmur kalktıktan sonra daha net verilere sahip olacağım
Ses çok iyi oldu abi yazılımı da attınmı daha da güzel olucak![]()
redkit gibisin mubarek gölgenden hızlısın
yerler kurusun havalar ısınsında tekrar deneyelim
bende ufak bir filtre değişikliği yaptım içinden geçicem senin![]()
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
Maşallah iyi bir yazılımla kaderi değişecektir.
Cooleri taktın sanırım?
Forge dv + iyi bir remap ile çok keyifli hale gelecektir.
Başka bir eksiğin yok sanırım stage 3 de.
Alcatraz GTI-6
arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
benim ses fazla diyordum taki dün Can ın cupra yı görünceye kadar. 2 araba yan yanaykan park halinde birbirimizi duyamadık
egzozun içinin oturması ile birlikte ses artık daha net gelmeye başladı dün çevreden ilk şikayeti de aldım![]()
soğuk rolantide ses db baya yüksekgece marşa bastığımda komşular direkt uyanıyor bakalım bir süre sonra bir freeflow takıp biraz sesi azaltabilirim
Emre, bu sefer daha sesli bir gece olacak, geçen akşam çıktığımızda iki sedan gibi tin tin dolaşmıştık
Can, dün fark ettim ki senin gönlün 208 de kalmış, yapalım sana big turbo projesi, efsane ol !
EmirAslan, şuanda stock yazılım ile turboback egzoz + intercooler . yakın zamanda meth kit projem vardı ancak yazılım sonrasında ihtiyaca göre yapmaya karar verdim. önümüzdeki ay kısmet olursa dv ve yazılım yapmayı düşünüyorum
Konuyu baştan sona kadar okudum baya iyi bir araştırma sonucu yapılan bir proje olmuş. Araç, ses, gidişi gayet yerinde maşallah yazılımla daha keyifli olucaktır eminimYakın bir arkadaşımda aynı araçtan var ısınma ve patinaj sorunu var biraz. Siz sanırım coolerı özel olarak yaptırdınız performans, rahatlama olarak neler farketti acaba? Kendisi yazılım dp yapmak falan istiyor coolerda şart tabi bursada yaşıyor sanırım dr.ecu'da yapıcak yazılımı dp de yapıcak ama arabayı rahatlatmak için ses istemiyor acaba dp yapsa orjinal susturucular kalsa bi sorun olur mu? Özel yapım bir cooler istemeyebilir marka olarak hangisi daha iyi olur? Çok soru sordum kusura bakmayın gece gece
![]()
merhaba,
kendi araştırmalarım ve tecrübelerim doğrultusunda söyleyebilirim ki
bu araca intercooler olmazsa olmaz. yazılımlı araçlarda oem intercooler ile iat +100C a kadar çıkıyor bu konu hakkında Forge un kendi internet sayfasında test sonuçları var. ben custom yaptırdım eğer marka alacak olsaydım airtec alırdım gerek fiyat/performans gerekse de tasarım olarak(üstten-sıcak giriş alttan soğuk çıkış).
henüz her türlü hava yol şartlarında kullanamadım ama net olarak söyleyebilirim ki
intercooler bana aynı yolda yakın hava şartlarında max speed de + kattı ayrıca iatı da net 30C aşağı çekti.
dp ve egzoz olarak ben gelecekte daha farklı bir setupa geçebilirim oyüzden biraz büyük yaptım ama
yazılım da olacaksa oem den biraz daha büyük kullanmak iyi olur
oem dp yi ölçtüm girişi 70dp çıkışı 63mm dolayısıyla dp yi büyütecekseniz min giriş 70mm çıkış 70mm olacaktır.
oem de front pipe 51 center pipe da 47mm orjinal borular kullanılabilir tabi bir sakıncası olacağını sanmıyorum ama ozaman net fayda sağlamak mümkün olmayabilir.
amaç sesi yükseltmemek ve performans ise 70mm dp +57 yada 63 düz boru yapıp orta boruyu free flow susturucu ile destekleyip son susturucuyu oem yapabilirsiniz.
Abi bayağı vakit geçti, bayağı yoğundum cevap verememistim, bilgilendirme için teşekkür ederimSorup kaçmadım yani
Hayırlısı ile şu cooler ve egzoz işini halledeyim sonra yazılım işine de bakacağım inşallah
Tekrardan teşekkürler.
Ali abi bu arada, buradan da yazmış olayım, hayırlı olsun modlarınDevamını bekliyoruz, ben de cooler ile izinden gideyim
![]()
2004 wrx
--
208 GTI
2 aydır kimseden tek kelime çıkmamış, napiyosunuz 208 camiası?![]()
Born to Drive... (E-TUNERS Türkiye)
E-Tuners Stage4+/SeatSport Intercooler/TD05H-big16g-8/Hard Boost Pipes/ITG Maxogen CAI/70mm Down+63mm Straight+Varex/AEM WideBand/Greddy NewProfec BC+EGT/WMI
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)