User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Yağ Kaçak Önleyiciler

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yağ Kaçak Önleyiciler

Selamlar

1998 Opel Corsa GSI aracımda çok ufak miktarda yağ eksiltme var. Araç yağ yakmıyor (217 bin km) ya da ihmal edilecek kadar az yakıyordur. Araç LPGli . Yağ keçelerinden kaçak olduğunu düşünüyoruz.

Bu tarz durumlar için herhangi bir parça değiştirmeden yağa eklenen katkı ile sorunun çözüldüğü söyleniyor. STP , Liqui moly gibi markaların ürünleri var. Kullanan, bilen ve önerisi olan var mıdır?

serci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ kaçaklarının nerden olduğunu tespit edip oraya müdahale etmek daha doğru olucaktır kanaatindeyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağ kaçaklarının nerden olduğunu tespit edip oraya müdahale etmek daha doğru olucaktır kanaatindeyim.
    Katılıyorum. Sonuçta ortada problem yaratan bir parça var. Değişmezse, ileride zaten değişmek zorunda kalacağı gibi, ihmalinde farklı parçaların da negatif etkilenip, bozulmasına sebep olabilir. Ufak bi keçeden diye düşünmeyin. Yağ yakmıyor diye düşünürsünüz, bakmazsınız uzun süre. Sonra açıp baktığınızda yağ bile kalmamış olabilir. Katkıyla falan boşuna uğraşmayın.
    91 Miata - Sold
    06 Pug207 - Sold
    06 Sorento
    Laurel coming soon...

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ kaçaklarını önleyen katkıların bir işe yaradığını bu güne kadar görmedim seneler önce wynns marka olanını da kendi aracımda denemiştim yağı bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar.Heleki keçe den kaçırıyorsa değişime gitmekten başka çaren yok.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gözünü seveyim İbrahim şu forumda bu kadar eski adamsın sorulacak sorumu bu. sorunu bulun ve giderin kaçak önleyici ne Allah aşkına. ,
    hadi kaçağı önledi başka nerelerde yağlama problemi çıkaracak kim bilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaçağın ufak çaplı olduğuna ve üst kapak contasında olmadığına eminiz.

Alıntı Miata91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum. Sonuçta ortada problem yaratan bir parça var. Değişmezse, ileride zaten değişmek zorunda kalacağı gibi, ihmalinde farklı parçaların da negatif etkilenip, bozulmasına sebep olabilir. Ufak bi keçeden diye düşünmeyin. Yağ yakmıyor diye düşünürsünüz, bakmazsınız uzun süre. Sonra açıp baktığınızda yağ bile kalmamış olabilir. Katkıyla falan boşuna uğraşmayın.
    Yağ kontrolünü düzenli olarak yapıyorum. Eksiği olursa tamamlayıp devam ediyorum sıkıntı yok.

Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağ kaçaklarını önleyen katkıların bir işe yaradığını bu güne kadar görmedim seneler önce wynns marka olanını da kendi aracımda denemiştim yağı bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar.Heleki keçe den kaçırıyorsa değişime gitmekten başka çaren yok.
    Opet-Fuchs grubunun ürünlerini kullanmam zaten. Yakıt bile almıyorum opetten.

Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gözünü seveyim İbrahim şu forumda bu kadar eski adamsın sorulacak sorumu bu. sorunu bulun ve giderin kaçak önleyici ne Allah aşkına. ,
    hadi kaçağı önledi başka nerelerde yağlama problemi çıkaracak kim bilir.
    Normalde bu tarz ürünlere çok itibar etmem ama kendini ispatlamış markaların ürünleri olunca ve internette olumlu yorumlar görünce kafama takıldı.

Esasında keçeyi de komple değiştirmem zor değil zira debriyaj balatası değişimi sırasında şanzıman ineceği için keçelere erişim daha rahat olacaktır. Arada halledilir. Lakin sıkıntıyı daha kolay yoldan halledebilmeye bakıyorum. Bu arada ürünü komple yağ değişiminden sonra yağın üstüne ekleyeceğim eğer kullanırsam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncelleme çekeyim. Aracın eksik olan yağını bugün tamamladım. Sonrasında ise tesadüf eseri kaçağın keçeden değil yağ tapasından olduğunu farkettim. Bu tarz durum için kimyasal zaten kullanılamaz. Bir taraftan uğraştıran bir iş olmadığı için sevindim bir taraftan da o kadar zamandır niye gözümden kaçtı diye hayıflandım. Neyse yakın zamanda halledip (Bu arada komple yağ değişimi de yapacağım.) devam ederiz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler