Selamlar , aracimin mevcut ampullerini degismek istiyorum , yolda sanki kendine zar zor yeter sekilde aydinlatma sagliyor.
Önerebileceginiz marka model varmidir ? Yolu iyi aydinlatan ve beyaza yakın.
Arac 2019 mondeo , sanirim h7 ampul kullanıyor.
Selamlar , aracimin mevcut ampullerini degismek istiyorum , yolda sanki kendine zar zor yeter sekilde aydinlatma sagliyor.
Önerebileceginiz marka model varmidir ? Yolu iyi aydinlatan ve beyaza yakın.
Arac 2019 mondeo , sanirim h7 ampul kullanıyor.
Philips xtereme serisi güzel aydınlatıyor. Fakat yüze xxx oranı yükseldikçe ömrü az oluyor..bende %30 var mesela o bile yetiyir 6 ayı geçti patlamadı
General electric megalight ultra h7 alabilirsiniz, ledle uğraşmak istemeyenler için ideal. Güçlü ışık veriyor
Philipsler led li sanirim. Fiyatlarina baktim fakat dusundugumden fazla. 1450 tl ye denk geliyor. @Grimlord general electric lerde ortalama bir omur varmidir. Bilmedigimden soruyorumbu arada +130 ve +150 seklinde secenekleri var.
YouTube
Bu kanalda bir çok karşılaştırma var. Tabi ki karşılaştırdığı LED'ler aliexpressten falan değil daha kaliteli fakat %130 gibi ibareler bulunan halojen ampüllerin de yalan olduğunu kanıtladığı videolar var.
Benim aracım 208 mercekli farlara sahip ve üzerinde philips ampüller vardı aydınlatma güzeldi bir şikayetim yoktu ama denemek için aliexpressten ortalama kalite bir led ampül aldım ve dünyam değişti siz de deneyebilirsiniz ortalama bir led 70-100 lira civarında en kötü satabilirsiniz 2. el olarak.
Led ampulün yapısı mercek için uygun değildir. Işıma odaklamasını yapamaz. Abuk subuk yerleri aydınlatırsınız.
Uygun abi. Dümdüz kesme çizgisine sahibim. Halojen merceklere LED ve HID(xenon) ikisi de uygun sonuç olarak mercek aynı işlevi görüyor. Fakat Halojen reflektörde bir miktar saçılma yaratabiliyor. Önemli olan LED ampülü montaj şekli, LED ampülün diyotları saat 3 ve 9 yönüne bakcak şekilde takıldığında kesme çizgisi halojen ampülde ne ise o oluyor.
Ledler 3-9 yönünde takıldığından mercek çizgisinde min. seviye bozulma oluyor ancak çizginin düz ve keskin olması aydınlatmanın doğru olduğu anlamına gelmiyor malesef. Kabaca söylersek, ıssız bir yolda giderken yadaki tarlayı da bir miktar aydınlatmak mümkün
Tercihtir bir şey diyemem tabi. Herkesin hayatına kimse karışamaz
Ancak led ampul ile halogen ampulün aydınlatma alanları ve şiddetleri farklı olduğundan ister projektlörlü (far tası) far olsun ister mercekli far olsun, halogen fara halogen ampul dışı ne takarsanız takın yanlış yerleri aydınlatırsınız.
Türk siteleri içerisinde gecekuşu derin bilgi ve detay için tavsiye edilebilir bir site.
Cevaptan bağımsız konuya giren / merak eden arkadaşlar için bir kaynak paylaşayım.
Why LEDs should not be run in Halogen reflectors | Tacoma World
General electric siparisi verdim. Sanirim bir kac gune gelir. @Talih.b16 Sanmam , burada yan sanayi veya muadil gibi isler olmuyor. Sadece ampulden kaynakli olarak farlar yeteri kadar iyi aydinlatmiyor. Su siralar 15.45 de hava kararip sabah 8.40 gibi ufaktan aydinlamaya basliyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)