basınçlı hawa kendindenmi giriyo içine ? onu basmak içinde bişi düşün
Printable View
aynı oranda soğutma yapabilirken ısıtmada yapabilirsin farklı akışkan kullanman sana bağlı sadece hava ielde
bide bana neyi ispatlamaya çalışıyosun onu bi anlsaam iyi oku deneyi bence ne için yapıldığını farklı akışkanların farklı soğutma performansları incelenmiş burdada co2 ve hava incelenmiş AYRI AYRI olarak bumudur yani bunumu okıccam şmdi biraz önce hareketli parça yok dedin şimdi bunu çıkarıyosn bişeymi ispatlamam gerekiyo yada senmi bana ispatlaman gerekiyo senin googledan aratığ bulduğun şeyi ben derste yapıyodum(ne okuduğnu bilmiyorum sende yapıyo olabilrsin)
okuması gereken biri varsa sensin oda iyi oku ne yapmışlar ondan sonra koy buraya
faydası olur die düşündüm yardımcı olmak amacıyla sna bişi kanıtlama yada bi art niyet içinde diilim
amaç yardımcı olmak neden kızdığınıda anlamış diilim fikir paylaşmak çokmu büyük dert snin için bnde burda bişiler çözmeye çalışıyorum
okursak faydası die olur sna demedim (okursak okursan diil !!!)
sıvı nitrojen kullanın olmazmı ?
benim senelerdir bi proje deil ama zaman buldukca araştırdğım bi sekil var sıvı nitrojenle kullanılan bi coller :)
alakası olmyan saçma sapan şeyler yazma buraya konu açılması ile alakası yok!!!
başta demişsin niye kullanılmıyo vs cevap verdim
sonra dedin hareketli parça cevap verdim
ondan sonra dedin farklı gaz kullanılıyomuş ,yine cevap verdim daha çalışma prensibini bilmeden yazıyosun bunları bunun farkında değilsin, eğer çözüm üretmek iistiyorsan başta çlışma prensibini eksilerini artılarını tasarımını boyutlamasını vs bunları bilmelisin boşa doluyo konuşmakla bir yere varamazsın
birşey öğrenmekle boş yazmak arasında fark var
tabiiki öğrenilsin diye yazıyoruz kimse bunun aksini iddaa edemez fakat konuyla alakasız şeyler yazıyorsun koyuyorsun buda bi nevi boşa yazmak oluyor
ilk mesajlarda çalışma prensibi ile alakalı linkler konulmuş eğer okursan ne demek istediğimi anlarsın
bu zamazingonun kendi ağırlığı yarım kilo ya var ya yok...
borulama sistemi de bir ağırlık oluşturmaz...
sadece bu aleti besleyecek ve motordan kayışla tahrik alacak bir kompresör gerekiyor..
haa bu kompresörün boyutları ne olur onu bilemem o ikinci bir konu zaten...
gaz (co2) konusuna gelince ; bu aletin içine eğer ki co2 basarsanız elde edilebilen sıcaklık çok daha fazla düşüyor..konumuz bu değil...bunu elektronik devreleri soğutmadan kullanıyorlar...
bu aleti besleyecek bir kompresör sistemini düşünmek gere sadece...
sistemde atmosferdeki havayı kullandığı için bitme-azalma-yenileme gibi bir işleme gerek duymuyor...
polemiklere gerek yok arkadaşlar , beyin fırtınası yaparken tekneleri birbirine çarpmayalım..
:):):)
yaa işte bu aleti beslicek komresor olayı zaten kafama oturamıo buna ihtiyacı olan havayı turbodan alsak olmazmı yanı turbodan cıkan borudan ek çıkarsak bu aletide beslese sonra bu aletin soguk hava cıkısını coolerdan hemen sonra yada önce hangisi daha mantıklıysa baglasak dicem ama bu sistem vortec i besleyebilecek mi?
Gördüğüm basınç ve enerji(elektrik) kaybı karşılığında, düşük sıcaklık kazanımı. Arkadaşlar termal fizik kitabımda bi örnek vardı atmosferik bir arabada kompresyona giren hava sıcaklıgına vs. baglı bi örnekte giren 20 derece hava yakıt karışımının patlamanın az öncesinde tahminen 7.5 kat yükselidiğini bulmuştuk. Patlama olmadan yanma odasına kadar ulaşan gazın sıcaklıgının sabit tutulamaması, yani motorun parçalarının ısı kazanımı bu ulaşan havanın sıcaklıgını yavaş yavaş artırarak daha yüksek sıcaklıkta patlamalar ( soguyan hava genleşir ) olmasını saglar. Belirli bi skalada hava sıcaklıgı araba motorlarında basınçtan daha önemli bir yer işgal etseydi, araba turboları ters mantık çalışır, emilen havanın basınıcını (-)düşürür ve kendiliğinden sogutulur ve onu basardı. Burda önemli olan feda edilecek basınç ve enerjinin kazanılan soguk havaya olan oranını bulup optimal değeri yakalamak. Bu deney yapmadan olmaz. Ama zannetmiyorumki %50 gibi bir basınç kaybı hiç birzaman, -30 derece bile gelse daha verimli olamaz. Çünkü yavaşlayan hava motorun ısınan parçaları ile temas etmek için daha çok zaman bulur, ve daha cok ısı kazanır buda başka bir handikap. Bazı arkadaşlar adamlar yapardı ederdi falan demiş, ben katılmıyorum. Konuyu acan arkadasa cok teşekkürler iyi bi düşünce ama denemeden en azından kagıt kalem ile hesaplamadan bunu bilemeyiz ama, bu sene hayatımı yiyen termal fizege bidaha dokunmamaya yeminliyim kimseyede önermem.