kuzen kafa karıştırmaya bire birsin :D şimdi bu 207 gti nie 6 vitesli, nie sportium koltuklu ve gt koltuklu:D
kırma gti olmuş :D bide utanmadan 156 hp koymuşlar:D
Printable View
kuzen kafa karıştırmaya bire birsin :D şimdi bu 207 gti nie 6 vitesli, nie sportium koltuklu ve gt koltuklu:D
kırma gti olmuş :D bide utanmadan 156 hp koymuşlar:D
Tahminim;
2009 GT oldu 2011 GTI :)
6 vites şanz.+RC jantlar 156 HP vsvsvs mis :D
İngiltere RC=GTİ olayına hiç girmeden düşünmek lazım derim.
Arkadaşlar selamlar; benim sol taraftaki tıkırtı-lakırtı sorunu devam ediyor. Bu uğurda güncellenmiş parçalarla değişenler
1- Sol Amortisör Takozu (Üstündeki civatasına kadar)
2- Alt Denge Kulağı
3- Sol üst şanzıman Kulağı
Ama halen saçma sapan geliyor ses, 1. veya 2. viteste gaza yükleniyorum sonra çektiğimde bir tak devam ediyor, ayağımın altında hissediyorum ama daha fecisi minik çukurcuklardaki lakırtı, sanki vidalar gevşek gibi sol tarafta.
Viraj çubukları ve motor kulağına baktırdım birşey yok dediler. Geçen sefer teste çıkmıştık, o zaman da ses yapmayacağı tutmuştu şerefsizin!!
Ne kaldı geriye değişmedik? Amortisör patlak olsa yapar mı böyle? Debriyajla ilgili olabilir mi, baskı-balata vs???
Mobil 1 Synthetic Gear Lube 75W-90 şanzıman yağından aldım. ama ls ibaresi yok. mobilin kataloğunda ls olan görünmüyormuş.
Mobil 1 Synthetic Gear Lube LS 75W-90
bu 2 yağ aynımı değilmi acaba?
Arkadaşlar deolectıon system faul arızası için servise gittim s 3 valfinin bozuk olduğunu belirttiler orjinali turboyla geliyomuş 5500 tl ben yine s 3valfi taktım yine arıza verdi neden olabilir arızayı sildirmediğim için olabirirmi ne dersiniz.
fk 3,5 yay ve sparco kule gergisinden sonra...
http://i.imgur.com/HSHWK.jpg
http://i.imgur.com/H51fm.jpg
http://i.imgur.com/dQt8e.jpg
http://i.imgur.com/8fj2G.jpg
http://i.imgur.com/I2Qs2.jpg
Fabrika cikisi olmasi gereken yuksekligine inmis arac :) Hayirli olsun parcalar
masallah güle güle kullan :)
Hayırlı olsun güle güle kullan abi:)
Emrah çım hayırlı olsun..
Kule gergisi ile izlenimlerini detaylı paylaşırsan sevinirim.Ona göre ben de karar vereceğim...
Bir de montajını nasıl yaptınız* komple ön takımlar söküldü mü? kaç vida sallasınız ?Keşke montaj aşamalarını fotoğraflasaydın...
Bunu da sana zahmet detaylı anlatırmısın rica etsem..
herkese tesekkurler,ozgur abi cepten giriyorum.eve gidince ayrintili yazarim
Kule gergisi ve yayı taktıktan sonra hem havaların yağışlı olmasından hemde benim işlerimin olması nedeniyle rc yi fazla süremedim. Fk yay 3,5 luk. ön süper düştü hatta gereğinden fazla düştü. lipi sürtüyor. ztn dikkatliyim, dahada dikkatli sürmem gerektiğini anladım. çukurlarda tabiki biraz daha sertleşti. yoldaki ufak zıplamalarda biraz daha konforlu oldu diyebilirim.
Özgür abi kule gergisi için 3+3 6 vida kullanıldı. 6 delik açıldı kulelere. (normalde 4 delik var 1 tanesi boşta kaldı) bizim kuleler aşırı sağlam, 3 tane matkap ucu değişti:D sonra normal vidalanıp ayar sıkıldı. fotoğraflardan görüleceği gibi sağ taraf plastiği kesildi.
kule gergisi ve yay kombinasyonu birleşince hoş bir viraj kabiliyeti çıktı :D direksiyon ani tepkilerinde araç yatmadan kalıp halinde dönüyor izlenimi veriyor. yol tutuş kesinlikle arttı. sadece 1 2 viraj denedim abartmadan. kule gergisi daha önceki 205gti aracımdada vardı.
daha önce 35bye plakalı arkadaşımız da bahsetmişti patinaj azalıyor diye. aynen katılıyorum
ilerleyen zamanlarda viraj ve esp testi yapacağım :)
bu arada şanzıman yağınıda değiştim. psikolojik olarak sanki uğultu var gibi geldi yaw:D
aklıma gelmişken ön takımlar sökülmedi. kule gergisi için montajı için zaten amortisörlerin çıkması gerekiyor. ayrıca amortisörleri sökerken benim akisleride söktüler. alt takım olarak başka birşey sökülmedi. yağ da akmadı.
Evet arkadaşlar, sorun çözüldü, tereyağ gibi akıyor yolda tabi karşılığında kredi kartı limitini bitirdi şerefsiz.
Amortisör arızalanmış, kaldırıma önden kayıp sol ön lastiği çarpmıştım uzun zaman önce, amortisör orada zedelenmiş, 15bin km. falan gitti o şekilde tabi sonra spor yaylar gelince artık iyice salmış kendini, oynama vardı kafasında, onun etkisi ile salıncakda da boşluk olmuş, o da değişti, bir de askı kolu hadi bakalım saç saç paraları!!!
Tabi ben bunlardan olacağını direk düşünmediğimden öncesinde de Sol Amortisör Takozu (Üstündeki civatasına kadar), alt Denge Kulağı ve Sol üst şanzıman Kulağını güncellenmiş parçalarla değiştirtmiştim, of offfff:(
Neyse geleceğe yatırım diyip kendimizi kandıralım bari :o
cook güzel olmuş iyi gunlerde kullan....
hadi gecmış olsun
geçmiş olsun, neyse yenilenen parçalarla herşey yoluna girmiştir
Strut brace Peugeot 207 1.6 Turbo 2007
bu arka kule gergisini nasıl getirtebiliriz?
e-bayda sataşı var omp ürünlerinin kendi sitesi var ama kargo delirtici cıkıyo:D
Hızır gibi yetiştim...
OMP 4-Point Strut Brace PEUGEOT 207 1.6 GT GTi TURBO - eBay (item 160476320571 end time Jan-30-11 13:07:45 PST)
yani kendi sitesinde daha ucuz..
http://www.ybracing.co.uk/page1.php?...rea=13&part=26
Kargo dahil alt kule gergisi ;
£179.16
ön alt kule gergisi ve arka kule gergisinde gözüm var ama kargo sacma sapan
evet sonunda downpipemizi taktık :)100 km yol yaptım hep ust devir seklinde. herhangi bir arıza filan yakmadık. hava yagmurlu oldugundan topspeed yapadım ama 160 lara kadar hiç bişi yok. turbo yag borusunuda değiştirdik onunla olan sıkıntıda çözüldü. sıra gergi değişiminde onuda önümüzdeki hafta halledecegim. kat iptalden sonra ses cok cok iyi oldu. boru capları kat 60 mm sonrası düz boru orjinal ve son susturucu. ;)
tek amortisörün 160-170 gibi fiyatı vardı galiba. bende yayı taktıktan sonra sağ taraftan lık lık lık ses geliyor ona baktıracağım...
Cans'ın sorunu çözülmüş. Bundan çıkartılacak ders, 207 GT 'ye kafana göre orta susturucu takmayacaksın.. :)
Kendi arabası ile uğraşırmışcasına ilgilendiği ve zaman ayırdığı için Deniz bey'e buradanda teşekkürler.
Nasıl yani orta susturucu mu sorun yapıyormuş. E düz boru olunca ne oluyor ?
Orta susturucu ısıdan şişip egzostu kapatmış. Gaz 25 kuruş kadar bir yerden çıkmaya çalıştığı için debelenip durmuşuz.
Arkadaşlar ,
Antalya dan bir arkadaşımız kırmızı RC arıyor..Var mı bildiğiniz kazasız belasız temiz bize yakışır bir tane?
Aklınızda olsun lütfen...
ılk defa bu aksam arıza ısıgı yaktım ekranda sole bı yazı cıktı yardımcı olabılecek kımse war mı REMOTE CONTROL BATTERY FLAT batarya uzak falan dıyo translatede :D anlamadım