yan yan :p
Printable View
ewt bobinler enjektörlerden önce yer değiştirmişti ama ona rağmen 2. silindirdeki gidiyordu
akünün bu kadar cabuk gıtmesı normalmı sence naman 3 yıl anca olmusdur
2,5 sene oldu 65bin km ile.. 2-3 defa da dibini gördüm 4'lüleri açık unutmaktan ötürü.. Bence normal.. km çok ondan olmuştur.
ok sen ekstra yapmıssın senin sıkıntılar ne alemde o zmaan bu egsoz mu patırdıyo su an
Yok o olay o akşama özel oldu sabah biraz ıslak attı sonra zaten serviste topladık. Topladıktan sonra ve aküden sonra çok zorlamadım
Benim de aklıma o ihtimal geldi zaten. 5500 den sonra net bir şekilde alternatör duruyor. Klima kompresörü filan da duruyor. Zaten üst devir ateşleme sıkıntıları da olursa tam bu devirden sonra oluyor.
Bu arada yeni BSi daha önceden AntiPollution dediği P kodlarına ECU Hatası demeye başladı. Antipollution'ı literatürden çıkardılar sanırım :)
ilginç... benim bsi da update edilmişti 2-3 ay önce, buna rağmen antipollution hatası veriyor hala. update edildiğinden eminim çünkü viraj içi aydınlatmalar update sonrasında çalışmaya başlamıştı. son 2-3 ay içinde bir update daha mı çıkardılar acaba...
Kimsede ses seda yok:)
sesssss =)))
bu aksam soguktanmıdıır nedır araba bi aptal calıstı. gaz yememezlik yaptı çözemedim.... özellikle 800- 1500 devir arası yememezlik yaptı. büjilerdemi sıkıntı varki ?
benim araçta tekrar chip li günlerine geri döndü. Yazılım atıldı.
öncesi 138 whp
sonrası 168 whp
şimdi lerde mini cooper jcw turbosunu araştırıyorum, direk bolt on oluyor bizim araçlara, türbin tarafı aynı compressorü büyük, üstdevirleri canlandıdır ama değermi acaba
turbo hakkında bilgiler sayfa 48 de mevcut
http://www.turbodriven.com/files/pdf...alog_SMALL.pdf
araçta cai, miltek cat back, s3 bov var ilave
vakıt bulduğum zaman downpipe yapacaz bide.
dynoyu yuklemeye calısırım.
krankta öncesi 160 hp
sonra sı 190 hp
tork 240nm sonra 295 falan oldu
banada düşük geldi hp ler üzülmedim desem yalan olur ama
aracın gidişi epey bi değişti çipten sonra, yağmurda 5. vites patinaja düşüyor, ben ilk defa turbo kullandığım için baya güzel geldi:eek:
sadece üst devirlerdeki isteksizlik canımı sıkıyor, atmosferik araca alıştığımız için garip geliyor
bence daha yüksek alabilirdiniz, bende sadece kutu içi filtre ve yazılım var. 199,7hp krank 312nm tork var. sizin aracın önü daha açık benimkine göre. yazılımınızı yeniletin bence. beygir vs takıntınız yoksa sorun değil. ama yazılım ile daha fazla güçler almanız gerekiyor.
dynoyun doğru ölçtüğüne eminmisiniz? 160hp krank az çıkmış. baskı balatanızmı eski acaba?
baskı balata demişken hala bronz balata yaptırmıyomu kimse arkadaslar?
red nasıl oldu yusuf bılgılendırırmısın acaba bızı merakla beklıyoruz hıdırlı 207 gt yı ?
baskı balata kaçırma yapmıyor gibi,
vaktim olunca başka dyno ya çıkaracam, bakalım kaç beygir çıkacaz
yazılım biraz daha zorlanabilir ama şu an ki hali bile epey tatminkar
Bronz günlük kullanımad sıkıntı gibi geliyor bana..
Arkadaşlar aracım trafikte biraz kaldıktan sonra debriyajı kaldırırken titreme yapıyor..Titreme dediğim az birşey değil fazlaca titriyor..Ama trafiğe girmemişsem hiçbir sorun yok. Bunun sebebi ne olabilir?
Senin soruna çare olur mu bilmiyorum ama en azından belki fikir verir gaz yememe turbonun devreye girip girmemesi sonucu aracın hızlanmasında problem yaşadığımda hata olarak zengin karışım demişti ve katalizör müşürüydü yanılmıyorsam temizlendi ve sıkıntı çözüldü aklında olsun...
ya birde temin ediyorum suankinden enaz 2lt az yakıcaksınız arkadaslar..
hemen hemen hepimiz performansa yönelik kullanıyoruz araclarımızı.zaten yakıtımız yüksek,balata ömrü kısa,işçilik zor ve benzin pahalı..
valla ben hakkını vererek kullanınca orjinal balata 9-10 bin de yandı bitti kül oldu..
tüketim 15 lere prfrmans dibe çöktü..
50000km bu ortalama ve güç kaybı olmadan dayanması ve artı ki bence enönemlisi bu: hızlanmadaki artısı ve verdiği keyif kesinlikle vazgecilmez..
20 hp yazılımdan kazancınız kısa sürede zaten ucup gidiyo..
bu,bu işin ve sporun temel taslarından bence..
saygılar..:icon_tup:
arkadaşlar dün naman la konusurken e tunersin yeni teknik dosya yayınladıgını soyledı etuners : Technical File lınk burda basınc dalgalanmalırı ile ılgılı sıkıntıların burdanda kaynakalanabıleceğini söyliyor incelemeye değer diye düşündüm .
arkadaşlar ben de tekrardan dynoya soktum benim aracı,
tekerde 190 hp cıvarı bi güç gözüküyor.
ancak şöyle bir durum var gözüme çarpan;
ölçümü yaparken hava soğuk olması nedeniyle fanı çalıştırmadılar, intake temperature baya yükselmişti, ben de uyardım fanı çalıştırarak tekrar ölçüm yapıldı,
iki ölçüm arasında 15 20 beygir fark oluştu, ölçümü yapan eleman bile şaşırdı.
burdan çıkan sonuç intercooler epey bi önemliymiş,
yaza kadar benimde bi cupra intercooleri edinmem lazım