jackal_JAZZ nıckı ınanc satmayı düşünüyor görüşün
Printable View
Öyle sık sık değişmesi hayra alamet değil. Motor kulağının sık değiştirmek yerine o motoru o kadar silkeleyen nedir ona bakmak lazım.
Motor kulakları genelde tasarımsal hatalardan ötürü deforme olsa da bazen toleranssız da olabiliyor. Debriyajda bir sert kavrama tek seferde deforme edebiliyor kulağı. Sert vites geçişleri, modifiye sonrası motorun gaza verdiği tepkilerin sertleşmesi vb. sebeplerden deforme olur motor kulağı, bir süre sonra da kopar.
207 RC'de kullanılan motor kulaklarında anlamadığım bir sebepten çok sert malzeme kullanılmış. Bu da sert ve kısa kavraması olan şanzımanın tepinmelerinden tutun da motor silkmelerine kadar her harekette kolay deforme olur anlamına geliyor.
Üstteki kulaklarda sorun olup olmadığı gözle bakılmadığı sürece anlaşılması güçtür. Motor çok aşırı silkeliyorsa, rölantide cut off yapıldığında tüm araba sallanıyorsa sıkıntı vardır kulaklarda çok geç olmuş olabilir.
Deforme olmuş motor kulağı aracın torktan düşmesine bile sebep olabilir. Çünkü motor internallerinde döngüsel çalışan parçaların salınımları motoru da eksenlerinden döndürmeye çalışırlar kulaklar gevşek ise motorun gaza tepkisi hem gaz vermede hem de gazdan çekme de gecikir. Kaldı ki yine motor gaza oturduğunda tak tuk diye kulaklardan ciddi ses yapar.
Alt kulak deformasyonu öncelikle araç çalışır vaziyette ama el freni inikken frenlere basılmıyorken 2 ayağın da tabana tam basılmasıyla anlaşılabilir. Kasa titreşimi gibi bir hissiyat varsa bir lifte kaldırıp bakmak lazım.
Jantlar 19" olması lazım ? 62-63 te çok iyimser olmuş :) 72-73 çünkü en ucuzu? Lansmana yollanan araçları merak ettim şimdi.. Yeni nesil JBL kullandılar normalde RCZ'te.. ilk 308 CC'de kullanmışlardı bunları, RC'lerden çok daha güçlü ses veriyorlardı üstü açıkken bile ses bozulmuyordu.
Deforme olduğunda :rolleyes:
Sallantı vs. birşey var mı motorda, kasada veya gaza basıp çektiğinde sert ama tek kez silkeleme ?
Bir de şu Powerflex'leri adımıza alıp yollayabilecek yurtdışında tanıdığı olan var mı?
Şu ingilizin tampon altlıkları çok ses yapıyor mu acaba..
Bir ara ben niyetlenmiştim ama herkez çok kaba dedi vazgeçtim.Halbuki UK de standart donanım da..Bu arada gun metal boya da çok yakışmış..
bence gayet güzel duruyor. arabanın renge bıttım :D
selamlar arkadaslar,
uzun sure Clio RS den sonra RC ye gecmeyi dusunuyorum.
Clio 1.6 16V aracımla takaslı 207 RC arıyorum, nakit almayı da dusunebilirim ama onceligim takaslı temiz durumda 08 09 RC olan arkadaslarla gorusebiliriz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...-1-6-16v/detay
deniz jantlar 18 dı 19 olabılır 18 gıbı hatırlıyom ses sıstemı 207 ıle aynı hatta salonda 308 cc vardı ses sıstemı cok farklı onun keske onu koysalarmıs sanırım tr ye özgü olarak sokmusler aracdan baya parca
O raceland ne kadar dandik bir coilover'dır. Fiyatını görüp niyetlenen arkadaşlar uzak dursunlar lütfen.
O zaman lansman için getirilen araçlar Türkiye spec'lerinde değil.. Türkiye'de satışa sunulacakların hepsi 19" jantlı çünkü. Ses sistemini bilemedim. JBL Türkiye'de yine standart. Component'lerinin de hemen hepsi CC ile aynı :S
Lansmandaki araçları görme fırsatım olmadı. Sanırım sadece görsel tanıtım.
Ben o parçaların aerodinamisinden emin değilim yalnız.. Orjinal olmadığı için de PSA'nın yedekparça stoklarında tanımlı değil.