Selamlar xplod arkadaşımız satıyor sizin istediğiniz malzemeyi İSkender Usta ya boşu boşuna çok para vermeyin bence :icon_tup:
Printable View
Bolt-on kullanım amacına ve kullanılacak araca göre özel yapılmış al tak şeklindeki mazlemedir.70 lik diye sınırlamak yersiz olur çünkü manifolddan 70 lik çıkıp sonra 60 a düşüyor normalde..Krom olması yeterli bir de sıcaklığı dışa vermesin diyerek egozst sargısı ile sarılması lazım...Ki satılan malzemenin ısı yalıtımı bile var üzerinde..
İlan linki bu fiyatı da gayet uygun biz yalıtımsızını 200 tl ye vermiştik..
http://www.techturkey.com/forum/stan...rage-sale.html
Yakın bir zamanda Mitsubishi TD05-big16G turboyu ucuz yollu nereden ve ne kadara alabilirizi buradan paylaşacağım cevap bekliyorum.Sanırım ilk alıp uygulayan da ben olacağım.
Hız verdik çalışmalara..
Selamlar ,
Turbonun özelliklerine ve neden bu turbonun tercih edildiğine dari açıklamalar linkte ;
etuners : Tuning
Son yapılan araçlarda ortalama ;
284 hp -304 hp arası güç
370 nm - 403 nm arası tork alınabiliyor.
Ve dedikleri gibi ise maliyeti çok aşırı olmuyor.
Hatta eğer kol ve piston masrafına girilirse ;
300 HP güç ( 4500 RPM ile 7000 RPM arası 280 hp nin altına düşmeyen güç )
450 Nm tork 4500 RPM (ve kesici devri -7000 rpm de stock RC nin max torku olan 260Nm yi alabiliyorsun.)
Bu değerlerin 98-100 oktan benzin ile alındığını hesaba kattığımızda bizim çakma 97 oktan ile ;
260-270 hp ler 350-360 arası da tork alınır diye düşünüyorum..
Adamların dediğine göre ve benim en çok hoşuma giden tarafı Turbo yu stock motora uyguluyorlar...Pistonlarda falan herhangi bir işleme gerek yok diyolar....Böylece maliyette baya bi azılır.. Tork u 350 de limitliyorlar..Süper değer valla...
Fakat stock motora o kadar güç fazla sıkıştırmada sıkıntı yapar gibime geliyor:soru:
207 rc kullanıcıları tavsıye edermısınız rc 'yı almayı dusunuyorumda ... arac 2009 model 33.000 km de sadece megachıp yazılım ve acık havafılıtresı var..215 hp vermıs dyno da .. ılerıkı zaman da bana sorun falan cıkartırmı.cıkarırsa ne gıbı sorunlar yaratır...
O turbonun devamına komple egsoz ister ama. Yoksa o verim grafiği bile değişir bence..
Bİr de 350 Nm limitör bence çook önemli 450'ye şanzıman dayanmaz.
207 Rc kullanıcısı değilim fakat Yakın zamanda alacağim için Yurt içi yurt dışı Forumlarda baya bi araştırdım...Anladığım kadarıyla alacaksan eğer 2009 model ve sonrasını düşün..Sorunlu parçalar güncellenmiş...Fakat Pejo markasına karşı insanlarda acayip bi ön yargı var ilk çıktığı zaman sente atlama gibisıkıntı oluştuğu için insanlar forumlarda gt ve rc yi yerden yere vuruyor...Bi çok mini de de sente atlama sıkıntısı oldu ama hep üstü kapalı geçilmiş...Okadar çok kötü eleştiriyi kesinlikle haketmiyor bence...
Tüm başlığı okudum genelde hep ortak sıkıntılar yaşanmış..
1.Sente atlama sıkıntısı ( 2007 lerde oldu sonradan düzeltildi)
2.Debriyaj erken bitirme (kronik mi bilmiyorum)
3.Dump Valve de veya turbo hortumunda hava kaçırma (çok basit problem)
4. Yazılım kaynaklı basınç kesme problemi...İşin ehli kişiler yaparsa yazılımı sıkıntı yaşamassın sorunsuz kullananlar var..
5. 1. vitesten 2. vitese sert geçişte cırtlama (yağ değişimi ile azaltan arkadaşlar var)
Bunlar genellikle ortak şikayetler ve hepside basit problemler.Bence 2009 modelde yaşamassın bile bunları... Bu Fiyata bu donanımda bu model de başka bi araç yokkkk...
En büyük dezavantajı İnsanların Ön yargıları yüzünden 2. el piyasasının çok yavaş olması..Sahibinden de 7-8 aydır bekleyen araçlar var...
İşin özü ne demiş shakespeare abimiz ''don't pass your dreams'' hayallerini erteleme :) :D
Bayadır ses yok arabası bu aralar hazır olması lazım... Çok merak ediyorum...
özgür abi peki bu ebayda 200$ lık turbo lar iş yaparmı acaba? yada gt2860rs le devam edebilirmiyiz?
stok setup turbo ile uğraşmak istemiyorum, alınan güçler belli yani abi biliyosun..
TD05 BIG 16G Turbo Turbocharger EVO 3 / 4G63 / 4G63T | eBay
benimde farklı projem var, eğer düşünürsen beraber alalım yapalım bişeyler, en azından kargo vs ucuza gelir...