seat ic sordurdum burda bulamadım. buji olarak rcz 200 lük bujisi tavsiye ederim. aracınızdaki baskı balata hiç değişmemişse hatalı seridir. bence güncellenmiş orjinal baskı balata kullanın. alacağınız güçlere kesinlikle dayanıklıdır
Printable View
207 rc veya gt aracında koni amortisör kullanan var mı ? birde fiyat billgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim
Orj baskı balata candır. Emrah ın dediği gibi güncel seri takmak lazım.Deniz görürse parça refaransını paylaşır bizlerle..
Stage baski balata ya gerek yok diyosunuz,tamamdir buji rcz 200 e alternatif varmi ? Ankarada bronz balata cakan bi yer vardi eskiden kullanan yok sanirim...
RCZ e alternatif pek yok. Neden onu düşünmüyorsun ?
almışken daha iyisi varsa onu tek seferde alıyım diye sordum abi...
DS3 ümde H&R Low versiyon 35mm yay kullanıyorum. Son zamanlarda çıt çıt metal metale çarpmarmış gibi sesler geliyordu.
Hep bagaj içi yada bakalitlerden şüphelendim ama değilmiş.
Aracı rot-balansta kanala soktuğumda arka tarafı sallandırttım. Baktımki yayın yapısı gereği yuvarlaklar birbirine çarpıyor. Bu arada helezonlarda hortumda sarılı değil. Çözüm olarak hortum sarmamız lazım ama kaç kişiye gösterdiysem çok yakın halkalar birbirine sarmak ölüm olur hatta saramayız bile dediler. Bende düşündüm taşındım bir fikir geliştirdim. gittim nalburdan silikon sprey tarzı bi kutu aldım.
Yayların üstüne sıktım fazla fazla. Aracın arkasını yaylandırarak hareket halindeykende sıktım. Sonuç : Perfect. ses kesildi. Ama tabi zaman içinde tekrar geleceğini düşünüyorum. Arasıra sprey ile besleyeceğiz yayları
özgür abi sen burdanmı aldın cupra lipini ?
Her Araca Uyumlu Orjinal Cupra Ön Tampon Lip SIFIR KUTUSUNDA - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 29831715
Gördüm. Yazayım hemen:
Debriyaj Kit:
2052.P7 ---> En son sürüm. Şu an kullanıyorum. Yaklaşık 40bin km oldu tık yok. Her türlü zorladım. BUNU ALMALISINIZ.
2052.K3 ---> Bir önceki sürüm. Kullandım. Aslında sağlam. Lakin bir ara çok agresif bir yazılım yükledim. Peak torkun eğimi çok dik olan bir yazılımdı. Balatanın göbeğini kırdı. Kırılmasaydı bu balata da götürürdü. Stock yazılımla veya şu anda kullanılan stabil yazılımlarda sorun çıkarcağını düşünmüyorum.
2052.xx ---> Noktadan sonrasını hatırlayamadığım, DAM No'su takriben 11800'e kadar olan araçlarda fabrikasyon kullanılmış olan balata.. Erken bitiyor, yanarak bitiyor. Bu yüzden kavramalarda oldukça şiddetli titreşimlere sebep oluyor.
Buji:
5960.G4 ---> Stock ve güncel buji. Stock buji kullanacakların kullanması gereken TEK bujidir. Çok agresif yazılımlarda seramiği kırılabiliyor.
5960.92 ---> Fabrikasyon gelen bujiler. Stock yazılımda bile özellikle 95 oktanda seramikleri kırılıyor. Nadiren tırnakları da kırılıp gömleklerin çizilmesine, turbo egsoz paline zarar veriyor.
------
5960.L5 ---> RCZ 200bg'de kullanılan stock bujidir. Yukardakilerden farkı Iridium iletkenli olmasıdır(yukardakiler Platinium). Şekilleri ebatları aynıdır. O yüzden 207 Gt ve RC'ye de fiziken uyar. 95 oktan & çok agresif yazılımda yine tırnak kırabilir. Araçta yazılım varsa 97 oktan yakıt şart.
------
BRISK BRSK-MR12YS ---> Peugeot harici bujidir. Mini Cooper S modifikasyonlarıyla meşhur Alta Performance'ın tavsiye ettiği evo'larda, BMW 135'lerde filan da kullanılan bujidir. Üst devirlerdeki detonasyona %100 çözüm olduğunu söyler tüm yabancı kaynaklar. Ancak 207'ye takıp deneyip sonuç yazan yurtdışından kimseyi görmedim. Bizden de bir tek Özgür kardeşim var ki o da taktığı gibi söktüydü.
**Yukardaki tüm parçaların montajı esnasında **oldukça hassas** sıkma torkları vardır. 20-30 senin tecrübesi hocaların hocası ustaları bile ters köşeye yatırmaktadır bu torklar. O yüzden bu parçaların montajında MUTLAKA fabrikanın öngördüğü torklara, doğru tork anahtarlarıyla uyulması gerekir.
öncelikle tesekkur ederim deniz abi
Debriyaj Kit: 2052.P7
bujı olarak da bunu alıyoruz özgur abı BRISK ten memnun kalmadıysa konu kapanmıştır :)
5960.L5 ---> RCZ 200bg
özgür abi görmedin galiba senin lipi burdanmı aldın ?burdan degılse sen kaca aldın ?
Her Araca Uyumlu Orjinal Cupra Ön Tampon Lip SIFIR KUTUSUNDA - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 29831715
İsmail ben burada seat bayisinden aldım 85 tl :)
aracını muayeneye sokmuş arkadaşlar acil yardım istiyorum ruhsatlarımız da 5 koltuk yazıyor ve araç 4 koltuk muayenede ağır kusur ile takılıyormuş :eek::Deli:
25 subatta bende muaneye soktum ayni mevzudan kaldim,ek1 le tekrar gidip muane istasyonundan sonra emniyette ruhsatini degistriyosun 58mi 68 tlmi ole bi rakam aliyolar malesef boyle sacma seylerle halki ve memurlari oyaliyolar,sebebi arabada 4 kemer olmasi bukadar...
Ruhsat zaten 4 koltuk olarak düzenlenmeli. Teknik belgede de öyle yazar. Ruhsatta 'normalde' bu teknik belgelere göre düzenlenir. 5 koltuk hatası başta trafik tescil olmak üzere aracı satan bayi ve işlemleri yaptırdığı plakacısına aittir.
İlk sattığımız RC'de bu hatayı yapmışlardı ama adam akıllı iş yaptığımız için teslimattan önce farkedip yeni ruhsat düzenletmiştik.
Ruhsatında 5 kişi istihap haddi gözüken arkadaşların ruhsatlarını düzeltmelerinde fayda var. Aracı tanıyan polisler de trafikten men işlemi uygulayabilir.
Benim aracımında muayenesi var kasko ve sigortasını yaptırdım 5 kişilik yazıyor yarın plaka degısıklıgı ıcın subeme gidecegim.4 kişilik yazdırma imkanım varmıdır acaba :/