User Tag List

Sayfa 446/1195 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546946 ... SonSon
22691 sonuçtan 8.456 ile 8.474 arası

Konu: 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ÖNDE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar size bi sorum olucak benim arkadaşımın 207 rc si var be 1 aydan beri bir sorunu var çözemioruz araç 1 ay önceyolda giderken turbo kesti ve arıza ışıgı yaktı makinaya bagladık aracı 2.bobin arızalı yazdı araba üst devirlerde patırpatır sanki eksozuniçinde bişiler yakarmış gibisine araba yıgılıyor biz hemen 2.bobini değiştirdik arızayı sildik ve hala aynı nereye götürdüysekte bazıları katalizör deliktir oksijen sensörü bozulmuştur yada bobinlerden yapar diyorlar kafayı sıyırıcaz artık bobinleri değiştirsek düzelmezse bobin alıcaz boşuna fln filan sizin başınıza böyle olay geldimi yada istanbulda bu aracı bilen anlayan bir usta varmı şimdiden teşekkürler
    eğer c.tesi bana gelen araç ise tespitim şu yönde

basıncın tavan yaptığı durumlarda ateşleme yetmiyor, ben 3. bobin arızası okudum, 2 ile 3ü yer değiştirdik ama tekrar test edip arızada yer değiştiriyormu diye kontrol edemedik..

bobinleri ve bujileri değiştirdiğinizde yüksek ihtimalle arıza düzelir,

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merak ettim ben de sorun neymiş

AquaMas
    Misafir
    arkadaşlar lemans ön kaput sticker yıkama esnasında ucundan kalktı servis haricinde çözümü olan varmı?

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AquaMas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar lemans ön kaput sticker yıkama esnasında ucundan kalktı servis haricinde çözümü olan varmı?
    e-bay yada vınıl baskı yapan reklamcılar
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ethm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abı egsoz un en son olur fıyatını maıl atarmısın
    gönderdim dostum..
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

AquaMas
    Misafir
    Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e-bay yada vınıl baskı yapan reklamcılar
    Baskı olayı biraz problemli renk tonu tutturamıyorlar ebay fiyatlarına bi bakim birde buradan uygun alabileceğimiz yer varmı

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e-bayda vardı satanlar bı ara baya
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

ÖNDE-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer c.tesi bana gelen araç ise tespitim şu yönde

basıncın tavan yaptığı durumlarda ateşleme yetmiyor, ben 3. bobin arızası okudum, 2 ile 3ü yer değiştirdik ama tekrar test edip arızada yer değiştiriyormu diye kontrol edemedik..

bobinleri ve bujileri değiştirdiğinizde yüksek ihtimalle arıza düzelir,
    evet aynı araba hatta ben yolladım size 1 ay önce bobinin birini değiştirdik gene aynı bide turbo devre dışı kalınca egsoz emisyon hatası veriyor kontak kapayıp acınca turbo devreye giriyor ama hata silinmiyor acaba dedim bu olay gibi başına gelen biri varmı diye yazdım olmadı haftasonu gene gelicez yanınıza

yn_lemans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Naman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler,

Şimdi birşey farkettim. Belki herkes biliyordur, ben geç uyandım:

Citroen'de 200bg'lik bir DS3 Racing var malumunuz Türkiye'de pek satışı olmayan turuncu temalı araba..

Ben bunun motorunu Euro5 EP6CDTX zannediyordum yani RCZ motoru sanıyordum, değilmiş.. Bizim motordan varmış: Ep6DTS. Lakin baz kodlaması farklı. Bizim motorlar 5FY kodlu motorlardır(bknz. şase nolarınız, GT'lerde 5FX'tir) Citroende 5FD veya 5FF olarak geçiyor kodlaması. Bu kodlamalar arasında fark kabaca, motorun aynı motor olduğunu ancak ECU ve aşırı beslemelerinin farklı olduğunu belirtir. Zaten deminden beri bakıyorum turbo ünite olarak farklı, ama DV mesela aynı. ECU farklı blok gömlek piston vb aynı.

Şuna gelicem: Ds3 racing'te daha önce hiç bahsi geçmeyen bir buji kullanılıyor. Referansı da yeni formatta: 96 774 469 80
    Silindir kapaklarımız aynı..sübaplar yayları vb. aynı. aşağıda kranktı gömlek kollar pistonlar aynı.. Bu bujiler bana göre %200 bizim motorlara uyar. Hem 200bg ye uyan, hem de tamamen bizim motor için olan bir buji bu.

Ben denemeye karar verdim.

Citro ve Pejo sb'larından kıyasladığım kadarıyla turbo haricinde ufak tefek karoser farkından oluşan farklılıklar var. Intercooler da mesela aynı ancak sabitlemeleri farklı olduğu için referansları farklı..
    Özetle, fabrika yine kuş kadar IC ile 200bg almış bu motordan. Bence buna bi bakalım derim. EP6CDTX yerine EP6DTS 5FD/5FF örnek alarak ilerlemek daha doğru olacaktır düşüncesindeyim.
    abi ben bu bujı mevzusunu arastırdım, cıtroen kar plazaya sordurdum bu bujı kodu cıkmıyo , ds3 Racıng dıye sordurdugumda genel olarakta parcacı bulamadı...sen bu bujılerı bulup test edebıldın mı ?
    by SARIBEKİROĞLU

FLORYA REDLİNE OTO
    LOWRİDER CUSTOMS DESİNG FLORYA

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesaja aldanmayın. Genel bir mesajdır bu, yanlış yorumlandığı için Peugeot bu mesajın metnini yeni BSI'lerde değiştirdi.

Bobin bu motorlarda pek bozulan bir aksam değildir. Mehmet'in dediği gibi 2-3 2-4 değişimlerini denemek gerekir.

Bu arada hata kodları da önemlidir. 1336-1340 arası kodlar varsa en son bakılacak yer bobinlerdir.

Diğer yandan bu motorda en sabıkalı silindir ise 2 numaralı silindirdir. Bence öncelikle bujileri 5960.G4 referanslı bujilerle değiştirin. Çıkanların da tırnak aralarının ölçülmesi arıza keşfi için iyi ipucu verebiliyor. Bujiler mutlaka 2,3 ± 0,3 daN.m’lik sıkma torkuna uygun sıkılmalıdır.

Eğer P035x ile başlayan bir hata kodunuz yoksa bobinlerle uğraşmayınız. Sorun bobinlerde değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yn_lemans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi ben bu bujı mevzusunu arastırdım, cıtroen kar plazaya sordurdum bu bujı kodu cıkmıyo , ds3 Racıng dıye sordurdugumda genel olarakta parcacı bulamadı...sen bu bujılerı bulup test edebıldın mı ?
    Benim arabam hala yattığı için daha başlamadım araştırmaya.. Hala enjektör bekliyorum 2 adet.. Aslında çalışmasına çalışıyor da ben cesaret edemiyorum. Su filtreyi geçti çünkü.

Piezo enjektör olduğu için kontrolü testi vb. işleri de yapılamıyor.

Teslim alınca araştırıcam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arabam hala yattığı için daha başlamadım araştırmaya.. Hala enjektör bekliyorum 2 adet.. Aslında çalışmasına çalışıyor da ben cesaret edemiyorum. Su filtreyi geçti çünkü.

Piezo enjektör olduğu için kontrolü testi vb. işleri de yapılamıyor.

Teslim alınca araştırıcam.
    tamam abi bende cumartesı yağ yağ filtresini degıstrıdım ,debrıyaj ıda degıstırıcem o sıra onlarıda halledıyım dıye arastırdım, debrıyajı yetkılı servısten almasak aynı numarayla parcacılardan alsak bı sıkıntı olurmu veya dıkkat etmemız gereken bısey varmı ? ındırımlı bana 250 tlye verırım dedı :S
    by SARIBEKİROĞLU

FLORYA REDLİNE OTO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçanın kendi üstünde referansı yazmıyor. O yüzden sıkıntılı parça gelirse sıkıntıyı yaşayana kadar kazık yediğini anlayamayabilirsin.

Görüntü farkı çok çok az kitler arasında ve ben de o zamanlar foto çekmeyi akıl edemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçanın kendi üstünde referansı yazmıyor. O yüzden sıkıntılı parça gelirse sıkıntıyı yaşayana kadar kazık yediğini anlayamayabilirsin.

Görüntü farkı çok çok az kitler arasında ve ben de o zamanlar foto çekmeyi akıl edemedim

bunu yetkılı servısten aldıgımız parcada da yasayabılırız ozaman ? valeo luk sach hangısı abı orjınalı valeo galıba dıye bılıyorum...
    by SARIBEKİROĞLU

FLORYA REDLİNE OTO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm kitler valeo

Yetkilide PC çıktılı faturada referansı görürsün.. Kullandıkları sistem manipülasyona izin vermiyor.

Şöyle diyeyim: Distribütörden çekilen stok ile yetkilinin deposuna giren mal birebir uyuşmak durumunda yoksa sistem hop birader ispiyonlarım moduna giriyor. Bu yüzden xx referanslı parçayı xy olarak depoya alamıyorsun.. Alamadığın için çıkışı da aynen yapmak durumundasın.. Çıkış yapıldığında da sistem faturaya bunu otomatik atıyor müdahele şansı yok. Artık en son parça fiziken çıkıp atölyede şipşak hareketlerle başka parçayla değişmesi veya kitin hiç değiştirilmemesi riski kalıyor geriye. Ki bu da hiçbir servis yönetiminin istemeyeceği bir hadisedir. Adamın yetkisi gider. Kontrol dışı yapılmışsa, iş akdinin feshi ve mahkeme zorunludur.

Özet: Yetkilide yemez böyle hareketler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm kitler valeo

Yetkilide PC çıktılı faturada referansı görürsün.. Kullandıkları sistem manipülasyona izin vermiyor.

Şöyle diyeyim: Distribütörden çekilen stok ile yetkilinin deposuna giren mal birebir uyuşmak durumunda yoksa sistem hop birader ispiyonlarım moduna giriyor. Bu yüzden xx referanslı parçayı xy olarak depoya alamıyorsun.. Alamadığın için çıkışı da aynen yapmak durumundasın.. Çıkış yapıldığında da sistem faturaya bunu otomatik atıyor müdahele şansı yok. Artık en son parça fiziken çıkıp atölyede şipşak hareketlerle başka parçayla değişmesi veya kitin hiç değiştirilmemesi riski kalıyor geriye. Ki bu da hiçbir servis yönetiminin istemeyeceği bir hadisedir. Adamın yetkisi gider. Kontrol dışı yapılmışsa, iş akdinin feshi ve mahkeme zorunludur.

Özet: Yetkilide yemez böyle hareketler
    abi ilgine çok tesekkur ederim öncelikle , şuan yetkılı servis fıyatı aklındamı
    by SARIBEKİROĞLU

FLORYA REDLİNE OTO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merak ettim ben de sorun neymiş
    gaza tam oturduğunda değilde, %70-80 gibi arabanın ürettiği torku hissederek kaba tabirle doldura doldura yürüttüğünde çok kısa bi devir aralığında karıştırıyormuş gibi kesiklik yapıyor.. iyi biliyorum o esnada boost tavan yapıyor.. bi ateşleme yetersizliği var ama şartların en zor olduğu durumda kesiyor.. buda çok sık olmuyor
    araca chiptuning uygulasam arıza bariz bağırıcak devamlı yapmaya baslıcak.. VAG da aynı olay basıma çok geldi, Chiptuning sonrası patırdayan TSI lara alışığım.. bundada aynı olay olunca dedim bobin, hata kodu 1339 olması lazım.. ama kesinlikle bi ateşleme problemi.. ya buji ya bobin,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gaza tam oturduğunda değilde, %70-80 gibi arabanın ürettiği torku hissederek kaba tabirle doldura doldura yürüttüğünde çok kısa bi devir aralığında karıştırıyormuş gibi kesiklik yapıyor.. iyi biliyorum o esnada boost tavan yapıyor.. bi ateşleme yetersizliği var ama şartların en zor olduğu durumda kesiyor.. buda çok sık olmuyor
    araca chiptuning uygulasam arıza bariz bağırıcak devamlı yapmaya baslıcak.. VAG da aynı olay basıma çok geldi, Chiptuning sonrası patırdayan TSI lara alışığım.. bundada aynı olay olunca dedim bobin, hata kodu 1339 olması lazım.. ama kesinlikle bi ateşleme problemi.. ya buji ya bobin,
    Mehmet Bey iş yerinizde yazılım harici bu araçların bakımını falan yapıyormusunuz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yusufsert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet Bey iş yerinizde yazılım harici bu araçların bakımını falan yapıyormusunuz ?
    Vaktim varsa yapıyorum evet..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)