daha once de yazdim, kadran videosu veya denemesi videosu varsa paylasabilir misniz? emeklerinizin karsiligini gormus oluruz...
daha once de yazdim, kadran videosu veya denemesi videosu varsa paylasabilir misniz? emeklerinizin karsiligini gormus oluruz...
saolun daha bizim canavarla yapacaklarim bitmedi, onumde bir kac alternatif var ciddi takip ediyorum bu konuyu herkesin emegine saglik...zaten ne demisler, yurumeyen araba yoktur az para vardir
saka bi yana egzozlu filtreli chipli bi rc nin 230 hp ve 300 nm uzeri cikartip type r gecmesini izlemek istiyorum ben...
bende hep merak etmişimdir uğraşıosunuz o kadar biriniz kadran çekse,çünkü ben daha çok ii giden 207 gt-rc görmedim
Arkadaşlar PSA üst üste kendi kategorisinde 3. kez Yılın En İyi Motoru ödülünü aldı.
Buyrun link.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=32687
yazılarınızı baştan sona okudum, sormak istedigim bir ki konu var. öncelik le 207 RC veya GT almayı düşünüyorum. bu modellerin aralarındaki donanım ve motor farkları nelerdir. motor derken egzantirik, piston, şanzuman, turbo, blok, sıkıştırma, kapak işçiligi(yüksek flow) gibi yani bir motorda aklınaza gelecek bütün farklar. bu araçlardan hangisini almak mantıklı. eger arada sadece yazılım ve ekzoz farkı varsa GT almak daha mantıklı geliyo. yok eger pistondan egzantirige cok farklar varsa cam tavan olmasın diyebilirim. gerçi cam tavan opsiyonu RC de var heralde. bunun gibi ayrıntılı cevaplarınızı bekliyorum. aracı modlamıcam sadece yay takarım heralde, gündelik binmek için alıyorum.
dostum bende gündelik binmek için aldım. yay bile almadım daha. şöyle söyleyim, forumdan okuduğum kadarıyla:
gt rc motorları tamamen farklıymış. gt motoru peugeot, rc bmw motorlu (mcs r56 da da aynı motor var)
gt de esp belli bir hıza kadar kapanıyor. üst hızlarda sürekli açık. rc de sürekli kapalı ki ben bunu test ettim.
gt-rc arasında kesinlikle tek yazılım farkı yok. bu kesin. opc ile gsi arasında yazılım farkı var. cam tavanı önermiyorum, 2nedeni var. 1.si sıcak yerlerde cidden aracın içi çok ısınıyor. (tanıdığımda mercedes e200 komp var cam tavan. yazın binemiyor adana çok sıcak) 2.si ağırlık olarak görüyorum. ama görünüş olarak dersen 10numara.
işin gerçeği gt-rc ilk bakışta anlamayan biri zor ayırt eder. jantları farklı. rc gtden biraz daha yere yakın ve sert süspansiyonlu.
herşeyi geçtim, rc ye ilk binen koltuklarına hasta oluyor. ben her arabada rahat edemem ama rc koltukları sanki bana göre yapılmış gibi.sertliğide süper ayarlanmış. olurda gt alırsan ileride kesin rc koltuğu al
sıfır alacaksan çok bir fark yok aralarında. ben bekledim biraz rc aldım. şahsi fikrim rc yönünde. onun dışında donanımda göze batacak aşırı bir farklılık olduğunu sanmıyorum. gt de varmı bilmiyorum ama lastik basınç uyarı sistemi beni çok şaşırtmıştı. müzik sistemide beni tatmin ediyor. gt yakıt tüketimini bilmiyorum ama normal bir trafikte şehir içi ortalamam 7.5 - 8lt civarlarında geziyor. hız sabitleyiciyi 80e ayarladığımda 4.9lt/100km değerini görüyorum. trafik yoğun olunca 9lt oluyor çok aşırı yoğun olduğunda ve full klima açık 10.2 lt geçmedi hiç.
rc de arka camlar koyu renkli.spoyler var. gt ibreler beyaz, rc de siyah damalı.
onun dışında çok ufak tefek işçilik hataları var. ama göze batacak kesinlikle birşey yok. boyasına çok çok dikkatli baktım. kusur bulamadım ki rc almadan önce listemde golf tsi vardı. onda boya hatasına rastlamıştım köşe noktalarda.
yol tutuşu cidden çok iyi. abs ve esp hemen devreye girmiyor.frenleri muhteşem. araçta çekiş kontrolü esp sağlıyor.ivmelenmede rodajım daha bitmediği için deneyemedim ama 3500devire kadar yeterince iyi, ki bunun devamı daha iyidir.
bence gt-rc 6vites olmalıymış. gerçi mcs ler 2.viteste 100 yapmıyormuş ama olsun.
bende ayrıca 205gti var. hacim olarak 207den çok küçük. 205in arka koltuk diz mesafesi çok geniş. 3kişi arkaya normal şekilde sığıyor. ama 207de arka diz mesafesi daha dar ve 3kişi biraz sıkışarak oturabiliyor. birde ön koltuklar sadece sırt kısmı yatıyor ve öne gidiyor.yokuş yukarı durduğun zaman arkadan biri ineceği zaman koltuk geriye kayıyor.205teki gibi koltuğun komple öne kalkmasını isterdim. zaten arkaya çok kişi oturmadığı için bu yazdıklarım benim için sorun değil.
kullanımı çok rahat, direksiyonu park halinde çok yumuşak. verdiği tepkiler bence dahada muhteşem.
1000km de deneyimlerim bunlar, pazartesi yağ değişeceğim.yardımcı olacağım birşey varsa sorabilirsin. yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltirler.
teknik olarak söyliyim;
RC de SSP (farklı direksiyon sistemi) mevcut GT yoktur
GT de tam olarak esp kapatılamıyor 50 km/h hızdan sonra otm. olarak kapatsanız dahi tekrardan devreye giriyor RC de tamamen kapatılabiliyor
Farklı turbo basıncı
Farklı pistonlar
Farklı yazılım
Farklı egzoz sistem
Farklı yürüyen aksam
RC de 302 mm fren diski ve 57 mm fren pistonları GT de daha ufak
en önemli özelliği spor tip koltuklar
karartılmış arka camlar
arka tavan spoileri
farklı jant
çift çıkış egzoz
krom saten dikiz aynaları
spor direksiyon
bütçeniz müsait ise hiç düşünmeyin direkt RC alın aradaki farka göre fiyat farkı hiçte fazla değil sadece koltuklar bile iyi fiyat farkına yol açar..
hele hele std binerim diyor iseniz hiç dokunamnıza gerek kalmaz..
Ufak bir düzeltme ne GT motoru Peugeot'un, ne de RC motoru BMW'nindir
THP motoru kullanan tüm modeller BMW & Psa ortak yapımıdır.
Gt ve Rc farkını yukarda arkadaşlar çok net bir şekilde açıklamış.Benim de bildiklerim bunlar.
Özetle Rc'nin Gt'den daha performanslı olduğu şüphesizdir.Hangisini alacağınıza karar vermeden önce arabayı ne amaçla aldığınızı belirlemeniz gerekli bence.Performans ve daha agresif bir kullanım özelliği arıyorsanız Rc derim.
Yok günlük kullanıma biraz daha yatkın olsun, sıkıştırdığım zamanda gitsin ama nispeten daha az yakıt tüketsin gibi bir açıdan bakıyorsanız Gt daha mantıklı olacaktır.
Başka bir açıdan bakarsak hangisine karar verirseniz verin bence seçiminiz mantıklı olacaktır.Diğer marka ve modellerle kıyaslandığı zaman bile fiyatı, aracın yaşı, performansı, opsiyonları..vb. seçenekler bir araya getirildiğinde yine THP serisi ön plana çıkacaktır.
en sağlıklı gt ve rc arasında 2 boy fark var,rc koltuğunda ben rahatsız oldum ve cam tavan takıntım oldugundan gt aldım
Bu arada bu hurafe gibi olmuş bir kaç yerde daha okudum,motor farkı falan yok ikiside aynı motora sahip araçlar,basınç,yazılım,eksoz çapları gibi farklarda aradaki 25hp'lik farkı oluşturuyor,buda yeni bir yazılıma eksoza,ufak tefek şeylere bakar,ama tavanı kesipte cam tavan koyamassınız![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)