3.35 bobinin güncel referans numarası 5970.64 bosch ?
Printable View
3.35 bobinin güncel referans numarası 5970.64 bosch ?
Hayirli olsun kazasiz belasiz oncelikle
Benim bildigim ( yanlista olabilir ) 65 mm lik boru olcusu yok ki neden 65 mm downpipe yaptirmak istiyorsun ki ? Cogumuzun kullandigi sekil 70 mm downpipe akabinde 63.5 mm duz boru ve son susturucu olarak butcen ve istegin dogrultusunda birsey yapabilirsin. Ama downpipe 70 mm candir.
Boost pipeslari krom yapmanin ufakta olsa artisi elbet var , orjinal boruda cok girinti cikinti oldugu icin hava akiskanligi kromda ki gibi olmayacaktir. 60 mm veya orjinal olcude 51 mm lik krom boru kullanabilirsin. 60 mm yaptiginda orjinal silikonlar dar gelecegi icin uclarini 51 mm yapabilir egzozcun ha yeni silikon alirim dersen komple 60 mm yapar gecer.
Bu araca elbette farkli filtre kitleri var
Forge ve k&n in hazir kitleri var , bunun yaninda bmc cda ve dis modelleride universal olarak 207 de kullanilabilir.
Raceland fiyat ve kalite orantisi olarak en iyi secenek. Yanliz turkiyeye artik girmiyor. Jom blueline dan uzak dur. FK HIc kullanan olmadi. Raceland ve Rokkor ayni fabrikadan cikan farkli markalardir hicbir farklari yok. Cift isimle pazara girmisler. Ebay uzerinde uygun fiyat. Daha once de soylemistim yurtdisindan araciyla gelecek olan bi yakinin varsa onlarda getirebilir. FK nin kendi sitesindede fiyatlar oldukca uygun. Yukseklik sertlik ayarli ve viraj cubuklariyla olan pro street serisi bence cok iyi olacaktir. KW variant 1-2 ise olayin son noktasi ama fiyatida gayet iyi tuFAN nickli arkadasimiz kullaniyor. Variant 1 sadece yukseklik 2 ise yukseklik sertlik ayarlidir.
Yagini mobil 5-30 w full syntetic kullan arkana bakma.
Bov takma aracina bi faydasini gormeyeceksin. Hele ki ses icinse dusuncen GFB+ dumpvalve ve filtreylede ses alirsin. Yada forge in sesli tip dumpvalve kitide olabilir.
harika bilgiler çok teşekkürler. bu konu zaten başlı başına süper bir konu.
Filtre kiti konusunda hemen kontrol edicem yada en kötü ihtimalle trky_gt nickli arkadaşın sattığı bu boruyu alıcam. http://i60.tinypic.com/29xhpj5.jpg
Günaydın herkese.
Hoşgeldiniz aramıza 207 için ulaşamıycanız bilgi yok ve ortamı çok güzel bi konu faydasını çok görürsünüz.
Serdar topluyo parçaları benden gizli spec midir bilmiyorumda coolerında hayırlı olsun güle güle kullan dostum :D
bu arada forge yi tavsiye ettiğiniz için teşekkürler. aslında kafamda bunu bunu ne yapsam dediğim bir çok parçanın orada aracımıza uygun olanları varmış. büyük bir soru işaretinden kurtuldum diyebilirim :D
KW Variant 1 olsa olsa orta sınıf vasat bir coilover alırken bende birşey zannettim adamlar reklamla pazarlamayla işi götürüyor 1000 € luk bir ürün kesinlikle değil
aldıktan sonra gümrük yollarını gözlersiniz distribütörüyle kanka olursunuz :)
lak luk gıcırtı patırtı yüzünden ön amortisörler 2 kere arka amortisörlerde 2 kere garantiden değişti
Variant 1 de AL-KO diye abuk subuk bir amortisör markası kullanılıyordu sanırım artık KW de bıktı onlarca sorun yüzünden ve amortisörleri artık kendi üretiyormuş :D
allahtan distribütörü çok efendi ve yardımcı birisi de sıkıntısız bir şekilde garantiden değiştiriyor
şu an aracımda H&R Monotube Coilover var ve çok çok memnunum
en ufak bir ses gürültü yok çok konforlu ve keskin tepkili
amortisörleri de BİLSTEİN zaten :icon_tup:
parasını son kuruşuna kadar hakeden bir ürün
son nokta da H&R - KW Clubsport serileridir
onlar da cadde kullanımı için sadece mastürbasyon olur
Son parçam filtrede Ufuk (cffsymbol) arkadaşıma hayırlı olsun güle güle kullanırsın.
Elinde ön kapının iç tarafı sökük resmi olan varmı ?..kolon yerleri tam gözüken..nette baya araştırdım ama pek bişe bulamadım.
tufan'da vardır kesin :D
belki duyar sesimizi tufan kardeşimiz :D tam bilgileri toplayıp bi sefrede halletmek istiyorum.tam montaj aşamasında sıkıntı çıkmasın.
Connecting site...
Araç sahibi buradamıdır ? Veya tanıyan, bilen, gören...
Focal'ın 207ler için ürettiği mit takımların montajını anlatan bi video vardı kapı döşemelerini açıyodu işinize yararmı.
https://www.youtube.com/watch?v=w_PcK1CGi1k
Cooler ve ara krom boru sona 63 luk varex ve gosterge montajlarim bitti cok sukur bugun bobin ve yazilim var sirada :)
Filtreyide turkay saolsun bugun gonderdi onuda takicam sonra ins sikintisiz hayirlisi olur hersey:)
http://i.hizliresim.com/EQpNO9.jpg
http://i.hizliresim.com/V26NBV.jpg
http://i.hizliresim.com/bQYp9V.jpg
http://i.hizliresim.com/NYWNGP.jpg
İki kere paylasmisim yanlislikla..
Bobini eyup istemedi gruptaki cogu ark tavsiye etti bende aldim ve coguda kullaniyo bilgi verilcektir mutlaka sizede
Stage4 kullanıyorum, aracımda büyük turbo var ve stock bobinlerle yürüyorum. yazilim sonrası üst devirlerde missfire olmadıktan sonra bobin gereksiz!
Bobin olayı tam olarak nasıl oluyor bnm atesleme bobinleri oem kullanıyorum. Hangisini takmak lazım 0.65 e ayarlamak nasıl oluyor?
0,65 e ayarladığın buji dostum, bobin değil..
bobinlerin içerisindeki sarım/sargı sayısı değişiyor. ona görede zaten ateşleme gücü değişiyor. parça numarasından arattığında zaten 335 de m5 de aynı bobini kullanıyor. içindeki sarım sayısı farklı deniliyor ama net bisey yok tabikide.
ama kesin olan aftermarket bobinler var ki stocka göra 4 kat daha güçlü ateşmele sağlayan, parasıda ona göre tabikide. IP (Ignition Project) markalı ürün.
Cooper S | Ignition Projects
kesilmelerin bi cok sebebi olabilir.
yüksek iat: yeterli soğutma yakalayamamaktan, sıcak hava çekmekten ve onu soğutamamaktan.. ki bunun için methanol kit kullanılmakta en verimli ve rahat sekilde soğutma için
benzin pompasından: üst devirlerde yeterli enjeksiyon basıncını veremeyebilir
enjektörlerden: ***** benzin kalitemiz ve benzin filtresinin yakalayamadığı pisliklerin enjektoru nekadar az olursa olsun tıkaması
intake valflerinden: güncel sert yaylarla değiştirilmediğinden yada emme tarafındaki kurumlardan
yazılım: ki genellikle bundan oluyor...
gibi gibi gibi bir çok sebebi var... ki ısınınca dediğine göre iat nin yükselmeside büyük etken olabilir!
Yalin brom adamsin. Cok net bi aciklama olmus. Tesekkurler :)
bence iAT başlı başına bir sorun..coller uprage yaptımız halde gazlayınca 60 derecelere kadar cıkıyor..ya boost boruları fazla geniş yada coller soğutmuyor..seat cupra coller ın verdiği değerleri gören cok az kişi var sanırım.bu coller olayı üzerinde yoğunlaşmak lazım..soğuk hava motorun can damarlarından biri sonuçta.
bizim taktımız coller ve cupra collerın iç yapısını karşılaştırmak lazım.
arkadaşlar rica etsem hem sağ hemde sol farın yön ayar çubuğunun mümkünse resmini veya kaç santim disarida durması gerektiğinin ölçüsünü paylaşabilirmisiniz.
zira yuksekli ayari sanilip yön leri karıştırılmış. orjinal hale döndürsem iyi olacak.
https://imagizer.imageshack.us/v2/52...745/xkkI9f.jpg
IAT sorunu icin aklima impreza ornegi geldi;
biliyorsunuz impreza wrx standart turbosu TD04 1.1 bar ustunde fön makinesi gibi calisir,
belkide RC ustundeki turbo chip sonrasi yuksek basincta verimsiz alanda kaldigi icin iat yukseliyor
not: tek seferlik dyno ustunde optimum kosullarda yuksek basinc yolda aldatici olabilir
etuners sitesinde neredeyse yaptığı her arabanın dyno çıktısı var, ambient ve intake air temp değerleri yazıyor
araç speclerinde çoğuna meth kit gözükmüyor o yüzden yok kabul ediyorum. orj cupra coolerlı olupta 45c geçen görmedim, tek tek baktım hepsine
ee mevzuda o zaten..45 derecenin üstüne çıkınca gazlıyınca ne anlamı kaldı coller büyütmenin.özgür senden sonrada cıktım dip gaz yaptım baya.sanki coller yok..derece tavan yapıyor.
0.9 -1 arası olması lazım..standart kullanımda 30 lu rakamlarda olan İAT gazlayınca devir saati gibi çıkıyor :)
Beyler hava 30C, sehir antalya, arac TD05H-16G ile 4. Vites sonu IAT max 48C.. 1.40bar basiyorum boost controller ayarli. gecen hafta olctum, SeatSport intercooler ile..........
Iste sorun o ya zaten..bizdeki collerda bu degerleri goremiyoruz.ki senin turboda buyuk ve daha fazla basincla max 48 diyorsun.massallah.demekki bi yerde bi yanlislik var..ya collerda kullanilan malzeme ya giris cikis farki yada baskabise bilemiyorum.ama kisa zamanda bi care bulmak lazim..yoksa stock coller takalim en azindan fan sogutmasi var :D