Arkadaslar aracımda 1 haftadır '' esp & asr system fault'' yazısı cıkıyor ve esp ısıgı devamlı yanıyor kapatamıyorum. bilgisi olan varmıdır ?
Printable View
Arkadaslar aracımda 1 haftadır '' esp & asr system fault'' yazısı cıkıyor ve esp ısıgı devamlı yanıyor kapatamıyorum. bilgisi olan varmıdır ?
benimde jantın birinde çatlak vardı, sürekli hava kaçırıyordu. lastikler arasında dengesizlikten dolayı sanırım hata veriyordu. en sonunda jantı değiştirdim stepne ile hiç hata yok o gün bu gündür. ilginç aslında :D bi lastik aşşada biri yukarda bilmemne diye denge noktasınımı ayarlayamıyo araç artık neyse :D hata verip duruyodu :D
tekerlerdeki hız sensörlerinden, kablosundan da olabilir. aksta boşluk varsa sensör okuyamayabiliyor, sebep bu da olabilir.
cihaza bağlandığında ne arıza verdi?
1 haftadır o abs faulttle bende ugrasıyorum yaptık antalyada olsan sana yardımcı olabilirim aracını kesinlikle işi filan bir usta tarafından cihaza baglanarak test yaptırman lazım.... esp fult verip kapatamıyorsun anladıgım kadarıyla ? abs arızası yakıyormu ? eger yakmıyorsa abs beyninde esp kontrol eden bi sensor var o arızalıdır ....
Bizim araçlara eski 207 lerin premium paketlerinde bulunan güzel koku difüzörlerinden nereden bulabilirim ? bulsam sıkıntısız montajını yapabilirmiyim bilen birisi varmı ?
Abs Devrede İse dedigim gibi gene abs beyninde arızaolabilir esp'yi kontrol eden bi sensor var o arızalı tam net olarak konusmak için cihaza baglanıp arızayı silinecek esp tanıtıcak eger tanıma yapmıyorsa beyinde arıza vardır ... Bizde beyinden iptal ettik devamlı kapalı yoksa biliorsun bizde 50'den sonra acıyor bi zararı varmı diye sorarsan araç kayarken toparlamaz o kadar bide kalkışına aracın izin verir :)) cogunun istedigide o zaten 2 3 de sardıgından iptal etmek mecburriyiydi :P
sorun anlasıldı arkadaslar lastiklerden kaynaklanıyormus. onler daha cok tur cevırdıgınden dıreksıyon uyarısı verıormus. :D
şimdi geriye kalan yazılım ile bronz baskı balata yapmak. 6 yapraklı 3 organık 3 bronz seklınde olacak trafıkte sıkıntı yaşamamak ıcın :)
ne yakıyo peki RC kaç kuruş yakıyo ?