Yazdıklarının hepsi yapılabilir şeyler ve tamamen bütçe ile alakalı.Sanırım Türkiye de çıkmaz öyle birisi (Emir hariç)
Yazdıklarının hepsi yapılabilir şeyler ve tamamen bütçe ile alakalı.Sanırım Türkiye de çıkmaz öyle birisi (Emir hariç)
dostum,
denenmiş örnekler aslında var Garrett GT2871, IHI VF34, Garrett GTX2867
Stage 5'de Garrett GTX2867 kullanılmış mesela, fakat şöyle bi durum var. bizim piston kol dayanımları 300 hp civarları, TD05'lede alınabilecek güçde max 350hp. yani demek istediğim zaten yetiyor turbo limitler için. diğer türlü maliyet olarakta diğer turbo fiyatları çok uçuk. Garrett GTX2867 3500TL civarı ki TD05'i maximum 1600-1700TL'ye güncel kurdan temin edebiliyorsun.
manifolt işine gelince twinscroll bi turbo kullanmadığımızdan çok gerek olmamakla beraber bizim manifoltu single scroll a traşlatıp cevirebilirsin.
JCW manifoltu ciddi pahalı ve temini çok zor. waymotorsport muadilini temin edebiliyor ama fiyat performans oranına vurunca gereksiz kalıyor benim gözümde.
zaten Stage5'de bile stock manifolt kullanmışlar.
port polish işine ben güvenemiyorum ya, sonuçta rektefiyecinin güvenilir olması gerekiyor bu konuda diye düşünüyorum. onun yerine emme manifoltunu 30.000 de bir kurum temizliği yaptırmak emmeden girebilecek havanın rahat geçişi için önemli, aracın ciğerli olması için.
kol piston girersekde eğer, o paralara stage5'e geçmek yerine (elinde turbosu olan arkadaslarımız için söylüyorum tabikide) aynı turbo ile 350hp civarlarında 2,2bar gibi diğer setupa göre çılgın basınçlara sahip bir araç elde etmiş olabiliriz.
Born to Drive... (E-TUNERS Türkiye)
E-Tuners Stage4+/SeatSport Intercooler/TD05H-big16g-8/Hard Boost Pipes/ITG Maxogen CAI/70mm Down+63mm Straight+Varex/AEM WideBand/Greddy NewProfec BC+EGT/WMI
8 bindeki o orjinal aracada şahsen ben kıyamazdım motorunu açmaya falan
Bu arada sahibenden.com daki FK coiloverlar sipariş ile 3 gün içinde elimizde oluyormuş..
Edit : Yalın abi tabiki dediğimiz gibi bu işi sonu yok tamamen para/çokomel eğrisi..
E-Tuners Stage4+/SeatSport Intercooler/TD05H-big16g-8/Hard Boost Pipes/ITG Maxogen CAI/70mm Down+63mm Straight+Varex/AEM WideBand/Greddy NewProfec BC+EGT/WMI
700 hp yi bu motora sorunsuzca sokacaksak sokim 35 lirasina. Su seneyi bir atlatalim allah kerim. 8 bindeyse napalim abi mezarami goturecez. 3 gunluk gencligimiz var onuda cila sonra sigara yakarakmi gecirelim 650 , 700 hp lik bir PUG um olsun baska ne isterim. Ki insallah olucak.
hahahahahha az önce gördüğüm bi sahneyi paylaşmak istiyorum
borusan otomotiv - ince zevkler, yüksek standartlar...![]()
![]()
![]()
Valla son noktayı koydun abi , doğru söylüyosun valla yarın RC yi aldıktan sonra bende bütcem elverdiği kadar yapmayı düşünüyorum bişiler inşallah , Allah yolumuzu açık etsin hepimiz için kazasız belasız günler inşallah..
selamun aleykummm 2.ailemmm nasılsınız bakalımmm keyifler nasılllll)) aslan gitti sizi unuttuk sanmayın sadece artık eve pek ugramıyorum o yuzden net e pek giremiyorum(telden girmesi cok zahmetli)..
700 HP +2
LiveFastDieYoung ~
elektrovanaya baktırıcam egre den olabılır mı o aracta ıptal edılmıs .
elektro vanaya baktırcam EGR ıptal ondan olabılırmıı
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)