YÜrÜmeyen rc/gt kalmasiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn:surucu:
Printable View
YÜrÜmeyen rc/gt kalmasiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn:surucu:
yürümeyin koşun yahuu :)
ya bu Seat intercooler kendim monte edebilirmiyim yapan varmı daha önce ? lifte fialn gerek varmı
ne tıp borular lazım ?
Alsana link burdan çözersin:icon_wack:icon_wack
etuners : Technical File
orjinal coolerın fişini çekince boşta kalıcak arıza yaktırırmı acaba? güzel izole edin demiş sadece.
paneli sökmek için farları sökmüşler sanırım
orj silikon borular ile takabilme şansımız var mı coolerı?
şu mavi silikonlar yerine kullanılabilir sonuçta aşağıdan borular geliyor
http://etuners.gr/gr/technical_prese...Y/100_2662.JPG
Bende şu an üstte orjinal silikonlar var(eskiden biri orjinal biri mavi slikon(51mm) idi ama boru çaplarımızı 60mm e çıkarınca boşa çıktı ama intercooler giriş ve çıkışlar için iki adet içi 60 mm 90 derece silikon hortum lazım olacak.
Ayrıca o 90 derecelik silikonları yukardaki orjinal silikonlara bağlamak için araya krom yada alüm,nyum boru koymanız lazım.
Tampon içindeki demirin 16 mm önde alınması gerekiyor onu da somun vs koyarak halledersiniz diye düşünüyorum.(ben alimünyum palaka kestirdim cnc de yalın alikobalt dan yaptırmış CNC de)
Yalın ın araç toplanmasa idi DIY yayınlayacaktım ama Mehmet in aracında yaparız.
Gerçi zor değil ama tampon her halükarda sökülecek, ayrıca ızgaranın arkasındaki tamponun iç kısmında kalan plastik kısımlar tıraşlanacak sığmıyor başka türlü.
Ekrem tampon demirine bağlamak için ayak da yaptırdı.
Montajı merak edenler benim albüme bakabilir..Bu arada ben seat sport intercooler ı Türkiye de kullanan 2. 207 sahibiyim :D :D (2009 dan buyana kullanıyorum ) İlk takan arkadaş sattı RC yi ve JCW aldı sıfır.
https://imageshack.com/a/zkDm/1
Iskenderde Turbodan Coolere kadar, coolerdan emmeye kadar direk boru yaptıralım guzel birde yalıtım hıc plastik kullanmayalım dırsekler haric.
Dirsekleride bukme yapabilir tek kalem boruyla yapilirsa guzel olabilir.. hem ne kadar ek okadar basinc kacagi teorisindende kurtulursunuz ama her arac uzerinde ayri yapilmasini tavsiye ediorum ben, benim flans steliostan direkt geldi, ozgurunkinden bi milim kayiktir ennfazla, dp yi ozgurun aracta yaptik bana takinca assada belki 15cm kayikti :D flansi bastan ayarladik fln :D yani ufak bi kaymanin diger ucta boyutu cok farkli olabiliyo, o yuzden her aracin ustunde yapilmali bence...
Dukkani acalim :D Gunaydin millet!!!...
günaydın teşkilat hayırlı cumalar
günaydın hayırlı işler hayırlı cumalar.