Arkadaşlar ,
Ankara dan sıfır yan sanayi kaputum geldi..
Şimdi buna mini cooper s , hyundai starex yada toyota hilux deki gibi bir kaput havalandırması yapacağız.Burdan giren hava direk motorum arkasına ısı kalkanı içerisine aldığımız açık hava filtremize girecek..
Ya da kaputa sol far üstünde bir yerden yine açacağız akünün önüne yalıtımlı bir kutu yapıp filtreyi oraya koyacağız..
Sizce hangisi?
K&N in cooper s de ilk anlattığım sistemle 11 hp almışlığı var..
![]()
Bu sistem kesinlikle çok işe yarayacaktır.. bekliyoruz gelişmeleri..
Can BAŞEL Elek-Elektronik Müh.
0 rh +
Antalyalogy
R56's için üretilmiş M7 ve DDM Work'ün kitlerine bir bakın onlar gibi bişey yapabilirseniz oldukça verimli olur.
abi bence dediğin 2 sistemde güzel, ama 2. dediğin daha hoş görünür gibi.
ama sen galiba mcs scoop'u alıp direk takmayı düşünüyorsun.
ben 2. olan yani akünün oraya scoop diyorum. hem görüntü iyi olur hemde hava filtresinin borusu uzun olmaz. filtre borusu uzun olunca sıkıntı olabilir. tercih senin tabikide. tebrik ediyorum, güzel düşüncekaput hayırlı olsun bu arada. fiyatı nasıl abi?
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
abi hic gerek yoktu su anki sisteminden bir farki olacagini sanmiyorum.. neyse kisin yagmurlar bitene kadar boyle yaparsin madem kaputu aldin artikyazin gorselligi bozmamak lazim tekrar asagi alir orijinal kaputu takarsin sanirim
dayı cooper s scoop'u süper olur bence,her daim soğuk hava içeride![]()
özgür şimdi bu ddm works-k&n sistemini o parcalarla yapamıyoruz yani mcs ninki olmuyo neden?? çünkü dikkat edersek bizim filtre kutuları daha geride kalıyo yani,o kaputun altındaki konik hava kanalını uydurmak zor filtre assağıda ve geride kalıyo baya oraya göre bi kutu yapmak lazım benim görüşüm bu şekildekaputu bende aldım kanka hazırlıyorum bi proje konusalım derim
ben zaten aküyü küçülttüm biliyosunuz böylece orda baya bi hazne yeri açılıyor
oraya izolasyonla bi kabin yaparak scoopla hava almak daha uygun geliyo bana tamam mcs sistemi süper ama burdanda madem öyle 10hp alınır diyorum ben mantık aynı..saygılar..
R56 mini alta kitle de 11 hp alıyolar galibaalta cai+scoop yeterli olur bence
![]()
bu arada benim filtre halen tertemizdaha dun baktim.. yagmur camur demeden kullaniyorum, su birikintilerinden kacmaya calisiyorum sadece.. bide 3bin deviri gecmiyorum hic yagisli havada..
egt'yi de bagladim, su an normal seyir kullanimda sicaklik 450 derece gibi.. 2'den 200'e kadar basip bi sure tam gaz gidince 800'un birazcik uzerini gordum.. sadece 2-3-4 yapinca 700'u biraz geciyor.. sonrasinda tekrar 500'e dogru iniyor..
type-r lardaki grupm gibi bir filtre kitide yapılabilir hatta forumda bir arkadaş type-r için hazırlamıştı sanırım aynı mantık rc yede uygulanabilir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)