evlat evlatmaşallah
8 saatlik detailingin sonucu
senın yarım saate geliyorum dediğin... normal ınsanlara göre 2 saat olduğuna göre sen bu arabayı bizim hesaplarımıza göre 2 saatte yıkamışsındır kardeş...
ellerıne sağlık kardeşim...![]()
göktan, bir iki gün önce 5m'den otogara doğru yardırışlardaymışsın haberlerin geldi![]()
Born to Drive... (E-TUNERS Türkiye)
E-Tuners Stage4+/SeatSport Intercooler/TD05H-big16g-8/Hard Boost Pipes/ITG Maxogen CAI/70mm Down+63mm Straight+Varex/AEM WideBand/Greddy NewProfec BC+EGT/WMI
göktan cım kırmızıda bi başka güzelmiş beaaa))) arkadaşlar bu arada 208 gtı eylül sonu en geç istanbula geliyormuş dün normal 1.4 dizel ve 1.2 benzinli modellerine bakma şansım oldu.1.4 dizel olan versiyonunda iç dizayda ön konsol kısmında tuş takımı fazlalığını ortadan kaldırmışlar dokunmatik ekran olayı şahane olmuş cd alma yeri torpido içinde.direksiyon biraz daha ufak ve tarz duruyor.satış danısmanı 4 gün önce gtı ile test sürüşü yaptıklarını 207 ye göre 6 ileri şanzıman olayının fark yarattığını 136 kg gibi bir agırlık farkının ortadan kalkmış olduğunu ve bunun dışında vs vs..bilgiler verdi (alev kırmızısı yeni renk paketınde yok bunun yerıne fiestadaki kırmızı rengıne daha cok benzer bır renk olduğunu test sürüşüne gelen aracın kırmızı olduğunu söyledi)normal 208 göre 208 gtı bıraz daha yuksek olduğunu söyledi metalik renk fıyat farkı cıkabılecegini belirtti.bir ihtimal lansman için otokoç gtı müsterilere tanıtmak için getirebilecegini belirtti ve bekleyişe gectim
))
the fast and the furious
Bu araba GTi değil. Sadece -şu an için- en güçlü motor seçeneği olan 208 modeli..
GTi olacak olan araba daha tamamlanmadı. Zaten 200 bg olacak GTi. Size bahsedilen 156bg. 207 GT'deki motorun Euro5 ve 6 ileri hali.. Ama tabi kg avantajı sayesinde 207 GT'den 1 sn erken hızlanıyor ki bu da şu anki 207 RC ile hemen hemen aynı değerler:
207 GT: 8.4 sn
207 RC: 7.1 sn
208 156bg: 7.3 sn
208 GTi: en kötü 6.5 sn.
zaten fransa peugeot sıtesınde 208 gti olarak tasarım dızayn asamasında dıyor 200 hp motor ve kg avantajı ıyi olucak gibi rcz deki motor sanırım
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
GTi'inki benim tahminim bu arada. Yukarıda aceleden yazdım belirtmedim bana ait tahmin olduğu.
Biraz muadili DS3 Racing'inki 6.5 sn örneğin. Bu araç ta 200bg ama bizim motorun farklı bir varyasyonu var. Euro4 EP6DTS motor yine. Ve öğrenebildiğim kadarıyla olası 208GTi'dan yine rahat 100 kg filan daha ağır.
6.5'tan daha iyi değer olursa da bunun 6.3 veya altına ineceğini sanmam ticari sebeplerden dolayı.
deniz abi kesinlikle bu konularda senin cevren ve bilgi birikimin önemli ve dikkate aldığım birisin ve bu devam ediyor. bana dedikleri şuanki 3 farklı konsep olduğu bunun en yüksek motor seceneği olarak alure olduğu ve bunun da 208 gtı olduğu bende inanmadım ama.(özellikle sordum satış danışmanına bana bahsettiğiniz alure gtı mı yoksa hani bizim 207 lerdeki sportium gibi mi olacagı buyuk ihtimal daha bılgıleri yok )hatta ve hatta gtı 200 bg olarak cıkacagını duyduğumu belirttim beni yedi o zaman.![]()
the fast and the furious
Çıkması yakındır.. Spyshot lar için Mulet Peugeot 208 GTi Blanc Banquise - 001 - Photos Peugeot 208 - Féline 208
selam arkadaşlar elinde fazladan kullanmayan 207 5 cm yay olan arkadaşlarımız varmı öğrenci işi uygun
öncelik : eibach H&R 5 cm
Dr.Ecu AntaLya
tampona devam etmeyen dodikler sadece benim mi gözümü tırmaladı?
Evet aynen dediğin gibi.. Allure bu araba. Allure'da 3K 5K diye seçeneklemişler..
Donanım gayet iyi.
Ancak,
-Normalde 208'e CD çalar tasarlanmamış..
-Aracın iç tasarımı dokunmatik ekrana göre yapılanmış.
-Eğer dokunmatik ekran yoksa, yerine gelen teybin ekranı kendi üstündeymiş. 207 gibi paylaşılan bir ekrandan gelmiyormuş teyp bilgileri.
-Dokunmatik ekran geldiğinde yanında 2 adet USB portu geliyor. Biri multimedia dosyaları için(resim ve müzik açıyor, video açmıyor deniyor ama kırılır o), diğeri de 3G/WiFi vb aksesuarlar ve/veya ekrana yeni 'app'lar uygulamak için kullanılıyor.
-Buna rağmen CD çalar istiyorsanız, torpidoya CD çalar geliyor, ki Türkiye ürün gamında bizim millet CDci olduğundan orta paketten itibaren CD çalar standart olmuş.
-Zaten 206/207 gibi geniş bir torpidosu olmayan 208'in torpidosunu iyice kuşa döndürmüş.
-Öte yandan Allure'a Navigasyon opsiyonu da gelmiş. İstiyorsanız alabiliyorsunuz.
-Full Deri veya adını unuttuğum bir malzemeden koltukları kaplatabiliyorsunuz.
-Deri direksiyon bir tek Allure de standart ki bence orta seviye olan Active e de koymalıydılar bunu.. Klasik bir Renault taktiği olmuş bu.
-Xenon 208'de de yok. Ama led imzalar gelmiş.. Üstelik iyi de gelmiş. 508'deki gibi papatya değil, daha Audivari düz buzlu led gelmiş. Neon LED filan diyen var bunlara.
- Aslında bir de 1.2 Turbo gelecek 120 bg civarlarında 8,5-9,5 sn arası 0-100 ü olur bunun manuelinde bana göre. Yine 3 silindir olması lazım. Yine PSA & BMW
Aslında Türkiye ürün gamı için elimde tam doküman da var ama önce birilerinden izin almam lazım, yetkim olmayan bir dökümanı elimde tutuyorum(Peugeot TR'den okuyan çok burayı, kimse yollamadı girdim PLMS'den kendim aldım) aslında mühim bir içeriği yok ama etik olarak distribütörden beirilerini haber etmeden paylaşmam doğru olmaz. Onda tüm donanım seviyeleri jant, renk, döşeme, görselleriyle birlikte anlatılıyor.
GTi'dan Peugeot TR eğitim merkezinde satışçılara bahsetmezler hatta buna özellikle dikkat ederler. Bir takım uluslararası standartları var ve anlatmamaları da daha doğru zaten. Satış Temsilcisinin otomobillere kişisel merakı olmadığı sürece GTi bilgileri yok seviyesindedir. Satış sonrası eğitimlerinde bahsedilir çünkü satış sonrası eğitimleri çok daha teferruatlı ve zor eğitimlerdir. Ürün satışa çıkmadan evvel tüm eğitimlerinin ve pratiklerinin yapılmış olması gerekmektedir.
O yüzden satışçılar bilmiyorlarsa üzerlerine bence gitmeyin. Bir kısmı sıkma yöntemine kullanabilir, normal karşılamak lazım.
GTi kesin çıkacak. Ama Türkiye'ye gelir mi gelirse ne şekilde gelir, seri üretime geçecek olan iç mekan olarak konseptine benzer mi oralar bilinmez.
Örneğin DS3 Racing dediğimiz araba(turuncu/siyah olan) Türkiye'ye -bildiğim kadarıyla- sadece 5 adet geldi.
gibi..
Selamlar,
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)