Okudum, cevabım ilk mesajdaki eşitliğin olmasının mümkün olmayacağına dairdi.
Yoksa bir önceki mesajımda da yazdığım gibi
7 Kilogramlık ağırlık azaltımı 1 hp extra güç vermiş gibi ivmelenmeye etki eder.
Düşüncesinde hemfikirim.
Printable View
Okudum, cevabım ilk mesajdaki eşitliğin olmasının mümkün olmayacağına dairdi.
Yoksa bir önceki mesajımda da yazdığım gibi
7 Kilogramlık ağırlık azaltımı 1 hp extra güç vermiş gibi ivmelenmeye etki eder.
Düşüncesinde hemfikirim.
sonuc olarak ne diyoruz şimdi
az önce benım arabayla kantara girdim boş hali ile 950 kg geldi 80 kıloda ben 1030 kılo 106 xs
bende bunu dıyorum işte, yanı 7 kılogramlık herhangı bırseyı aractan soktugumuz zaman sankı +1 hp olmus gıbı hızlanma zamanı düşmezmi bıde bunun aksını düşünelim 7 kg extra yuk varsada -1 hp düşmüş gibi bir ivmelenme olmazmı aracın stock hp sı yıne aynı ama hızlanmalarda ve cekıste yuk artısı yada azalısı bır faktör diilmidir (burada verdıgım 7 kg farazı olaraktır)
ya bukadar basıt bı konu bıle nasıl bu kadar uzadı.
ıkı tane stock 200hp type-r ı denıyosun ıkısıde kafa kafaya gıdıyo.
bırıne cai takıyosun 7 hp kazanıyor.dıgerını 2 boy cıvarı geçiyor.
dıger aractan 50 kılo agırlık sokuyosun gene kafa kafaya gıdıyolar.
agırlıkla hp ıkı farklı sey ama bılınen ıkı dıgru var. guc ve kılo degısımı ıkı arac arasındakı farkı degıstrııyor. aradakı farkta ortak nokta oldugu ıcın ıkısı arasında kabataslak bı baglantı kurabılıyoruz.
172hp lik bi 1000rr la 172hp lik bi cliors sizce neden kafa kafaya gitmiyo :D
oha ayakta uyuyosun heralde :) 2008 leri 180hp lerde
4 sayfa okiim dedim,amma karışmış yaa konu :D kafam karıştı :D
:D :D puahhaha
Bende sımdı soyle bırsey solıım o zmn:) Isımler lazım degıl,2 aracta bos.2sındede egzantrık var tımıng ve chıp var,bırı kısalı bırı orj. sanzman.Bos olan aracların 1ının ıcınde ben oldugumda 1-½ boy fark oluyo ben 100 kıloyum dersek.Abooww deneyın konuyu okursanız:D hahaha kafayı yedırtır bu konu adama yaw :D:beuj::beuj::beuj::D:D:D
çok mu faça verdik lan :D
Ft=(HxN)+0,5x(AxUxdxV^2)+(Nxsina)
H=yol ile tekerlek arasındaki sürtünme katsayısı
A=Ön kısmın alanı
d=havanın yoğunluğu
V=hız(m/s)
U=sürtünme katsayısı
Sina=eğim
N=otomobiliin kütlesi(N=kgx9,81)
Ft=çekme kuvveti
Ft=Mt/r
Mt=tekerlekteki moment(tork)
r=tekerlek yarıçapı
tekerlekte üretilen torku biliyorsanı genel olarak yaklaşık şekilde bu formullerle son hızı hesaplayabilirsiniz
:hehe: Ben yazma dedim o atladi ben nabiim :D hahaha
7 kg bir kuwetti havaya kaldırınca 1 hp die duymustum bende