User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
47 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Beyaz Duman

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bujilerde yağ olması normal bir şey değil ama bir yerde kaçak var demekki

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTEC® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birşey soracağım Bu olay sadece kış aylarında motor soğukken vede yaz aylarında görünmeyecek kadar az ise vede motor ısındıktan sonra kesiliyorsa, yağında suyunda eksilme yoksa, filtren su almıyorsa, radyatörün sağlamsa sanırım egzosundan çıkan sadece yanan yakıtın buharı soğuk motorda soğuk havada gayet normaldir. hatta egzos ucundan biraz su döker gibide yapabilir. normal birşeydir.
    Yazın çok çok hafif cıkıyor ,ama kışın gözle görülür şekilde , benimki tam tersi ama motor ısındıkça artıyor , suyumda eksilme yok (suyumda eksilme yok derken söyle sölim ara sırada su eklerim 2 haftada 1 gibi , azalma olur yani ama hani küçük şişe su bile eksiğini tamamlamaya yetiyor öle ciddi anlamda suyum eksilmiyor), filtrem su almıyor , radyatorum de delik kacak vs yok ama biraz camur var içinde.Benim 1. pistonumda sorun var , 3 sene önce motoru yaptırdıktan hemen sonra kardeşim sagolsun inanılmaz bir hararet gördü motor ve piston vuruntu yapmaya basladı.Servisde kontrol ettirdim contamda vs hiçbişey olmadıgı bu şekilde kullanabilecegimi söyledir sadece ses yapar dediler , eğer istersem motorun yeniden toplanması gerektiğini söledir bende yok böle kullanırım dedim hakkatende 3 senedir o vuruntu ile kullandım arabayı , yuklendimde , bastımda bişey olmadı.acaba artık ölmeyemi basladı motor cunku suyum eklismiyor yagıma baktım bugun gram eksilmemiş ama duman atıyor..Pistonla bir baglantı kuramıyorum ama o dumanı..

akıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamem dediğin olay duz borunun içinden gecen sıcak havayla,borunun soğuk olmasından dolayı ortaya çıkan nemlenmeden gelen buhar başka bir sorun değil kafana takma orjınale çevir istersen düzelir silindıre su alsa sabahları ılk marşta teklemeye başlar motor ve duzelır boyle bır olay yoktur umarım ,sorun düz borundan kaynaklanıyor salla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akıncı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamem dediğin olay duz borunun içinden gecen sıcak havayla,borunun soğuk olmasından dolayı ortaya çıkan nemlenmeden gelen buhar başka bir sorun değil kafana takma orjınale çevir istersen düzelir silindıre su alsa sabahları ılk marşta teklemeye başlar motor ve duzelır boyle bır olay yoktur umarım ,sorun düz borundan kaynaklanıyor salla
    yok tekleme falan güzel calısıyor motor , sanırım dediğin gibi düz boru ve headers dan kaynaklanıyor, gerek yok orj cevirmeye böle kullanırım zaten swap istiyorum yakında , idare ederim eyw arkadasım.

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam sübap lastiklerlerini bir kontrol ettir. Büyük iktimalle ondan. Bujilerin de tepesine yağ iniyorsa sübap lastiklerindendir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyw kardeşim aklımda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bırakın bu işleri subab lastıklerınden kaynaklanan bır sorun olsa mavı duman atar herkez bılıp bılmeden konuşuyor, tamamen eksoz borusundan kaynaklanan sorun o araçta sıkıntı yok kardeş sen kafana takma sıkıntı yok onda boştan yere sağını solunu sokturme aracın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sübap lastiklerlerini bir kontrol ettir. Büyük iktimalle ondan. Bujilerin de tepesine yağ iniyorsa sübap lastiklerindendir.
    bu kadar kolay ya sankı teker kontrol ettırıyor : sadece guluyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar kolay ya sankı teker kontrol ettırıyor : sadece guluyorum
    Sen çok biliyorsun, biz bişey bilmiyoruz. Eyvallah..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet ben bu işi yapıyorum çunkü bildiğimi soyluyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen devam et işini yapmaya sen, egsoz borusuna akşam su basıyorlar duman ondan çıkıyor değil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya haklısın su eksıltme yok yağ eksıltme yok akşam aracın suyunu boşlatıyorlar demi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BORKED

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bırakın bu işleri subab lastıklerınden kaynaklanan bır sorun olsa mavı duman atar herkez bılıp bılmeden konuşuyor
    Subap lastiklerinden kaçırma-eksiltme olursa mavi duman kesinlikle atmıyor (azıcık bile atmıyor), 2 araçta yaşamış biri olarak söyleyeyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet normal eksoz borusunun buharı, sizce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Subap lastiklerinden kaçırma-eksiltme olursa mavi duman kesinlikle atmıyor (azıcık bile atmıyor), 2 araçta yaşamış biri olarak söyleyeyim.
    dıkkat et subab lastıklerınden yağ alıyor olsa mavı duman atar ve 10 sanıye içinde keser veya daha az bı zamanda nasıl diceksın akşam geldın yoldan aracı park ettın subab lastıklerı kurumuş veya yerınden çıkmış ise, sılındır kapağına gelen yağ ister istemez subab kavalların ( engıne valve guide) dan sılındırın içine yani pistonun tepesine azda olsa yağ iner belkı 10 gram silindir başına ilk marşta bu yağda yakıtla bırlıkte yanarak mavı duman olarak eksozdan atılır bundan dolayıda yağ kokusunu bıle aracın ıçindekı insan bizzat hisseder dolayısıyla gunlerce boyle bir durumdan dolayı yağ eksılme olur ,çok kotu subab lastiklerınden dolayı yolda bile iken mavı duman ara ara atmaya devam eder kullanan surucunun bunu hissetmemesı mumkun değil hiç arabadan anlamayan adam bıle bunun farkına varır bizzat yaşadım

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dıkkat et subab lastıklerınden yağ alıyor olsa mavı duman atar ve 10 sanıye içinde keser veya daha az bı zamanda nasıl diceksın akşam geldın yoldan aracı park ettın subab lastıklerı kurumuş veya yerınden çıkmış ise, sılındır kapağına gelen yağ ister istemez subab kavalların ( engıne valve guide) dan sılındırın içine yani pistonun tepesine azda olsa yağ iner belkı 10 gram silindir başına ilk marşta bu yağda yakıtla bırlıkte yanarak mavı duman olarak eksozdan atılır bundan dolayıda yağ kokusunu bıle aracın ıçindekı insan bizzat hisseder dolayısıyla gunlerce boyle bir durumdan dolayı yağ eksılme olur ,çok kotu subab lastiklerınden dolayı yolda bile iken mavı duman ara ara atmaya devam eder kullanan surucunun bunu hissetmemesı mumkun değil hiç arabadan anlamayan adam bıle bunun farkına varır bizzat yaşadım
    Yerinden çıkmamıştı, 230.000 km sonunda taşlaşmıştı artık. Ama mavi duman "sıfır" dı, ki çok dikkat eden biriyim arada bir sadece duman atıyor mu diye gaz verip baktığımda olur. Takriben 5000 km de yarım litre kadar eksiltme vardı, zincir değişimi bahanesiyle kapak açılıp lastikler değişince problem kalmadı.

Keza konuyu açan arkadaşın problemi beyaz duman olayı bende vardı, ama subap lastikleri değiştikten sonra dikkat etmedim havalar sıcaktı hep.

Naçizane önerim, noktalama işaretlerine dikkat ederseniz yazdıklarınız daha net anlaşılır, bir paragraf yazıda ben sadece 2 virgül ve 1 smiley görüyorum. Cidden çok zor okunuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sübap lastikleri motor çalışmazken altlarına işiyorlar zaten, motor çalışırken yukarda basınç falan hiç yok zaten, hiç oradan yağ da aşağı inmez, yasaktır değil mi? Taşlaşmış Sübap lastikleri motor çalışırken işemeyi keserler zaten

Sen hiç sübap lastiği sonucu işeme yaşamamışsın, kaç gündür sustum, yağ az bir miktar karıştığında mavi duman olur evet, ama fazla miktarda yandığında bildiğimiz sis gibi duman çıkar. Fazla miktarda diyorum bak. Turbo yataklarından yağ kaçtığında, veya sübap lastiklerin aşırı aşındığında fazla yağ aşağı indiği için sis gibi beyaz duman çıkar.

Peki akıncı arkadaş, bujilerdeki yağı açıkla o zaman, gaipten mi geliyor mu yağ oraya? Yoksa crx'lerde engine spark oil injection system mi var?

KMR2-GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    subap lastıklerı olsa sabah ılk marştada atmazmı duman ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)