ya bagajım curuycek o yuzden endışe edıorum bıldıgın havuz oluyor bagaj daha gecen hafta sonu stepneyı cıkarttım 1.5 lıtre su boşalttım bagajımdan sınırlerım bozulmaya başladı nerdeyse![]()
ya ama kış aylarında bu sorunu çözmek gerek sanırım her hafta sonu bagaj temızlemekten ıllallah geldı bagaj bagaj degıl yarı olımpik hawuza donuyor temızlemezsek![]()
aynı sorun bende de var.
sol arka stopumun içinden alıyor.daha önce stop sökülmüş takarken arka lastiğini takmayı unutmuslar.stop getirebilsem ebayden sorun cözülcek su an mecbur cekiyorum cefasını
stepneyi kaldırıp altına bez gazete vs seriyorum.stop altından bagaj içine kadar olan kısımada bez koyuyorum suyu bezler cekio sıkıp kurutup geri seriyorum şimdilik.
en azından su bagaja ulasamıyor.
www.vava.cars
aynı şeyleri bende yapıorum mecburen şimdılık sanırım yapıcak bışey yok suyun nerden gırdıgını bulana kadar
bendede var aynı sorunsanırım stopların ordan giriyor
Kardeşimin Corsa'da vardı aynı sıkıntı, kaportacı bagaj içindeki plastik aksamı, yukarıdan bidonla su dökünce nerden girdiği anlaşıldı. Bir kaç ay önce arabaya arkadan hafifçe vurmuşlardı, bu esnada üst üste binen iki sacın kaynağı açılmış ve aradan su almaya başlamış. Çekiçle düzeltip çekomastikle yapıştırınca sorun çözüldü.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
stop farını sök tamamen.sıvı conta ile komple bir isolasyon yap,kaporta boşluğuna bir bak kontrol et belki çürük fln vardır
arkadaşta Fk ledli stop vardı polo aracı vardı zamanında çok uğraştı en son komple söktü stopları ve baştan silikon çekti stoplara ancak ole kurtuldu bu problemden.![]()
ya benım stoplardan kaynaklanmıo ledlı stıolardan oncede wardı aracım orjınalken de gırıyordu ıcerı su bakalım hafta sonu nereden aldıgını bakıcam suyun
Bugün kuzenimle aracımın müzik sistemini elden geçirirken stepneye göz attığımda bir ıslaklık fark ettim kaldırdığımda stepne havuzunun baya su dolduğunu gördüm.. İlk başta 2-3 hafta önce yapılan detaylı temizlik sonrası koku giderici ve suyla temizlendiği için nem yapmış olabileceği gelmişti aklıma ama tabi stepneyi kaldırıp görünce olan biteni hemen temizledik ve işe koyulduk..
Ardından suyun nereden geldiğini bulmak için araştırmalara başladık.. Stoplar ilk iş oldu.. Çünkü bagaj kapı üzerinde yaptığımız incelemede hiçbir yerden su izi göremedik..
Stopların kapaklarını açınca hem çamurlukların iç kısımlarına, hem de alt kısımlarına baktık lastiğin arasından hiçbir ize veya deliğe buna benzer birşeye rastlamadık.. Stopları tamamen sökünce çamur ve su izleri gördük.. Stopların arkasındaki esnek parçayı çıkartınca zaten stoplarda su olduğunu gördük. Hemen bu parçanın hem üzerine hemde alt kısmına kapatacak (kenarlarından) şekilde silikon geçtik.. Tekrar monte etmeden kontrolleri yaptık.. Bakalım test edicem.. 1-2 hafta içinde tekrar su alma durumu olursa komple bagajı söküceğiz..
Olumlu olumsuz sonucu yazarım en azından başına gelenler için bir fikir olabilir..
Bu arada aracım Honda Civic HB 1.4 is..
ınş sorunu hallederım olmadı aracı servıse veya başka bır yere goturup para vererek yaptırmak durumunda kalıcam gıbı gelıo.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)