User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
50 sonuçtan 39 ile 50 arası

Konu: 100 oktan ve üstü benzin temini...

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzini Shellden alıyorum ama benzin fişinde 95 Oktan yazıyor.. Yani 97 diye aldığımız benzin aslında 97 Oktan değil , bizim araçlarda %30 ile %40 arası ethil alkol kullanıyoruz. Ama artık satışı yasak, bir de artık mevzuat gereği eskisi gibi %99 saflıkta satılmıyor, şu an piyasada olanlar %96 lık.

joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir arkadaşımın çalıştığı şirket benzin üretiyor ark anlattı piyasadaki benzinlerden çok daha yüksek oktanlıymış onlar kimya dilinde konusuyor pek anlamadım ama yarın bir sorup detayları öğrenim paylaşırım metanol le bişeyleri karıştırıyorlardı ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    97 yazdıklarına bakmayın. Aradaki verdiğiniz 3 kuruşa yazık. Opette dikkatimi çekmişti. pompacıya sordum. 95+ yazmışlar. şimdi dedim ki sen bana 97 diye bunu satacaksın. Benzinin analizini yapsak 95,1 bile çıksa hak talep edemem dedim. Pompacı sadece tebessüm etti. Yorum yoktu.
    Bu demek oluyor ki. türkiyede doğru dürüst 97 oktan bile yok. O yuzden hiç canımı sıkmıyorum ben. alıyorum 95 i.. Olduğu kadar...

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüpraş iki adet benzin satıyor, biri 95 diğeri de 95 premium. normal 95 oktan 95 RON 85 MON, diğeri ise 95 RON 86 MON. Büyük ihtimalle şirketler permiumu alıp katkı ile 97 yapıyorlar. Onun için 95+ yazıyor.

Diğer yandan Türkiye'de otomobil parkı gittikçe dizelleşiyor halihazırda satılan araçların %60'dan fazlası dizel oldu, dizel araç parkıda %50'lilere yaklaştı. Artık petrol şirketleri benzinden öte dizel satışlarına yöneliyor.

Benzin ürünlerinden pek umudum yok. biz gene arada limp modda impreza ile gezeriz. Bazen 1.0 bazen 0.5 bar....
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı khan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bu konuyla bayadir ilgileniyorum arkadaslar bir ara hatta kafayi baya bozup benzin imal edecektim fakat yasal olarak oda yasak.

simdi kullanabileceginiz en kolay ulasilabilir en verimli oktan yukselticiler,
    1- toluen
    2- xysilen
    3- ethanol
    4- methanol

eski tarif verenler bunun icine birde hint yagi veya atf koymanizi onerirler fakat yeni jenerasyon arabalarda pek gerek yok bu combustion lube katkilarina cunku zaten kullandigimiz benzinin %4 u bu isi goruyor.

Simdi bu dyo tiner mevzuda yanlis, soyleki piyasada satilan dyo tinerler sentetik solvent icerikli, ben imalatta kullanilan ve piyasada bulunmayan toluen i dyo tiner tenekelerinde sakladigim ve birkac arkadasa verdigim icin o sanki piyasada satilan tiner saniliyor ama degil. Kimyager arkadaslar mutlaka vardir aramizda ve tinerin binbir turlu cesidi oldugunu onlar izah ederler. Sakin boyacidan falan tiner alip kullanmayin.

kullanmaniz gereken sadece boya imalatinda kullanilan ve bunun yaninda petrol rafinerilerinde benzin yapilirken kullanilan toluen ve xysilen. Bunlari da %10 a kadar rahatlikla kullanabilirsiniz veya %7 toluen %3 xysilen gibi.

ethanol ise gavurlarda gordugumuz e85 yakitinin %85 ini olusturan alkol turevi, bildiginiz rakida, viskide kullanilan etil alkol fakat bununda saflik dereceleri vs var. Bizim ankarada birkac arkadasimiz 1 1,5 senedir kisin e85 yazin ise e100 yuruyor cok ciddi fark var, ustlerde ve altta 10 derece avans gibi neredeyse, yeni jenerasyon cogu aracin yakit sistemi ethanole uygun.

methanol ise biraz daha korozyotif etkisi olan metil alkol turevi, bunu da %3 %5 gibi depodan kullanabilirsiniz fakat methanolu saklamasi ve safini bulmasi biraz zor. son zamanlarda cogu arabada kullanilan water/meth injection sistemleride bu isi goruyor. hem iat yi dusuruce hemde oktan arttirici ozelligi var. icmeyin kor eder, kazara icerseniz etil alkol de icin pesine denaturize icin.

ben model yakiti kullanan arkadaslardan temin ederek nitromethane de kullandim ama 1.5 AFR ile yurumek biraz sikintili tavsiye etmiyorum

ilginc bir sekilde son 6 aydir devamli kotu benzin var ankadara shell, opet,bp hepsi pis benzinlerin devamli sorun yasaniyor, sanirim ekonomik kriz ve devlet politikalari ayakta kalabilmek icin esnafi bazi seyleri yapmak zorunda birakiyor veya bazi gereklilikleri yapmaktan alikoyuyor.
    egzantrik hariç piston vs girilmiş emin oldugumuz bir motorda rolle cıkıcagımız gece 20 lt benzın aldgımızı var sayarsak ekleyecegımız toluen miktarı ne olmalıdır ?

ve bizi getirisi ne olucaktır bunun yanında sürekli kullanımda yada o anlık kullanımda devamlı limitlerde olucagımızdan bize sıkıntı yaratabilicek bir durumla karsı karsıya gelebilirmiyiz ?

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toulen'i felan nereden buluyoruz?
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    El altından satıyor abi bazı arkadaslarımız

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Caesar den nalıntıdır ;
    toluen
    %40 eklediğinde yaklaşık 102 oktan değer alabilirsin. Ama toluen taze özelliğini kaybetmemiş olmalı. Hemen depoya koyup bitirmelisinde ayrıca.

Toluen açılıp beklediğinde yakşalık 24 saat sonra git gide özelliğini bozmaya başlar çünkü.
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

ilovedrifting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 98 var. İsteyene gönderirim fakat nakliyesi çok tutabilir.

ömeRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde bir sorum olacak batum/gürcistan da benzin olarak 95 octane ve 98 octane var 98 octane olan benzinin rengi hafiften kırmızıya dönük ve acayip derecede kokuyoracaba bu 98 octane yalanmı doğrumu

ilovedrifting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ömeRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde bir sorum olacak batum/gürcistan da benzin olarak 95 octane ve 98 octane var 98 octane olan benzinin rengi hafiften kırmızıya dönük ve acayip derecede kokuyoracaba bu 98 octane yalanmı doğrumu
    Oktanda sıkıntı olacağını zannetmiyorum . Gidişte bariz fark var çünkü.

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VWci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    toulen'i felan nereden buluyoruz?
    Hertürlü kimyasal bulunur

http://www.techturkey.com/forum/memb...-dragstar.html
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)