User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: LPG uygulanıcak Yardım?

KorkuluRuya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

LPG uygulanıcak Yardım?

SON gelen zamlardan sonra.binilmez duruma gelen aracıma lpg taktırıyorum.
    daha önce lpg ile hiç ugraşmadım.
    Araç fiat stilo 1.6 16v
    şuan zamlarla birlikte şehir içi 375krş.yakmakta şehir dışı ort. 300krş.
    lpg takıldıgında kesin olarak neye düşer. tahminim ş.içi 200 ş.dışı 150 ?
    LPG taktırmadan önce aracımda hangi bakımları yaptırmalıyım.garanti.olsun die?
    takıldıktan sonra çıkabilecek sorunlar nelerdir.?
    tavsiye ettiniz yer veya usta (bursa ve yakını)

sırasıyla yapmam gerekenler nelerdir? herkeze teşekkürler.
    araç 97.000 bin.de

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tartirmadan once garanti olsun diye bobin kontrolu ve buji degisimi iyi olur.
    Yakit tuketimi ile ilgili kedi aracimdan ornek vereyim. Benim aracim karma 50TL benzin ile (zamsiz). 220km yapiyordu. LPG'de 50 TL LPG ile (zamli) 380km falan yapiyorum. LPG markasi BRC.

NerdenS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde abi tanıdığım yeni sistem bir gaz taktırdı bu LPG değil LPI diye farklı bir sistem normal sıralı sistemden de %25-30 az yakıyor, farkı gaz ı silindir içerisine sıvı olarak gitmesini sağladığı için hem daha az yakıyor hemde motordaki gereksiz harareti düşürüyor motor soğutması benzinde çalıştığı gibi normal değerlerde oluyor; hollanda yapımı bir sistem google dan "LPI" diye aratıp fiyat/fayda oranına göre karar verebilirsiniz..

Ryhn
    Misafir
    Alıntı NerdenS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçenlerde abi tanıdığım yeni sistem bir gaz taktırdı bu LPG değil LPI diye farklı bir sistem normal sıralı sistemden de %25-30 az yakıyor, farkı gaz ı silindir içerisine sıvı olarak gitmesini sağladığı için hem daha az yakıyor hemde motordaki gereksiz harareti düşürüyor motor soğutması benzinde çalıştığı gibi normal değerlerde oluyor; hollanda yapımı bir sistem google dan "LPI" diye aratıp fiyat/fayda oranına göre karar verebilirsiniz..
    Konu dışı olucak ama arkadaş kusura bakmasın. Epeydir araştırdıgım bir sistem kullanan bir kaç kişi var ve memnunlar. Gittikçe ilgimi çekiyor kullanan varsa yorumlarını almak isterim vede fiyat bilgilerini.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpı

listede oldan araç marka modelleri bunlara göre varmış

MERK MODEL CC
    AUDI 184KW 3200
    CITROEN C1 3CIL 1000
    DAIHATSU MATERIA 1300
    DAIHATSU TERIOS 1500
    FIAT STILO 1600
    FIAT GR. 103 KW (OPEL) 1800
    FORD 85KW SIDA 1600
    FORD 107KW 2000
    HONDA CRV 1800
    HONDA ACCORD 115KW 2000
    HYUNDAI G4GC 2000
    HYUNDAI I30 G4FA 80KW 1400
    JAGUAR 6V 3000
    KIA G4GC 2000
    KIA G4FA 80KW 1400
    KIA 3 CIL. 45KW 1000
    MAZDA 6 107KW 2000
    MERCEDES KLASSE A + B 170 1700
    MERCEDES KLASSE A + B 150 70KW 1500
    MITSUBISHI LANCER 1500
    MITSUBISHI LANCER 1800
    MITSUBISHI OUTLANDER 2400
    MITSUBISHI GRANDIS 2400
    MITSUBISHI COLT 1300 MY 2009 1300
    NISSAN MURANO 173KW 3500
    NISSAN QASHQAI 1600
    NISSAN QASHQAI 2000
    OPEL Z16XEP 1600
    OPEL 103KW 1800
    PEUGEOT 107 3 CIL. 1000
    SUBARU tribeca - outback 3000
    SUBARU 115KW 2500
    SUZUKI GRAD VITARA 2000
    TOYOTA 1800
    TOYOTA RAV 4 2000
    TOYOTA YARIS 1,3 1300
    TOYOTA YARIS 3 CIL. 1000
    TOYOTA 1600
    TOYOTA 1400
    VOLVO B4184S11 1800
    VW TUAREG 3200
    VW BSE 1600

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ryhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu dışı olucak ama arkadaş kusura bakmasın. Epeydir araştırdıgım bir sistem kullanan bir kaç kişi var ve memnunlar. Gittikçe ilgimi çekiyor kullanan varsa yorumlarını almak isterim vede fiyat bilgilerini.
    2500 3000 lira civarı. Temsa tarafından getirilen bir sistem bildiğim kadarıyla benzin hiç kullanmıyor ilk çalıştırma dahil lpg ile çalışıyor. yaz kış ayar derdi yok.

dez avantaj olarak şimdilik simit tank kullanılamiyor çünkü pompa sistemi var.

alternatif olarak landi renzo taktırılabilir. 3000 devir sonrasında sürekli benzin kullanma durumu yok araç ısındıktan sonra sürekli lpg kullanılabiliyor. ama o da biraz pahalıdır.

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zavolliyi de öneririm biraz pahalı ama deyiyor. s80 t6 da kullanmiştik baya memnunduk yakıt tüketiminden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2500 3000 lira civarı. Temsa tarafından getirilen bir sistem bildiğim kadarıyla benzin hiç kullanmıyor ilk çalıştırma dahil lpg ile çalışıyor. yaz kış ayar derdi yok.

dez avantaj olarak şimdilik simit tank kullanılamiyor çünkü pompa sistemi var.

alternatif olarak landi renzo taktırılabilir. 3000 devir sonrasında sürekli benzin kullanma durumu yok araç ısındıktan sonra sürekli lpg kullanılabiliyor. ama o da biraz pahalıdır.
    normal sistemlerdede 3000 sonrası benzin kullanılmıyo zaten insanları yanlış bilgilendirmeyelim..sizin yazılımınıza bağlı bu iş..mesela ben 5500 e kadar lpg sonrası benzin olarak ayarlattım bir nevi vtec etkisi yapıyor yani bu durum size bağlı öyle bir ayarlatırsınizki 1500 devirden sonra benzinlede gider

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde tüpde karmada 12 13 kuruş değer yakalayan arkadaşları tebrik ediyorum ben bir türlü 17 18 kuruş altına inemedin bir püf noktası varmı bu işin ???

NerdenS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla şöyle söyliyim araç e46 kasa 325 cabrio 3 gündür bu 3 gündür bu aracı kullanıyoruz ve ne soğuk hava ne de başka birşey arabanın gidişini etkilemiyor, ayrıca birde şöyle bir durum var sıralı sistemlerde benzin e göre fazla gaz yaktığı için yol bilgisayarları kullanılamıyor ama bu benzinle aynı yaktığı için yol bilgisayarı gayet gğzel kullanabiliyorsun ve doğru değerler gösteriyor..
    Fiyat olarak tam hatırlamıyorum ama 3500-3700 TL gibi bir rakam söylemişlerdi ama 6 silindir için 4 silindire %50 iskonto olur.. :P :P

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla şöyle söyliyim araç e46 kasa 325 cabrio 3 gündür bu 3 gündür bu aracı kullanıyoruz ve ne soğuk hava ne de başka birşey arabanın gidişini etkilemiyor, ayrıca birde şöyle bir durum var sıralı sistemlerde benzin e göre fazla gaz yaktığı için yol bilgisayarları kullanılamıyor ama bu benzinle aynı yaktığı için yol bilgisayarı gayet gğzel kullanabiliyorsun ve doğru değerler gösteriyor..
    Fiyat olarak tam hatırlamıyorum ama 3500-3700 TL gibi bir rakam söylemişlerdi ama 6 silindir için 4 silindire %50 iskonto olur.. :P :P
    fiyatlar artmiş ozaman biz yaptirirken zavolli 2.500 almisti 6 silindir cift turbo için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı buraek4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal sistemlerdede 3000 sonrası benzin kullanılmıyo zaten insanları yanlış bilgilendirmeyelim..sizin yazılımınıza bağlı bu iş..mesela ben 5500 e kadar lpg sonrası benzin olarak ayarlattım bir nevi vtec etkisi yapıyor yani bu durum size bağlı öyle bir ayarlatırsınizki 1500 devirden sonra benzinlede gider
    ben öyle duydum. ama landi renzoyu özellikle methediyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi sistem takılı ve km de ne kadar yakıorsunuz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adres telefon var mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KorkuluRuya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burda duydum LPI hemen araştıryım..avrupada 3farklı gaz var fakat LPI ilk duydum..teşekkürler.
    yok lpi'da bildiğimiz lpg basılıyor yani farklı bişey değil. tek farkı enjektörlere gaz fazında değil sıvı fazda göndermesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.vialle.com.tr/lpg_bayileri.aspx

ayrıltılı bilgi burda..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    landi lorenzo sanırım gm den onay almış.. brc alamamış. kuzenimin aracına yetkili opel servisinden garantili lpg taktırmıştık ki insignia turbo ya da bu marka takılıyor ha nedir enjektorler farklıdır falan ama marka bu.

bana yetkili opel servisindeki eleman gayet açık bir dille bunu dedi. yani onun yalancısı olmakla birlikle landi lorenzo gm den onay almış bir lpg kiti. e gidin opel servisinde taktırın. bizim kuzen 1300 liraya taktırmıştı. ve gayet memnun.

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu açmadan bende soriyim, 2000 model 1.5 GLS accent e istanbulda LPG taktırabileceğim kaliteli bir yer öneriniz varmıdır??
    Birde LPG takılırken ve ayar yaparken dikkat etmem gerekenler nelerdir?? (***** ist. olmazsa yerel kasap ustalara teslim edilecek araç)

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100tl ye 300-350km yapıyorum tabiki bnmki brz fazla yakıyor sana göre ama senn araç 200krşla-150 krş arası oynar tahminim.benzine göre hiç performans kaybı yok, hatta lpg 110+ oktan olduğundanmıdır nedendir bilmiyorum ama bnm araç lpgde daha iyi gidiyor tartarini kullanıyorum,şimdiye kadar bir sorun çıkmadı 10bin kmyi geçmiştir taktıralı.servisleride yaygın,onun dışında lavoto fln diyolar,brc nasıl bilmiyorum, çok bir fark olacağını sanmıyorum markalar arasında.Bursa da yalova yolunda beşyol civarında takan biryer vardı çok düzgün işçilikleri var fakat ismini hatırlayamıyorum broşürlerini bulursam yazıcam.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)