User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
124 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Yağ yüzünden gelen itici sesi???

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

maşallah...

Orjinal 150.000km de yağ pompası bozulan bir C20XE ben bugüne kadar görmedim. 150.000km de de orjinal yağ pompasının bozulacağına inanmıyorum. en kötü şartlarda 200.000 i görmeniz lazım yağ pompasında problem yaşamanız için.

itici sesi C20XE motorlarda kronik denebilir, yağsız kalma ( eksik yağda kullanma ) kalitesiz yağ iteceklerin başlıca düşmanı, değiştireceksiniz... o kadar "her zaman" ses yapan iteceklerin YAĞI MARKASI DEĞİŞTİRMEKLE sesi keseceğine problemden kurtulacağınıza inanmıyorum ben şahsen.

yağ ışığınızın geç sönmesi tamamen yağ pompası ile alakalı bence o konununda YAĞ MARKASI DEĞİŞTİRMEKLE çözüme ulaşacağını sanmıyorum ben. 5 saniye ÇOK ÇOK uzun bir süre...

C20XE lerde itecek sesi, motor soğukken gelir arızanın "İLK BAŞLARINDA" sonra uzar ses ama Gazladıktan sonra ses artıyor ve hatta gazladıktan sonra ses gelmeye başlıyorsa; (Bir arkadaş ÇOK ÇOK güzel bir yorum yapmış bence) yağ pompası incelen yağı düzgün bir şekilde basamıyor demektir. sabahları da 5 saniye sonra yağ ışığının sönmesinin ASIL KABAHATLİSİ "Yağ Pompa"nızdır.

ve yağ pompanız yüzünden anlaşılan itecekleriniz de bozulmuş.

hem itecekleri, hem pompanızı değiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum ben.

tabiki bunlar varsayım;
    sonucu burdan yazmanızı bekliyoruz, çözümleri ÖZEL MESAJ yolu ile değil de burdan yazarsanız herkes faydalanır

Kolay Gelsin,
    Loading...

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi akşamlar arkadaşlar sonuç söle yağ pompamı değişltirdim castrol 10w40 koydum kapak contaso hariç hepsini değiştirdim...karter acılmışken usta yataklarıda kontrol etti ALLAHIN izniyle bir problem yok dedi...trigerin altında bulunan bilyaları dağılmış 2 adet rulman değiştik ses ordanda geliyodu sesi tamamen kesti...ilk ama evin oraya gelirken biraz sıktım...baktım ses arttı anladımki sıcaktan incelen yağ sonucu...iticilerden ses gelmeye başladı...10w40 castrol magnetec öneren coktu demmekki sıkıştırınca yağ inceliyo doğal olarak ve iticiler ses yapıyo ne yağ koysam veya katkımı eklesem diye düşünüyorum???ama yağ pompasını değiştirdim içim rahat...chefkadir abiylede konuştum değiştir dedi kesinlikle değştirdim...
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

UĞUR_GSI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bendekı sonucun aynısı ben yag pompasını yagını ve komple trıger setını aynı anda devırdaıme kadar krank dıslısıne kadar degıstım ama ses yıne kesmedı sonra dedıler kı ıtıcıler gitmıs pompadan dolayı dedıler o sekılde bıraz kullandım daha sonra ıtıcıler degıstı kol yataklar karter contası butun ust contalar sıbop lastıklerı subap yayları suan ses az ar ama var ve sogukken degıl sıcakken yapıyor buda bana ıkı sonuc bırakıyor ya gm yag yuzunden yapıyor yada kıvanc arkadasımızın dedıgı kasnak olayı kı bu olabılır bende yagı degıcem yazarım bıkac gune

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ecotec gsi larda keçe sorunu kronik denebilir.Hatta 120 130bini geçmiş ecotec yağ kaçırmazsa ayıp.Ecoteclerdeki itici sesi aracın yağı 3 lt altına düştüğünde gelir tamamlarsın yağı susar.He 15/40 gibi yağ koyarsan eksilmese bile 6 7 bin km sonra ses yapmaya başlar.

Aynen dostum...bende de öyle oluyordu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı UĞUR_GSI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendekı sonucun aynısı ben yag pompasını yagını ve komple trıger setını aynı anda devırdaıme kadar krank dıslısıne kadar degıstım ama ses yıne kesmedı sonra dedıler kı ıtıcıler gitmıs pompadan dolayı dedıler o sekılde bıraz kullandım daha sonra ıtıcıler degıstı kol yataklar karter contası butun ust contalar sıbop lastıklerı subap yayları suan ses az ar ama var ve sogukken degıl sıcakken yapıyor buda bana ıkı sonuc bırakıyor ya gm yag yuzunden yapıyor yada kıvanc arkadasımızın dedıgı kasnak olayı kı bu olabılır bende yagı degıcem yazarım bıkac gune
    GM yağ kullanmayın bence onun daetkisi çok bbüyüktür...3 arabada kullandım 3ünde de sorun yaşadım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı UĞUR_GSI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uğur ben o kasnağıda değiştirdim yağdan yapıyo bence katkı koymamız lazım olmadı mobil 1 5w50 baska bir care yok...
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arkın_aLLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GM yağ kullanmayın bence onun daetkisi çok bbüyüktür...3 arabada kullandım 3ünde de sorun yaşadım...
    gm tamam anladım bende iyi yağ koydum bugün castrol magnatec hemde tr dolumu değil birebir alman... bence ya daha sıcaklıklara dayanan bir yağ koyucaz 50 60 gibi yada katkı koyucaz bor kesmez kesinlikle bu sesi tecrübeye sabit bor zaten metall aşınmalarında işe yarıyo..ya arkadaş ne iticiymiş anamızı ağlattı...

UĞUR_GSI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gm tamam anladım bende iyi yağ koydum bugün castrol magnatec hemde tr dolumu değil birebir alman... bence ya daha sıcaklıklara dayanan bir yağ koyucaz 50 60 gibi yada katkı koyucaz bor kesmez kesinlikle bu sesi tecrübeye sabit bor zaten metall aşınmalarında işe yarıyo..ya arkadaş ne iticiymiş anamızı ağlattı...
    mobil gıbı bı yag koycam bende anlam veremıyorum bu sese azalıyor ama kesmıyor yağda care olcakmı olmassa napcaz bılmem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet katkı olayını yazmayı unutmuşum...kullanmanıza gerek yoktur..o konuda birişe yaramıyor...yalnız araçta yağ yakama yani duman atma buhar v.s varsa kesiyor geçici olarak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    katkı yine en iyisi..bor..kesiyo tamamen dumanı ancak.iticilere bi yardımı yok ayrıca bor cidden tamir ediyo metal yüzeylerini gecici olarakta değil kalıcı oluyooo

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

C20XE lerde itecek sesi, motor soğukken gelir arızanın "İLK BAŞLARINDA" sonra uzar ses ama Gazladıktan sonra ses artıyor ve hatta gazladıktan sonra ses gelmeye başlıyorsa; (Bir arkadaş ÇOK ÇOK güzel bir yorum yapmış bence) yağ pompası incelen yağı düzgün bir şekilde basamıyor demektir. sabahları da 5 saniye sonra yağ ışığının sönmesinin ASIL KABAHATLİSİ "Yağ Pompa"nızdır.

ve yağ pompanız yüzünden anlaşılan itecekleriniz de bozulmuş.

hem itecekleri, hem pompanızı değiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum ben.

Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı
    İyi akşamlar arkadaşlar sonuç söle yağ pompamı değişltirdim castrol 10w40 koydum kapak contaso hariç hepsini değiştirdim...karter acılmışken usta yataklarıda kontrol etti ALLAHIN izniyle bir problem yok dedi...trigerin altında bulunan bilyaları dağılmış 2 adet rulman değiştik ses ordanda geliyodu sesi tamamen kesti...ilk ama evin oraya gelirken biraz sıktım...baktım ses arttı anladımki sıcaktan incelen yağ sonucu...iticilerden ses gelmeye başladı...10w40 castrol magnetec öneren coktu demmekki sıkıştırınca yağ inceliyo doğal olarak ve iticiler ses yapıyo ne yağ koysam veya katkımı eklesem diye düşünüyorum???ama yağ pompasını değiştirdim içim rahat...chefkadir abiylede konuştum değiştir dedi kesinlikle değştirdim...
    daha önce de dediğim gibi YAĞ POMPANIZ yüzünden iteceklerinizde "bozulmuş"
    Yağ değiştirmekle sonuca varamayacaksınız, yağa bu kadar para vermenize gerek yok...

Benim arabam 210.000km de, 150.000 den beri de bende...
    Bakımlarında GM yağ kullandım. 6000km de bir değiştiriyorum yağımı fakat bugüne kadar İTECEK SESİ ÇOK ÇOK ÇOK soğuk havalarda ilk marşa bastığımda 1-2 saniye ya duyuyorum ya duymuyorum, bu havalarda mesela hiç duymam.

Bence siz iteceklerinizi değiştirin fakat iteceklerinizi değiştirirken bir noktaya dikkat edin; (Uğur'da değiştirmiş ve sorunun devam ettiğini söylemiş) piyasada birkaç çeşit itecek var.

C20XE lerde orjinal iteceklerin içi doludur. piyasada içi boş iteceklerde satılmakta. eğer subaplarınızda yaylarınızda bir sıkıntınız yok ise içi boş itecekler SORUN yaratmaz. Kullanabilirsiniz de.
    fakat içi boş iteceklerde bir INA marka var bir de Çin Malı var... Çin malları yanılmıyorsam 10-11TL civarlarında ; INA lar 15TL civarlarında tanesi... birbirine karıştırmamak lazım ve çin malını da kullanmamak lazım

daha önce de dediğim gibi "Yağ değişimi ile" o probleminizi çözebileceğinizi düşünmüyorum ben şahsen ama umarım çözersiniz

Geçmiş olsun.
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok ben artık bu sesi bi müdet çekicem sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede benim itecekler bozulmuş...değiştirene kadar duyucaz bu sesi me yapalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    itici sesinden hiç bişey olmaz. aynen devam et. paran olunca yaptırırsın. ne arbaalar itici sesiyle geziyor . ciddiyim

BORKED

şu videonun sonunda araba tır a girerkenki ( 3:00 dan sonrası ) itici sesini dinle..
    paran olunca yaptırırsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iş yerindeyim videoyu göremiyorum akşam eve gidince mutlaka izliycem...evet param olunca değiştiricem...

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ pompanızı kaça değiştirdiniz. Birde uğurada söyledim, kaan sanada kıllatmayın c20xe de gelir bu ses arkadaşım Uğur çok çok para harcadı, sende harcamayasın.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok abi tamam o ses artık umrumda değilmsn den konuşuruz online san abi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Spawn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itici sesinden hiç bişey olmaz. aynen devam et. paran olunca yaptırırsın. ne arbaalar itici sesiyle geziyor . ciddiyim

BORKED

şu videonun sonunda araba tır a girerkenki ( 3:00 dan sonrası ) itici sesini dinle..
    paran olunca yaptırırsın
    ohaaaa itici sesine bak bunlardadamı hastalık yoksa yağ sıcak inceldi ondanmı yaspıyooo

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaw müdür ne oldu senin arabaya anlamadımki. Yap şu rektifiyeni kurtar kendini ben nisanda başlıyorum allahın izni ile.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)