maşallah...
Orjinal 150.000km de yağ pompası bozulan bir C20XE ben bugüne kadar görmedim. 150.000km de de orjinal yağ pompasının bozulacağına inanmıyorum. en kötü şartlarda 200.000 i görmeniz lazım yağ pompasında problem yaşamanız için.
itici sesi C20XE motorlarda kronik denebilir, yağsız kalma ( eksik yağda kullanma ) kalitesiz yağ iteceklerin başlıca düşmanı, değiştireceksiniz... o kadar "her zaman" ses yapan iteceklerin YAĞI MARKASI DEĞİŞTİRMEKLE sesi keseceğine problemden kurtulacağınıza inanmıyorum ben şahsen.
yağ ışığınızın geç sönmesi tamamen yağ pompası ile alakalı bence o konununda YAĞ MARKASI DEĞİŞTİRMEKLE çözüme ulaşacağını sanmıyorum ben. 5 saniye ÇOK ÇOK uzun bir süre...
C20XE lerde itecek sesi, motor soğukken gelir arızanın "İLK BAŞLARINDA" sonra uzar ses ama Gazladıktan sonra ses artıyor ve hatta gazladıktan sonra ses gelmeye başlıyorsa; (Bir arkadaş ÇOK ÇOK güzel bir yorum yapmış bence) yağ pompası incelen yağı düzgün bir şekilde basamıyor demektir. sabahları da 5 saniye sonra yağ ışığının sönmesinin ASIL KABAHATLİSİ "Yağ Pompa"nızdır.
ve yağ pompanız yüzünden anlaşılan itecekleriniz de bozulmuş.
hem itecekleri, hem pompanızı değiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum ben.
tabiki bunlar varsayım;
sonucu burdan yazmanızı bekliyoruz, çözümleri ÖZEL MESAJ yolu ile değil de burdan yazarsanız herkes faydalanır
Kolay Gelsin,