3 ü bitirip 2 ye attıktan sonra sağlam kalacak araba var mıdır ki ? yani 3. vites 7000 redline desen , 2ye aldığın zaman o olur 10000 devir .. itecekler yaylar yetecek mi o kadar hızlı subab kapamaya . belkide saniyenin 10 da biri kadarlık iş bu .
3 ü bitirip 2 ye attıktan sonra sağlam kalacak araba var mıdır ki ? yani 3. vites 7000 redline desen , 2ye aldığın zaman o olur 10000 devir .. itecekler yaylar yetecek mi o kadar hızlı subab kapamaya . belkide saniyenin 10 da biri kadarlık iş bu .
sağlık olsun arkadaşlar artık.2 kere bu durum olmuştu 3 te dayanmadı.aracın garantisi sürüyor garantiden hallederim artık ama serviste bulamadılar foruma konu açayım dedim.eskisi gibi olurmu yada daha iyi?öncedende 2 kere olmuştu çünkü.masrafını vs.geçtim garanti olduğu için aracı tanıdık servis olduğu için eskisehire kadar götürmem lazım bu şekilde bi 300-350 km daha yapacağım mecbur.
Var evet AE101 Corolla inanmayanlar deneyebilirler ben çok denedim banamısın demedi
redline devir kesici halinde kavacığı geçtikten sonraki tünele giriyodum ve o halde tünelin çıkışına kadar gidiyordu arabasubap eğen bir AE101'de hiç duymadım görmedimde
gerçekten kusursuz bir motoru var bu AE101'lerin
![]()
VTI da başıma gelmişti 4 ten 3 e attım 200deÇok şükür hiçbişey bişey olmamıştı. (Allahtan ince conta takılı değildi
)
geçen sene bana oldu unoda halice inerken 3 ten 4 yerine 2 ye çektiğimde triger atladı sente kaydı 3 tane sübap yamuldu
allahan araba unoyduda 400 liraya halloldu
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
oh ne guzel bızım alternator kestı trıgere gırmıs bende ustune gıdınce subaplar gıttı hepsı2bın tl gırdı tabı...
dıger arkadas demıs araba calısmaz.valla ben 500 mt kadar gıttım tabı yavas yavas olan oldu motora yolda stp edıp tekrar calıstırdım calıstı tam sanayıye gırdım stop ettım daha calısmamıstı
AE101 kolay kolay süpap çakmaz, 1 mm kadar deck heightı uncompressed contası 1 mm + olarak domed pistonları var ve max lifti sadece 6.6 mm
bende ateşli gençlik zamanlarında 3 ten 2 ye çektim şanzıman kulağıma 119 lira sıkıştı devam![]()
ne derece eğdine göre sente atmasına göre araba çalışır yada çalışmaz. Geçmiş olsun onurcum Dikkat et. İnşallah audi cimrilik yapmazda yepyeni bir motorun olur![]()
Huzur Spec ---> 1.6 TDI S-LINE A3 8VS
valla arkadaşımda var maşşallah bin kere 220 binde şu an kapak falan acılmadı yag eksıltme yok ve araca bakılmıyor oyle cok bakımlı degıl 10w40 dandık yag koy devam et..modeli....sadece bir kere ateşleme bobinimi ne bozuldu o kadarve ciddi söylüyorum 10 binde bir 300 400 gr yağ eksiltiyor
...bılmem kac kere 4 ten 3 e cekıldı 4 kere cok cıddı kazalar yaptı..tık yok bin kere maşşallah...ıcınde tıkırtı bıle yok desem ınanırmısınız o kazadan sonra
ayrıca ben akışmetremı ne o fıltre borusuna tıkılan bı sensor var..salaklar onu takmamıslar 9.bin km öyle gezdi arkadaştık demedi sonra bıraz bogulmaları fazlalasınca anladık taktık
ae101 cıdden buyuk bı efsane ya
bu arada tek gordugum kronık arızaları debrıyajdan ayagı cekerken bööyk dıye ses cıkarmaları ama balata degıstı hala var ses sanırım volan deforme oluyor...taşlıcaz yakında hafif olucak
![]()
Konuya Gelince Subap Eğilmesi Genelde Yuksek Motor Devrınden Kaynaklanır...Pistonların Subabla Haddlerinden Fazla Yaklaşmaları Yani Değmeleri Yada Çarpmaları İle Meydana Gelir...Pistonda Hasara Yol Açabilirler Hatta Dahada Abartıp Motorun Icıne Dusup Anasını Aglatırlar Ortamın...Ama En Ucuz Yollu Kurtulmak Sadece Pistonu Çizmesi Ve Eğilmesi Olabilir..
Benim Bildiklerim Bunlar İllaki Yanlış Olabilir ama Doğru Olan Tek Şey Böyle Bir Şüphe Varsa Kapatın O Kontağı Ve Sanayide Üst Kapağı Açılıp Bakılana Kadar Kesinlikle Açmayın...Allah Muafaza Blok İstemeye Kadar Uzayabılır İş
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)