H.Başkara'nın aracı bildiğim kadarıyla 2005 civarlarında eski kanuna göre işlendi, aynen benim eski aracım gibi ;)
diğerleri için de şunu diyebilirim, TR de herşey olur mu ?? olur elbet, ben yazarken 'yasal' olarak dedim dikkat ederseniz...
Printable View
H.Başkara'nın aracı bildiğim kadarıyla 2005 civarlarında eski kanuna göre işlendi, aynen benim eski aracım gibi ;)
diğerleri için de şunu diyebilirim, TR de herşey olur mu ?? olur elbet, ben yazarken 'yasal' olarak dedim dikkat ederseniz...
Hasan Abi okursa açıklasın, beni kendi sitemden tanır(cabrioman)... en azından biz de nerde hata yaptığımızı bilelim, çünkü burda zannedilen, isteyen istediği motoru takar işletir hiç sorun olmaz :)
o zaman bu kadar yönetmeliği niye koymuşlar :)
üstat böle yazarsan sen bu adamlara change çi dersin olmaz. adamlar usulüne göre yapmış işletmiş ister rüşvet verir ister evrakta oynama yapar sonuç olarak o motor no su ruhsata geçmişse legal olarak kayıtlarda varsa kralı gelse bişey diyemez bilesin çelişki yaratmanın manası yok.
he varsa işletmek istediğin motor gönder ben burda hallederim yeterki $ bundan haber ver :)
ufak bi dipnot...
işi bilen adam küçüklükten başlamıştır cinliğe, sen ilk okulda simit kuyruğuna girmemek için hiç araya sıvışmadıysan bu swap işinide beceremezsin :) he eğer paran varsa en öndeki cocuga ufak bir miktar atıp banada bitane alsana dersin yada onada ısmarlarsın gene beklemezsin ;) 2 seçeneğin var yani :D tamamen legal aman duygusal :hehe:
dostum o zaman sana bir olay anlatayım da oldu da bitti maşallah nasıl oluyor öğren...
olay yüksek yargıdan bir hakimin başından geçmiştir: motor nosu dahil olmak üzere herşeyi işli olarak geldi ruhsat tamam, plaka tamam, hepsinde devletin damgası var... 1 sene sonra evrak sorunu nedeniyle devlet arabaya el koydu, yakalanan bir grubun işlettiği bütün arabalar güme gitti...
yani ben işlettim artık kralı gelse bir şey yapamaz diye bir olay yok... devlet bu tarz işlerde 'beyan' ı esas alır, herhangi bir sorunda ise 'beyan hatası' der sana geri çöker :)
dipnotuna gelince, simiti çok severim, ne kadar beklemem gerekirse beklerim :) bu arada kimseye change ci falan demedim, bence isimleri arabaları burda cok fazla deşifre etmeyin...
ne şekilden el konulduğuna bağlı sen şimdi iyi güzel anlatıyosunda ben illegal bişeyden bahsetmiyorum presüdürü neyse o.
sen şimdi cam filmi de işletilmez dersin :hehe: gönder ruhsatını onuda işletiyim :)
iddia yok arkadaşlar real işler :D
cem yılmazın da dediği gibi
para çokomel ilişkisi :D
hocam beni tanımadığın için hiç birşey yaptıramadığımı sanıyorsun sanırım :) sen arkadaşlara yardımcı olmaya devam et ben işlerimi hallediyorum merak etme :)
yok abicim yanlış anladın sen okadar katı konuşuyosunki olamaaaz imkansıız gibi bende diyorumki olur yani kasmaya gerek yok :) başka bişey yok
Bende birşey sormak istiyorum;
senna'nın verdiği linki açamadım o yüzden var mı yok mu bu sorunun cevabı orda bilmiyorum..
Başka markanın üretmiş olduğu aynı hacimdeki motoru işletebiliyor muyuz ?
bakın benim dediğim şudur, burda 'yapılır, işlenir, hiç sorun olmaz' dedikçe, 1,4 civicinin motorunu değiştirmek isteyecek bir sürü kişi çıkacaktır... işletemediklerinde size mi gelecekler ?
kimin ne olduğu önemli değil, ben bazı şeyleri bildiğim için konuşuyorum burda... kimin ne şekilde işlettiğini burda didiklemeyin bence: 1,4 ya da 1,6 araç 2,0 olarak ya da üzeri işletebilindi mi o önemli... 2,0 koyup 1,6 yazan çok araç var hatta motor hacmi yazmayıp sadece numarası ile onaylanan...2,0 motora 1,6 fatura kesen de olabilir ya da tam tersi...
kuyruğa girmeden en önden nasıl simit alınır hepsini bilirim merak etmeyin...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1492567/detay?
en iyi cevap :D
iyi oku bence... 2,0 olarak işleten diyorum???? var mı?? ruhsatta ne yazıyor??? diğerlerini biliyorum diyorum 1,6 motoru 2,0 yaptım işte bu da ruhsatı 2,0 yazıyor diyen var mı?? varsa koysun ben de çekileyim??
Ankarada işletemedikleri için motor sökenleri de yazsanıza?
arkadaş doğru söylüyor. 1.6 olarak işli o doğan honda swap. aradım kendisini, ruhsata 1.6 olarak işlendi eski vizede. yeni vizede yükseltirsen 1.6 olarak işletme imkanın dahi yok şeklinde bilgi verdi sağolsun.
yani işin içine rüşvet girse dahi aracın eski motoru 1.6 ise 2.5 motoru 1.6 olarak belki işletirsin. ama yeni vizede artık olmuyormuş. eski vizede de 2.5 i 1.6 olarak işletebilmişler.
94 model e36 coupe hatasız kasa deri döşeme mtecnic coilover görüldüğü gibi.motor bmw nin m106 kodlu M30 big blok üzerine turbo uygulanarak 0.6 barda 286 bg veren 3500cc turrbolu motor konup blok ruhsata işletilmiştir.1.3 barda minimum 450bg veren chip vardır üzerinde.t70 turbo taial wg komple Q100 krom egsoz e36 m3 3.15 klitli diff ve akisler vs vs vs
önderimiz hasan abimiz :)
4.1.2- İmalat Yeterlilik Belgesine istinaden Teknik Belgeyle tescili yapılmış araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde ilgili yönetmeliklerin en az temel seviyesini sağlayan motorlar kullanılmalıdır.
bu yönetmelikte birebir aynı hacimi bloğu hp yi veren motorlar kullanmalısın anlamında kullanmışlar.
yani bende EKEray gibi sanıyordum ancak
yiğidi öldür hakkını yeme ghibli06 rumuzlu arkadaş haklı çıktı. gerisi hikaye ve change e giriyormuş yasal olarak. yani o şahin bile yaralamalı kaza durumunda suçlu duruma düşecek.
(bilgi emniyete ve tüv yetkilisine danışılarak edindiğim bilgidir.)