User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
135 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Swap yapılmadaki yasal prodürü bilen_?

chare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaa sonuç olarak işleten arkadaşlar var bi şekilde.
    EcuTech

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumda konusu geçmişti bunun tekrar yazayım..

Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle motor faturalı olacak. gümrük belgesinin de gerekli olacağı yerlerde olacak tabi..diyelimki motoru distribütörden aldın;ki onlar bile direk kendileri uğraşmayıp X bir firmayı görevlendiriyor;uğraşıp (eğer öle birşey varsa) onunda faturasını bulman lazım. daha sonra proje çizimi olacak. yok kardeşim aracın bloğu orjinal desen bile proje çizilecektir..tse onayına gideceksin. . bu proje dedikleri şey aracın eski motor özellikleri ve yeni motor özelliklerinin tuttuunu kanıtlayan bi döküman gibi bişi. yetkili mühendislik büroları var ve bunlar bu 2-3 sayfalık dökümanı hazırlayıp tse'den onay alıyor. 2 gün felan sürüyor maksimum.

bu da hazır olduktan sonra aracı muayeneye sokmak icap ediyor. (motor numarası çakılmadan önce) muayeneyi de geçtikten sonra tutuyoruz emniyet müdürlüğünün yolunu. orada başvuru yapıp kayıt defterinden boşta bulunan bi EGM kodu ile başlayan numara alıyorsunuz ve yetkili motor numarası çakma işlemi yapan arkadaşların mekanına gidiyorsunuz(gayrettepe emniyetin arka tarafında)

emniyete tekrar gidip görevli polis memuruna gösterip onun da damga çakmasını sağlıyoruz. bu işlem de tamamlanınca tekrar muayeneye girmek için muayene istasyonuna gitceksin ve daha sonra dökümanların onaylanacak. geriye sadece muamelecinin dökümanlarla yeni ruhsatı çıkarması kalır; ki onu da 1-2 günde muameleci arkadaş yapar.

motor numarası çaktırmak ve ruhsata işletmek böyle bişi. sadece faturalı ve hurda belgeli motorları işletebiliyorsunuz bu arada.

umarım yardımcı olmuşumdur.

saygılar
    Rıdvan..
    isteyene kaynak link

http://www.techturkey.com/forum/show...t=31582&page=2

Saygılar
    Rıdvan.

Suti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ghibli06 arkadaşımız 2005 yılında çıkan kanunla yaşadığı zorlukları anlatmış,

yeni kanun eskinin hükmünü kaldırır, senna nın linkini verdiği TAMİM 23.01.2009 tarihli,

yani sanırım karışıklık ve anlaşmazlık 2005 te ghibli06 arkadaşımızın işlemini yapmadan 15 gün önce cıkan TSE standartları ve 23.01.2009 tarihi arasında yaşanmış olabilir.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    swap olayının yasal olmasına en çok sevinenlerden biri olurum, iptal olan projeleri hayata geçiririz ama dediğim gibi, şu an yürürlükteki uygulamalar bu şekilde değil ...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    swap olayının yasal olmasına en çok sevinenlerden biri olurum, iptal olan projeleri hayata geçiririz ama dediğim gibi, şu an yürürlükteki uygulamalar bu şekilde değil ...
    geçen yine mmo ve proje mühendisleriyle görüştüm yakın tarihde tse ile görüşmeye gidicem bu konuyuda kendileri ile konuşup daha net bilgi aktarıcam fakat şu an tamim işliyor sorun olmadan kesin bilgiyi söylerim
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında işin vicdani yanını düşünürsen swap yapanın amacı gazlamak.. eğri oturup doğru konuşalım. bu swaplı aracını sadece pistte kullacaksan swap sonuna kadar serbest olmalı. ama trafikte o şasenin frenlerin yürüyenin kaldırmayacağı aracı swaplayıp gezersen illa basarsın yine ve illa olmamakla beraber masum kişilere zarar verirsin.

ama gel gör ki kıçı kırık körfez pisti bile açık değil. şimdi erkişi nerde boşaltacak bu hız tutkusunu. sloganla caddelerden pistlere demek kolay. pist olmadıktan sonra bu işleri çözseler ne çözmeseler ne..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında işin vicdani yanını düşünürsen swap yapanın amacı gazlamak.. eğri oturup doğru konuşalım. bu swaplı aracını sadece pistte kullacaksan swap sonuna kadar serbest olmalı. ama trafikte o şasenin frenlerin yürüyenin kaldırmayacağı aracı swaplayıp gezersen illa basarsın yine ve illa olmamakla beraber masum kişilere zarar verirsin.

ama gel gör ki kıçı kırık körfez pisti bile açık değil. şimdi erkişi nerde boşaltacak bu hız tutkusunu. sloganla caddelerden pistlere demek kolay. pist olmadıktan sonra bu işleri çözseler ne çözmeseler ne..

organizasyona özel araç hazırlayabiliyor swap yapabiliyorsun zaten. bunun için gerekli mercilere başvuruyorsun ve yapıyorsun legal olarak yapan cok motor sport firması var zaten. ancak sadece pist için izin çıkıyor yani aracın trafiğe çıkması yasak ve çekiciyle piste gitmesi gerekiyor.

Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen yine mmo ve proje mühendisleriyle görüştüm yakın tarihde tse ile görüşmeye gidicem bu konuyuda kendileri ile konuşup daha net bilgi aktarıcam fakat şu an tamim işliyor sorun olmadan kesin bilgiyi söylerim
    Çoktan resmi yerlerden bilgi aldım ki bu resmi yerlerden biri emniyette arkadaşın anlattığı mührü basanların şefi.

Diğeride Tüv yetkili mühendisi.

Ve sonuç, benzinliyi dizele, dizeli benzinliye swap standartlara uyarsa serbest,

Ama benzin dizel farketmeden tek bi önemli asıl kural var

1.6 yı 2.0 swap suç! change e giriyor.
    2.0 ı 1.6 ya düşürmekte suç.

peki neden suç? çünkü 1.6 ya 2.0 veya 1.8 2.5 v.s ne olursa olsun yasak. 1.6 ise 1.6 2.0 ise 2.0 a swaplayabiliyorsunuz aracı. o şahinli arkadaşınkide 1.6 olarak işli. yani yaralamalı kazaya karışsa motorun 2.2 cc olduğu anlaşılsa direk tutuklanıcak demektir

yapmayın tavsiye ( sonuç olarak ilk başta karşı cıktığım öyle şeymi olur dediğim ghibli06 rumuzlu arkadaşımız haklı çıktı kusura bakmasın artık, büyük konuşmamak lazımmış)
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    organizasyona özel araç hazırlayabiliyor swap yapabiliyorsun zaten. bunun için gerekli mercilere başvuruyorsun ve yapıyorsun legal olarak yapan cok motor sport firması var zaten. ancak sadece pist için izin çıkıyor yani aracın trafiğe çıkması yasak ve çekiciyle piste gitmesi gerekiyor.
    aslında bakarsan doğru olan prosedür işliyormuş o zaman.. hadi leen diyenlerin başına bir trafik kazası gelse hadi leen demezler büyük ihtimalle.

ama işin tek sıkıntılı yanı pist yok ki arkadaş.. istanbulda da durum bu ankarada da vay efendim izimiri adanası aynı.. istanbul park cep yakıyor körfez pisti açık bile değil. e sen (devletin ilgili mercileri) bu pisti yapmazsan insanlar tabii ki otobana çıkar. yoksa önüne araç çıkmasından hiçbir roll'cü mutlu değildir kesin. bi ara miniksler kafayı kırıp pist işine giriyordu ama onlarda kesin yasal prosedürlerden yılmıştır. o da olmadı malesef.

tek sorun var ; pist pist pist..

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamını okuyamadım ama,

peki yurtdışından araçla aynı marka model motor ama 2.el motor getirebiliyor muyuz? getirebiliyorsak yasal olarak maliyeti çok oluyor mu, shipping kısmı hariç?
    tr ye girerken evrak işi olarak soruyorum?
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurtdışından 2. el motor girmez kullanılmış motoru sokamazsınız
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    heh patladık o zaman dakika 1 gol 1
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Çoktan resmi yerlerden bilgi aldım ki bu resmi yerlerden biri emniyette arkadaşın anlattığı mührü basanların şefi.

Diğeride Tüv yetkili mühendisi.

Ve sonuç, benzinliyi dizele, dizeli benzinliye swap standartlara uyarsa serbest,

Ama benzin dizel farketmeden tek bi önemli asıl kural var

1.6 yı 2.0 swap suç! change e giriyor.
    2.0 ı 1.6 ya düşürmekte suç.

peki neden suç? çünkü 1.6 ya 2.0 veya 1.8 2.5 v.s ne olursa olsun yasak. 1.6 ise 1.6 2.0 ise 2.0 a swaplayabiliyorsunuz aracı. o şahinli arkadaşınkide 1.6 olarak işli. yani yaralamalı kazaya karışsa motorun 2.2 cc olduğu anlaşılsa direk tutuklanıcak demektir

yapmayın tavsiye ( sonuç olarak ilk başta karşı cıktığım öyle şeymi olur dediğim ghibli06 rumuzlu arkadaşımız haklı çıktı kusura bakmasın artık, büyük konuşmamak lazımmış)

TSE tamimi senin dediğin gibi değil aynı zamanda tse ilede bu konuyu görüştüm hacimle alakalı bir kısıtlama yok hacimle alakalı olan kısıtlama projenin yapısı değişiyor

hacim farkından suç işlemessiniz tamimi bi okusanız anlıcaksınız change falan olmaz

o hacimle alakalı yazdıklarının kaynağını gösterebilirmisin bana varmıdır kaynak? tadilatlarla alakalı yönetmelikleri tamimleri okudum bu şekilde bir işleyiş yok nerde?

tüvdeki yetkili mühendis kim?

emniyettekiler yönetmeliklerin çoğunu bilmiyor kendi yönetmeliklerinin bir kısmından bi haber çalışyor bu anlattıklarım 2009 tarihli yazılar
    körler sağırlar

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yurtdışından 2. el motor girmez kullanılmış motoru sokamazsınız
    Yurtdışından ikinci el hiç bişeyi sokamayız zaten kanuna göre, motor değil, üst kapak,ekzantrik hatta karbüratör bile, gümrüğe bi takılırsa aylarca sürünür ve sonuçta bezer yine alamazsınız, zaten maliyeti de akı bokunu geçer duruma gelir.

Ha gümrükde adamın varsa koca konteynır bile sokarsın ayrı konu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu hortlamış yine

arkadaşlar bu ülkede resmi işleri ruhsat harç tapu vs devletin yetkili birimleri onaylar ve verir...

TSE sadece aracı kurumdur, ama o da 1,6 araca 2,0 konduğu zaman ruhsat verin diyemez, yasal olup olmadığı hukuksal bir durumdur... ve şu anda TR deki kanunlar, bu işin yasal olmadığına hükmetmiş...

Senna dostumu tanımam ama yazılarını keyifle okuyorum, ona muhalefet diye yazıyorum sanmasın lütfen... başıma geldiği için yazma gereği hissediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yurtdışından ikinci el hiç bişeyi sokamayız zaten kanuna göre, motor değil, üst kapak,ekzantrik hatta karbüratör bile, gümrüğe bi takılırsa aylarca sürünür ve sonuçta bezer yine alamazsınız, zaten maliyeti de akı bokunu geçer duruma gelir.

Ha gümrükde adamın varsa koca konteynır bile sokarsın ayrı konu
    yani soktuk diyelim tr ye sonrasında işletme kısmında filan sıkıntı çıkıyor mu faturası olsa bile?
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her fatura işlenecek diye bir olay yok... devlet senin 2.el parça ithal etmeni yasaklamış o nedenle faturan da olsa, 2.el ise ne sokabilirsin, hadi soktun bi şekilde, devlete bunu işlettirmeye kalkarsan bir de sana amme davası açılır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu hortlamış yine

arkadaşlar bu ülkede resmi işleri ruhsat harç tapu vs devletin yetkili birimleri onaylar ve verir...

TSE sadece aracı kurumdur, ama o da 1,6 araca 2,0 konduğu zaman ruhsat verin diyemez, yasal olup olmadığı hukuksal bir durumdur... ve şu anda TR deki kanunlar, bu işin yasal olmadığına hükmetmiş...

Senna dostumu tanımam ama yazılarını keyifle okuyorum, ona muhalefet diye yazıyorum sanmasın lütfen... başıma geldiği için yazma gereği hissediyorum

estağfurullah hiç öyle hissetmedim zaten

yalnızca yardımımız olsun diye uğraşıyorum sizin yazdıklarınızıda dikkate alarak geçen hafta TSEden mühendislerle görüştüm TSE diyorum çünkü onlarda mevzuata göre haraket ettikleri için uygun olmayan projeyi onaylamazlar he şuda var ne projeler onaylanaıyor orası ayrı tamimde açık şekilde yazdıkları için ve o tamiminde araştırmadım ama yasal bir dayanağa göre yazdıklarını umuyorum o yüzden çok problem olacağını sanmıyorum ama şu var bazı tadilatlar sonunda istenecek şeyleri istemiyorlar yeniden fren testi vs gibi o işlerde biraz aksama var bazı tadilat tanımları çok yüzeysel olduğu için aslında herkes atını koşturur bir durumda şu an

sizin bu işi yaptığınız zaman dediğiniz gibiydi ama şu an bilidğim kadarıyla çok problem yaşanmaz eğer herşey uygun şekilde yapıolırsa
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani soktuk diyelim tr ye sonrasında işletme kısmında filan sıkıntı çıkıyor mu faturası olsa bile?
    her fatura işlenecek diye bir olay yok... devlet senin 2.el parça ithal etmeni yasaklamış o nedenle faturan da olsa, 2.el ise ne sokabilirsin, hadi soktun bi şekilde, devlete bunu işlettirmeye kalkarsan bir de sana amme davası açılır

bildiğim kadarıyla biri bu şekilde motor vs sokup gümrükte kaldı hatta çokta başı ağrıdı sti spec c parçalarıydı ama kimdi unuttum
    körler sağırlar

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    heh patladık o zaman dakika 1 gol 1
    Motorun çok çok çok güzel temizlenip açılıp bakıldığında (yani sandıktaysa) sıfır gibi görünürse sıkıntı olmaz.. Daha önceden o şekilde motor girdiğini biliyorum.. Bu da aldığınız kişiye rica edilebilir..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)