egsoz borusu üzerindeki dirençleri ne kadar azaltırsan akış o kadar hızlanır. Yani performans alırsın. Bunu komple yaparsan max performasn ,kat+orta yaparsan biraz daha az performans elde edersin.
Printable View
egsoz borusu üzerindeki dirençleri ne kadar azaltırsan akış o kadar hızlanır. Yani performans alırsın. Bunu komple yaparsan max performasn ,kat+orta yaparsan biraz daha az performans elde edersin.
katalizörü sök yerine düz boru çektir, orta susturucu yerine de içi düz (yiv vs olmayan) bi orta susturucu tak, güle güle kullan.
Madem Bursadasın Taylan egsoza git sana yardımcı olsun
stoc arabayla basarak bi depo ile 500km filtre head eksozdan sonra 400 yapıom alakası yok :D
:D burası karışmış biraz taylan eksoz a gidicem en kısa zamanda sanırım sorunu o çözücek :)
yaklaşık 1yıldır kat iptal geziyorum yakıtım uzun yolda düştü şehir içi bişey farketmedim.....
kat gereksizdir ya :) ama cok pahaldıır, değerini bilmediğim 3 belkı 4 kat çöpe gitti içi boşaltıldı.
iptal ettir ama sakla sakın egzozcuda bırakma, genelde katı kestıkten sonra yere dusemsıyle beraber bi tekmeyle masanın altına dogru atarlar sende unutursun :)
206 RC mde test ettım katalizörü sökünce benzının bıraz daha fazla yaktıgını ben dusunuyorum cunku su anda katalizörü taktım ve bıraz daha az yakıyor bu ya arabadan arabaya etkılıyor yada bız anlamıyoruz bılemıcem benım dusuncem ve test ettıgım duruma göre katalizör iptalınde yakıt bırazcık daha artıyor %100 dogru dıye bıse demıyorum yanlış anlasılmasın kendı dusuncem böyle
alt devirler zayıflar zayıfladığı için sen bıraz daha gaza basarsın ama gaz geri dönmediği için araç rahatlar, bıraz daha yakıt artar bu hissedilir olmaz. filtreyle beraber olursa 300 yerine 360 yakabılır, hatta sesi duyamak ıcın 400 yakmışlıgımda var
en kısa zamanda kat ıptalı yapıyorum o zaman :)
yaptır kardesım ama saglam bı ustada yaptır basın yanar arıza ısıgı yakar haberın olsun kasap ustalara emanet etme arabanı :)
arkdaslar bnm aracımda (vtec2) şuan kat yok 2sene filan oldu söktüreli sensör yanlıtıcı fln yaptırmışım fakat bikaç aydır araç arıza ışıgı yakmaya başladı sanırım sensör bozuldu şimdi bnm sorum acaba filtrenin üstüne taktıgımız sensördemi bir problem vardır yoksa katın üzerindekindemi?ayrıca aracın yakıtı arttı gb geliyor bu sensörlerden biri bozuldugunda araç zengine mi çekiyor?araçta otto susturucu,kat iptali,simota filtre kiti,port-polish gaz kelebegi ve 17 jant lastik var bir depoyla karişik kullanimda 500km ya gidiorum ya gidemiorum .
sorunla ilgili bilgisi olan arkdaslar yardım ederlerse çok sevinirim.
kanka bu konuyu açman bile hata olmuş :) Sök gitsin kay denen o şeyi ;) 2005 golf 1.6 FSI da iptal etti benim arkadaş yanıltıcı falan filan bir sürü şey yapıldı araç şu anda hem daha iyi yürüyor hemde eskisine göre yakıtında değişme çok çok büyük farkla yok ;)
Bu katı bi ben iptal edemiyorum herhalde :)
Aracım Skoda Fabia 1.4 16v iki sensör var. İptal edip yanıltıcı takıyoruz arıza ışığı yakmıyor ama araba teklemeye başlıyor.. Nedenini anlamadık, egzozcuda bi anlam veremedi. İlk defa başıma geliyor diyor.. Öle kat üzerinde biniyoruz valla paşa paşa..
Fikri olan varsa yazarsa sevinirim..
evet kışın 15'leri takıorum çok farkediyor.Alıntı:
jantları 15 yap bak nasıl gidiyor ve az yakıyor
Techturkey.com Post 65
cliver kat iptali yaptın mı? yaptıysan nasıl bi sonuç aldın bende düşünüyorum..
yakıt felan artmıyoo hersey normal ilerliyoo sorun yok yani sok gitsinn :D
yaptım kardeşim gayet güzel bi sonuç aldım kimsede ölmedi(alt devirler) :D piskolojik bunlar aracın gaz yemesinde iyileşme hissettim belirgin olarak hemde zaten katalizörün normalde 80binde bir değişmesi gerekiyormuş tıkanıyor ve tehlikeli bile olabiliyor motor için gönül rahatlığıyla söktürebilirsin ;) 30 lira para aldılar ama değdi :) arıza ışığı da yakmadı tavsiyem işi bilen bir eksozcuya gitmen sadece!
ben edirne tekirdağ arası sürünüyorum şimdi iyi bi usta duymadım buralarda o yüzden çekiniyorum..
usta faktörü çok önemli mi? çünkü konudaki sensör muhabbetleri kafamı karıştırdı
yok kardeşim o kadarda önemli değil usta faktörü sadece arıza lambasını yakarmı yakmazmı onu sorman lazım katalatiğin üzerinde sensör varsa onu biraz daha çıkış tarafına doğru takıyorlar sensör arızada vermiyor bende alt tarafta sensör yok arkadaşımda aynı araba var onda sensör vardı oda söktürdü katalizörü arıza lambasını falanda yakmadı sorun olacağını sanmıyorum
benımkı bozulsun bende ıptal ettırıcem :D
Benim neredeyse 2 ay oldu gerçekten performansı hissedilir şekilde etkiliyor.. Alt devirler fark etti ama :)
alt devirler heralde biraz ağır kalıyo ama üst devirler daha aktif ölemi :)