İkinci o2 sensörü geçen gazın miktarını fazla okuyunca şu oluyor. Öndeki O2 sensörü ile arkadaki O2 sensörü arasında ön gerilen aralıkta bir ofset oluşmaz ise araç katalizör arıza lambasını yakıyor. Olay bu. Çok az araçta limp mode denilen aracın kendini korumaya aldığı moda geçer. Yoksa araç sadece öndeki 1inci O2 sensörünü hesaplama için kullanır. İkinci o2 sadece katalizörün arızası yada varlığının kontorlü için gözlenir. Herhangi bir hesaplamaya katılmaz.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
bu güne kadar yaptığım denemelerde aldığım sonuçlar
-sadece performans son susturucu takınca : sadece normal bir egzos sesi
-sadece performans son susturucu + orta iptal : gürültülü güzel bir ses
-son susturucu + ne var ne yok iptal (orta ve kat iptal) : WRC arabası sesi olduğu yerde show amaçlı gaz verdiğimde müthiş ses , ancak 1 hafta dayanabildim e5 de normal giderken insanlar bakıyordu + bnde rahatsız oldum .
-kat iptal + ortaya ufak susturucu + performans son = işte aradığım şey buydu demiştim.
bu kadar varyasyonda aracımın yakıtında hiç bi zaman fark göremedim tamamen bana endeksli ancak kat iptali yapınca çekişi bir nebze arttı diyebilirim ama bunu fark ettim diyebilecek adam tanımam
-şu an kat iptal gerisi stock kullanıyorum kat varken hiç sesi olmayan arabam biraz homurtulu bu bi gerçek yerine bi susturucu koyulabilir tabi ayrı ama en az yakıtı bu şekilde ölçtüm.,
velhasıl katı sök gitsin![]()
ben headrs duzboru son susturucu yaptım acık filtrem de var normal kullanmda hiç artmadı diyebilirim belki düşmüştür bile yakıt degerimi duyanlar sasırıyor.
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
yakıt falan artmıyor ya ne artması,yakıtı harcayan sistem motorun iç tarafları havayı çeken fıltre headers falan kat alt tarafta nasıl arttırcakmıs yakıtı,yakıtın allta ne işi var
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
katı iptal etmek benimde aklımda aracım 1.3 cdti backpressure olayına ihtiyacı var diye biliyorum alt devirleri daha da öldürmemek için iptal edemiyorum birtürlü yoksa söküp atasım var sizce ne yapayım kat iptali ortaya spor susturucu ve sonu boş mu bıraksam?
işte alt devirler kafamı çok kurcalıyor gazihan yazılım var araçta birde kn kutu içi ama bazen kalkışta ve 2. vites hızlanmaları kanser ediyor diyebilrim![]()
biz mi yanlış biliyoruz yoksa eksozcu arkadaş mı yanlış biliyor ismini vermıyımde bursada bi eksozcuya gittim dedimki katı söksem nasıl olur ''oo dedi performans kaybı olur'' bana pekte mantıklı gelmedi ama adam 10 yıllık eksozcuymusta fln filan.. kafam karıştı şimdi =(
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)