User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Smart forfour 1.5dci otomatik şanzman sorunu

Designer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smart forfour 1.5dci otomatik şanzman sorunu

Herkese selam aranıza yeni katıldım üyelerimiz bölümünde kendimi tanıttım.Şimdi size sormak istediğim bi sorum var.Smart Forfour 1.5dci 2005 model bi aracımız var gidişi gayet güzel gti sahibi bi arkadaşım binmişti performansı gti gibi demişti gayet tatminkar stok halde ilerde inş brabus paket yapıcaz 177hp. Bursadakiler bilir belki kırmızı/gri renkte.Neyse geceyim gti ı brabusu hepsinden once cozulmesı gereken bı sorun var buyuk bi sorun.Bu arac aylardır mercedes servste yatıyor.Araç yurumez hale geldiğinde yolladık servise yanlış olmasın kaza falan deil teknik sorunlar ***** km:160000olunca Neyse servise ilk girdiginde yok o bozulmus bu bozulmus dediler bi ton parca yenilediler 2900lira masraf oldu zaten daha onu odemeden şanzman btmiş dediler dişlilerdeymiş sanırım sorun ne kadara yapılır dedik 8000tl dediler o_O arac zaten galrilerde 15bin anca ediyor hem kupon hem km yuksek çoğu aynı klasman araçtan çok daha iyi olmasına rağmen malesef satışta bu hallere düşüyor.Arac bu fiyata satılırken tutupta maddi sıkıntıda 8000tl hem harcayamazdık hemde aptallık olurdu.Bizde smarta uyacak bi şanzman aramaya başladık buarda şanzman otomatik belirtmemişim yukarıda.Mitsu Colt dan cıkma bi şanzman bulduk aynımıymış neymiş şanzmanları smartla ole bişey dediler getirttik uymadı.Aradık bulamadık bi usta 1800e o dişlileri yaparım ama uyarmı uymazmı garantisini vermiyorum dedi riske girmedik.Kısacası bu konuda yardımcı olabılımısınız Smart forfour 1.5dci 5ileri otomatik şanzman çıkma bulunabılırmı yada o dişlilerin ölçüleri ebtları öğrenili yaptırılabılırmı yada tamaman farklı bi şanzman monte edilebirmi ancak tavsiyelerde bulnurken lutfen onceligi maliyet olarak alınız şu araç once bi servisten kurtulsun aman en dandk şanzman olsun ustunde razıyım aylardır yatıyor arac.Yorumlarınızı bekliyorum Şimdiden teşekkürler.

Emir-Sb3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hoşgeldiniz
    Aracı hangi servise götürüyorsunuz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hoşbulduk valla servis isim olarak bilmiorum bursada yalova yolu uzerındeki mercedes servisinde yatıo arac.Soyledikleri sacmalık bence dişliler gitmiş dediler dişlileri degişelm dedik uretilmio dediler 8000tl masraf cıkardılar.Yokmudur bu dişlilerin kalıbını alıp yapacak biri yada smarta uyabılecek daha ucuz yollu bişeyler
    Instagram : WideBodySixty

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende smart kullanıcısıyım.
    Aracınızın herşeyi , ama herşeyi a'dan z'ye kadar mitsubishi
    Bu yüzden 1. yaptığınız hata aracı mitsubishi değil mercedes servisine götürmeniz
    ki şunu emin olarak söylüyorum ki mercedes gülsoy bile smart'ın hiçbişeyinden anlamıyor.
    2. Olarak da aldığınız mitsubishi şanzımanı benzinli olanlarınkidir o yüzden olmamıştır , dizel colt şanzımanı kulaklarına kadar aynı , zaten araba colt aslında
    Bu şanzımanı da 1000-1500tlye bulmanız mümkün , ki anladığım kadarıyla şanzıman robotunuz sağlam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bize söylenen sadece dişliler kalanında sorun yok diye bilioruz tabi yine bişey çıkarır bunlar kesin arac ablamın o gitti geldi servise daha dogrusu gitmedi bile telden konusmus hep ne dedler artık ona tam olarak bilmiorum bana soylediginı yazdım.2900lira taktılar zaten o bozuk bu bozuk die.Ozaman o 2900lirayı odeyip oyuncagı mercedesten kurtarıp mitsuya emanet edlim dizel colt şanzmanı almaktansa o dişlileri ogrenip dokturmek daha uygun maliyet olmazmı peki saglıksızmı olur?

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Designer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bize söylenen sadece dişliler kalanında sorun yok diye bilioruz tabi yine bişey çıkarır bunlar kesin arac ablamın o gitti geldi servise daha dogrusu gitmedi bile telden konusmus hep ne dedler artık ona tam olarak bilmiorum bana soylediginı yazdım.2900lira taktılar zaten o bozuk bu bozuk die.Ozaman o 2900lirayı odeyip oyuncagı mercedesten kurtarıp mitsuya emanet edlim dizel colt şanzmanı almaktansa o dişlileri ogrenip dokturmek daha uygun maliyet olmazmı peki saglıksızmı olur?
    Kursun dokturmuyosun kalip yaptirman lazim + alasim ne olacak dayanacak mi vs. Yas kac bu arada?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mitsubishi servisine izah edin , zaten biraz inceleyince anlıycaktır , yani aynı parçaları kullanıyor bile demiyorum farkındaysanız , direk aynı araçtır dışı ve içi hariç.
    Bu yüzden Mitsubishi servisini kullanmanız yararınıza olur.

O zaman şöyle yapın , internetten falan hurda araçları arayın (ben bir ara bakmıştım colt parçası lazım olmuştu) ki sürüyle colt bulabilirisiniz kazalı vs. , arayın istediğiniz parçaları söyleyin yada gidin direk, bu şekilde servise göre çok uygun fiyatlara alırsınız.
    Ama smart falan demeyin sakın x3 olur fiyat anında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaş 20. İşte tmm bu işlerin hepsini yapacak biri yokmu yani kalip ve uygun alasm guvenlr biri işten anlyan biri.Gerci biri yaparım dedi ama garanti vermedi.En iyisi bi colt sanzmanı dha bulmak ins oda husran olmaz.Maddi sıkıntı anlamıssınızdır aylardır yatıo araba yoksa 8000i esirgemeyiz manevi degeri cok arabanın.

Buarda cok tesekkur ederim yorumlarınız icin bilgilendirme için Teknik bilgim sizlere gore cok asaglarda kusuruma bakmayın dogrusunu ogrenmeye calısıyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    servisin şanzımanı açıpta dişlileri kontrol ettiğini sanmıyorum otomatik şanzımanlarda servisler bunu hep yapıyor risk almak istemiyorlar otomatik şanzımandan anlayan elemanlarıda genelde yok söküp dışarda yaptırıyorlar benim tavsiyem aracı ordan alıp bi otomatikciye göstermen bide şu anki şanzımanla ilgili sorun tam olarak ne olduğunu yazarsan yorumlar ona göre yapılır.kolay gelsin
    Her düşüş bi öğreniş ne düşüş biter ne öğreniş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aman zaten bidaha tovbe mercedes in adı gecen bişey aldırmam ruhu ne kadar colt olsada mercedes galeriden cıkınca sanzımanda 8000oluo ne iştir anlamadık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı b16a2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    servisin şanzımanı açıpta dişlileri kontrol ettiğini sanmıyorum otomatik şanzımanlarda servisler bunu hep yapıyor risk almak istemiyorlar otomatik şanzımandan anlayan elemanlarıda genelde yok söküp dışarda yaptırıyorlar benim tavsiyem aracı ordan alıp bi otomatikciye göstermen bide şu anki şanzımanla ilgili sorun tam olarak ne olduğunu yazarsan yorumlar ona göre yapılır.kolay gelsin
    Şanzıman düz aslında robot var sadece üzerinde

Aman zaten bidaha tovbe mercedes in adı gecen bişey aldırmam ruhu ne kadar colt olsada mercedes galeriden cıkınca sanzımanda 8000oluo ne iştir anlamadık
    Balata-disk fiyatları tam 2 kat farkediyor mitsubishi ve mercedes'te , marka modeline kadar aynı , zaten her parçanın üzerinde mitsubishi ve smart amblemi var.

Bu arada ben daha yeni x5 steptronic sandık şanzıman aldım 7000 tl'ye.
    AMT gibi üretim maliyeti düşük bir şanzımanın o para olma ihtimali hiç yok , eğer özel servis ise hemen uzaklaşın , mercedes bile vermez o fiyatı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediğim gibi arac aslında ablamın oldugundan ben servisle hic gorusmedim.Ona sordugumdaysa "dişlilerdemi ne bişeyler olmus şanzman degstrlcekmiş dio" ben onun dediğini iletiyorum.Yanlz arac yururken geri vitese gecmıodu 5 10dak yol ortasında geriye gecirmeye calıstıgmız oluyordu.Belki mekanıktır bilemem sorunun bununla alakası olabılırmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BAH30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şanzıman düz aslında robot var sadece üzerinde

Balata-disk fiyatları tam 2 kat farkediyor mitsubishi ve mercedes'te , marka modeline kadar aynı , zaten her parçanın üzerinde mitsubishi ve smart amblemi var.
    Acıkcası servisten colt la aynı motor denılmeden once hic haberım yoktu swach ve mercedes ortak tasarımı dıo bınıyorduk mitsu sonradan cıktı yanı en bastan bılsek daha tedbirli olurduk belki

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mengerler bursa dan bahsediyor arkadas bu arada vito icince 8 bin tl sadece parca fiyati vermislerdi ki + kdv ayni parcalari 2300tl ye sifir olarak aldim. Aracini bir ozel mitsubishi servisine gotur arizayi soyle sonra iscilikle ilgili pazarlik yap. Sanzimanin tam markasini bulup tr distribitorunu ara, varsa tabi yoksada disli ise sorun ki sanmiyorum cikma kullanabilirsin fakat belli parcalari sifir alman daha iyi olur. Sanzimani tam bilmiyorum ama klasik parcalardan yag pompasi veya turbin gibi parcalari sifir tercih et. Arastirma seni bekliyor kisacasi

Edit

Robot varsa geriye gecmediyse robotla ilgili sorun vardir bence. Robotuda sifir al bence tabi cikmayla arasinda daglar
    Kadar fark yoksa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çözülsün şu konu yeter ya tak ettı canımıza.Teşekkür ederim yorumlarınız için çok yararı oldu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediğim gibi arac aslında ablamın oldugundan ben servisle hic gorusmedim.Ona sordugumdaysa "dişlilerdemi ne bişeyler olmus şanzman degstrlcekmiş dio" ben onun dediğini iletiyorum.Yanlz arac yururken geri vitese gecmıodu 5 10dak yol ortasında geriye gecirmeye calıstıgmız oluyordu.Belki mekanıktır bilemem sorunun bununla alakası olabılırmı?
    Onlar olur , çözümünü bilmediğiniz için 10 dk uğraşmışsınız bende de çok nadir geçmiyor ikinciye geçiyor
    Ama böyle sıkıntıların fazla olması , geriye geçerken şanzımanın ses yapması vs. robot kalibrasyonunun bozulduğunu gösterir , tekrar kalibre ettirirseniz düzelir , ancak o şekilde garçç gurçç sesler gelirken kullanırsanız sıyırıyo işte dişlileri falan.
    Birde yağını sık kontol edin bu şanzımanların , aslında mekanik arızası olmayan bi şanzıman zaten ama arada oluyor demekki..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozaman büyük ihtimal eğer şanzıman düz ve üzerinde robot varsa easytronik şanzımandır ondan hiç anlamıyolar1 ay kadar önce benimde başıma geldi araç punto idi şanzımanın üzerindeki o robotun değişmesi gerektiğini söyledi servis 8000 tl hesap çıkardı baya araştırdım robottan çok iyi anlayan birini bulamadım ankara ostimden 1500 tl ye çıkmasını alıp dışarda yaptırdım. ama senin araçtaki arıza eğer robotta değilse herhangi bi şanzıman tamircisi yapar çünkü şanzıman düz olanlarla aynı ve muadili büyük ihtimal vardır diğer arkadaşların dediği gibi.
    Her düşüş bi öğreniş ne düşüş biter ne öğreniş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozaman büyük ihtimal eğer şanzıman düz ve üzerinde robot varsa easytronik şanzımandır ondan hiç anlamıyolar1 ay kadar önce benimde başıma geldi araç punto idi şanzımanın üzerindeki o robotun değişmesi gerektiğini söyledi servis 8000 tl hesap çıkardı baya araştırdım robottan çok iyi anlayan birini bulamadım ankara ostimden 1500 tl ye çıkmasını alıp dışarda yaptırdım. ama senin araçtaki arıza eğer robotta değilse herhangi bi şanzıman tamircisi yapar çünkü şanzıman düz olanlarla aynı ve muadili büyük ihtimal vardır diğer arkadaşların dediği gibi.
    Evet easytronic le aynı sistem , en kötü ihtimal 1100 tl verip bir robot alıcak , yine bir o kadar daha şanzıman tamiri için vericek , aşağı yukarı 2500 tl'ye halledicek..
    Eğer robot sağlamsa en fazla 1500tl'lik iş zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim cidden cok yararlı oldu.İlk iş mercedesten kurtarmak gerek şu arabayı bi cıkaralım once bi şanzmancıya gosterelım olmadı mitsuya goturur hallederiz.
    Buarda BAH30 kardesim 1.5dci stok bile bizi şok ediyo performans olarak harika.Seninki brabus 177lıkmı yoksa sadece kasamı brabus motor stokmu? Eer 177likse rica etsem bahsedermısın biraz performansından 0-100 vb. Cooper s ile karşılaştrma gibi mesela onlarında hp buna yakındı sanırım 170 190 arası bişeydi yanlıs hatırlamıyorsam.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)