karabük![]()
karabük![]()
plug&play olursa eğer alacağınız beyin direk al tak yaparsınız, üzerine yine ayarcınıza gidip ayarlatırsınız. diğer türlü kablolama işi çıkacaktır, her türlü yazılımcı yolu görünür bence
kendim yazıp çizmek istiyorum derseniz de şurayı okumak yardımcı olabilir How To Tune an Evo - evolutionm.net
s.a geçen gün aracın turbosuna hatta wastegate ine baktım manuel mi manuel internal mi internal bi wastegate i var ve direk turbonun basıncıyla açılıp kapanıyor ben bu araca yazılım yaprken zaten turbo haritasını görememiştim bir arkadaşımla istişare yaptık olmaz mı sen görememişsin dedi . bende uzatmadım . size sorum olacak bu konuyla ilgili bu aracın basınç haritası var mı ? var diyenler bana özelden ulaşsın dosyasını atıcam aracın bana harita adreslerini bizahmet gönderiversin . 1.3 multijet 70 hp aracım var . 90 lıkların beyni farklı diye biliyorum onlar geometrik turbo ve elektronik kontrollü wastegate kullanıyorlar. bu arada turbo basıncını yazılımla yapamadığım için manual boost controller le halletmeyi düşündüm . fikirlere açığım
Başka bir deÄ£işiklik yaptınız mı?
benzin pompamı bile boşu boşuna büyüttüm walbro 255 ile.[/QUOTE]
Downpipe ı 3 inch yap bir de orta susturucuya kadar 3 inch yap. araya küçük bir parça koyarak bağlayabilirsin. bir problem olmadan kullanabilirsin, en azından ben aracı eşim kullanmaya başladığında bu şekle getirdim. boost da 1.2 peak yapıp devir biterken 0.8-1 aralığına iniyordu.
orijinal turbo ile ben 1.5 bar a kadar basıyordum.
gaz kelebeği tam açmıyor kısmını anlamadım.
bu arada araç da launch control var biliyorsunuz dimi.
1.5 bar basarken evc kullaniyordum. Basıncı evc tutuyordu tabii. Downpipe ve orta susturucuya kadar büyütünce basınç kendiliğinden artıyor zaten-en azından bende öyleydi-.
Gaz kelebeği olayını hiç duymadım.
Biz bakımları garaj da kendimiz yapıyorduk.
Siz istanbul dasınız galiba, orada mekanik tanımıyorum ama evo lara kim bakıyorsa gidin o ustaya.
Konu Dayı tarafından (20-12-2016 Saat 07:43 ) değiştirilmiştir.
Biz Yüreğir le yazılım yapamamıştık zamanında. Evo larla aynı, yazılım yapalım diye düşünmüstuk ama olmamıştı. Outlander ın ecu su tolere ediyordu yaptığım değişiklikleri.
Launch kontrol u ister tech turkey de aratın ister google da aratın çok bilgi var.
Konu Dayı tarafından (16-12-2016 Saat 09:51 ) değiştirilmiştir.
Çok merak ettiğim konulardan en başta geleni . Takip
Buradan bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Aracımda egr sıkıntısı yaşıyorum. Yazılımsal iptali için fahiş fiyatlar istenildi. Buradan aldığım cesaretle mpps siparişi verdim gerekli programları tedarik ettim. Cihaz gelince yazılımı kendim düzenlemeye çalışacağım. Gelişmeleri yine buradan paylaşacağım.
Aracım 2008 Fiat Scudo 2.0 psarhk motor. Tavsiye ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdilik kafama takılan tek soru beyin okuyup yazma sırasında akü voltajı ne olmalı? Nelere dikkat etmeliyim?
Arkadaşlar firmaların fiyatları fahiş mi değil mi bilmem ama aldığınız klon cihazlar ve tecrübesizce yaptığınız map değişiklikleri ile kalıcı hasar verip yazılım fiyatından çok daha fazla zarar verebilirsiniz araçlarınıza. Eprom değişimi falan öyle normal kullanıcının yapabileceği işler değil beyinci desteği olmadan denememenizi tavsiye ederim. Akü voltajı yanlış hatırlamıyorsam 11.5 lerin altında tehlikeli oluyor eğer öyle bir şüpheniz varsa yazarken takviye bağlayın kesinlikle. Şayet klon cihazla yazarken akünüz biterse büyük ihtimalle nurtopu gibi bir ecunuz olurBu işler amatörce başlayıp profesyonelliğe devam eden süreçte çok ciddi maliyetler ve tecrübe gerektiriyor. Eğer niyetiniz hayatınızı bu işe adamaksa ve maddi imkanınız varsa deneyin yoksa uğraşmayın güveneceğiniz tecrübeli firmalara yaptırın gitsin.
Şu an piyasada en gözde olan iş sektorlerınden bırısı
200 TL ye dosya alırım
musterıye 500 e satarım derdınde herkes
Su an cıgkofte ısı yapan kısı bıle yazılım atıyor
hazır dosyaları çak çak gonder
beyın ucunca beyın tamırcılerının onunde kuyruk oluyor
Bakın sıze 130 bın tl lık bır bmw beyının ne hale getırdıklerı
kıyıda kosede dukkanı bıle olmayan adamların acıp yapamadıgı Bmw beyını
Buda fiat egea beyını daha sıfır denılebılecek bır araba
beyını acan arkadas sılıkon surme ısını bıraz yanlıs anlamıs sılıkonu fazla kacırmıs
Bu iş tecrubeye bakar bence yazılım yaptırırken dosya alırken tecrubesı referansı ıyı olan fırmaları tercıh edın
Bu işi yapmak isteyenler zaten kafadan 250.000-300.000 TL arası bir bütçeyi ayıracak eğitim ve giriş seviyesi dyno dahil. Gerisininde limiti yok ne kadar iyi olmak istediğine bağlıyazılım fiyatlarına pahalı derken sırf araçları yapan 1 cihaz ve programın ortalama 50.000 TL civarı maliyeti olduğunu unutmamak lazım
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)