seni tanıyorum kemal.kendim yapıcam montajı vs.
Printable View
seni tanıyorum kemal.kendim yapıcam montajı vs.
ikinizede kolay gelsin saçlardaki beyazları sayın başlamadan önce :)
Araba cumadan beri MS ile yürüyor, projenin ilk basamağı tamamlanmak üzere, yakıtın ince ayarını da yaptıktan sonra projenin ikinci basamağı olan aşırı besleme kısmına geçeceğim. Şu an için çok da base map sayılmayacak bir haritayla gayet güzel yürüyor, hatta ben opensource bir sistemden bukadarının çıkmasını beklemiyorum diyebilirim, ufak tefek AFR sıkıntıları var, fakire kaymıyor ama bazen ciddi zengine kayabiliyor bunlarıda ince ayarla ve correction'larla geçeceğim muhtemelen.
Şimdi birde benim sorum olacak. Benim aracın maf sensörü hiçde ergonomik olmadığı için (kazan içi) gm maf sensörlerinden biriyle değiştirmek istiyordum. Yaklaşık olarak Gm maf 150 dolar, Ayarlanabilir Dsm Maf translator 350 dolar, ıvırı zıvırı ,montajı 100 dolar diyelim. 600 doları buluyor. Yazılanlardan anladığım kadarıyla sensörlerin direnç değerleri bilindiği sürece hangi sensörün kullanıldığı pek önemli değil. Yani bu iş için ayıracağım paranın üzerine birde safc almak için ayıracağım parayı koyarsam( 3 aşağı 5 yukarı eklemeyle) standalone bir sistemin montajını bile yaptırıp yeni ergonomik maf sensörümün açtığı yer sayesinde keyiflenebilirim. Doğrumudur??
Çok teşekkür ederim bilgi için. Kesinlikle mantıklı geldi bu değişim. Fiyat ise mükemmel hakikaten. Peki insanın içine ister istemez şüphe düşürüyor , inanılmaz düşük bir rakam, gerçekten üstün özellikler ,sürekli geliştirilebilme imkanı sanki ecuların linux'u gibi. Peki nedir bu aletin dezavantajları, Mazeme kalitesi? Kullanıcı ve deneyimli insan azlığı?? . Varmı herhangi bir sorunu kullanan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum .
kesinlikle fevkalade memnunum ;)
ben 205 gti taktım sora o halde ankaraya gittim arabam ankarada mi16 yapılıyor ve ms exstra edis sistemi uygulıycaz tolga arkdaşımız yapıyor suan aracı.benim yaptığım sistemde araç çalışıyodu ve yürüyodu ankaraya kadar gittim sonuçta sürerek ama 1 2 problem için tolga arkadaşımıza gitti onun için sora öğrendikki benim eski ateşlemem arızalı imiş gitmişken bi giriştik honda 1000 rr trotıla kadar gitti suan bunlar proje aşamasında ama ms çalışıyor.videolar benim istanbulda yaptığım sisteme aittir
http://www.youtube.com/watch?v=aXRNVV87iyM
http://www.youtube.com/watch?v=Ffm80...eature=related
uyumlu bir map'ın yada maf'ın tam maliyeti nedir :D
arkdaşlar benide listeye ekliyebilirsiniz proje aşamasında olarak
bunlarda aldığım parçalar fiyatları merak edenlere bilgilendirme olur
1 x MapDaddy 4 Bar MAP Sensor with Barometric Correction (MapDaddy4) = $65.00
1 x EBC Electronic Boost Control Solenoid Kit (EBC_Sol_kit) = $38.00
1 x MegaSquirt-II Engine Management System w/PCB3 - UnAssembled Kit (MS230-K) = $247.00
1 x PCBv3 and v2.2 -- Boost Control Mod-Kit (MK-Boost) = $7.00
1 x Innovate Standalone Gauge Kit w\ LC-1 & Red DB Gauge (wb-dbr-3796) = $229.00
1 x Red Avenger closed tip EGT probe (EGT-Prb-3018) = $57.00
2 x Bosch BIP373 Coil Driver Mod Kit (MK-BIP373) = $16.00
1 x Stainless steel EGT weld-in compression fitting (EGT_0225_SS) = $12.80
------------------------------------------------------
Sub-Total: $671.80
United States Postal Service (1 x 4.54lbs) (Priority Mail International (6 - 10 Days)): $42.50
Shipping Insurance: $10.40
Total: $724.70
herşey dahil gümrüğüyle 1350 tl ye geliyor :) acıttı biraz
Bilmem.. Bence ikisi arasında pek bir fark yok. Hatta MAF da motorun yükünü dolayısı ile yakıt miktarını hesaplamak daha kolay diyebilirim. Ambiente pressure sensor (bildiğimiz MAP ama ucu açıkta olacak) ve IAT ile correction verdikten sonra MAF ı + / - %5 sapma ile hesaplayabiliyorsun. Motorun ne olduğunun pek bir önemide yok. İster 6 silindir 3000 cc olsun isterse scooter..
MAP ta ise tabloyu hazırlayabilmek için motorun VE sini falan bilmek/hesaplamak gerekiyor. E hiç yoktan aracın standart halinin dynosuna falan ihtiyacın varki VE yi doğruya yakın bir şekilde hesaplayıp düşük range te ayar yapabilesin. MAP ta daha fazla veriye ihtiyaç var. Daha fazla hesap yapmak gerekiyor. Daha fazla correction girdisi lazım. MAF biraz daha basit.. Sonuçta elinde MAF ın voltajına karşılık gelen üreticinin verdiği bir kütle tablon var. Şu kadar voltta bu kadar gr/h hava ölçer bu alet demiş adam.. E benzinin kütleside belli olduğuna göre, req. fuel i hesaplamak için yakıt basıncın sabitse ve enjektör hacminide biliyorsan çok basit şekilde hesaplayıp neredeyse nokta atışı yapabiliyorsun. İllede correction yapacam dersen IAT, AAP, fuel temperature sensor, rail pressure sensor falan filan takıp correction olayınında dibine vurabilirsin tabi :).. Ama sonuçta motorun içine giren havanın hızına dayalı olarak hesaplanabilen bir kütle söz konusu.. MAP ta sır üreticinin verdiği o tabloyu hesaplayabilmek için bile veriye ihtiyacın var. Barometrik basınç, ambiente temperature, aracın motor hacmi, falan filan. Ona rağmen genede tam bir hesap yapıp nokta atışı yapabilmek için epey hesap kitap lazım. He hiçbirini yapmayıp bir wideband takıp correctionda yapılabilir tabi ama OEM kalitesi aranıyorsa ne kadar çok veri gelip onların ışığında correction hazırlanıp yakıt tablosu oluşursa o kadar iyi denilebilir..
Kısacası MAF MAP tan daha basit hesabı olan bir sistem. MAP ın ise özellikle boost olan araçlarda boost areada kolay hesap yapılabilmesi gibi bir avantajı var. Zira şu kadar basınç artışında şu kadar yakıt ve bu kadar avans vermen gerek diye bir sürü hesap kitap var ama MAF için öyle sabit bir hesaptan bahsedilemez. Keşke MAF la yürüyüp ikinci bir tabloda MAP ile düzeltme yapıldıktan sonra (özellikle boosted area da) yürüyen hibrit sistemler çoğalsa ve ucuzlasa.. :)
gümrüğü nasıl hesapladın?
Kanka sen gönülden listedesin :P İşin gerçeği liste güncelliğini bayağa kaybetti gerek kalmadı. Burası MS için "danışma" decki oldu..
Bu arada freni sordum maalesef dediler.. 607 3.0 in ki oluyorsa o varmış?