User Tag List

Sayfa 6/7 İlkİlk ... 4567 SonSon
119 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: İnsignia 1.6t fikir alışverişi

AlpEren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    180 hp gibi gitmeyen çok yakan ama çok şık bir araba işin özeti bu.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen gün bayide inceledim. Neredeyse 1.4 turbo astra parasına 1.6 turbo insignia veriyorlar. Çoğu C segmenti aracın fiyatı o civarlarda zaten. Bence alınabilir. Yakıtı üzüyorsa LPG uygulanır. Manifolddan enjeksiyonlu zaten. Direkt enjeksiyon değil. LPG rahatlıkla uygulanır. Alaşım subapları epey hassas. Onlar da gerekirse değiştirilir. Çok masraflı bir iş değil. Ama o konfor, o motor o paraya çok iyi bence.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen gün bayide inceledim. Neredeyse 1.4 turbo astra parasına 1.6 turbo insignia veriyorlar. Çoğu C segmenti aracın fiyatı o civarlarda zaten. Bence alınabilir. Yakıtı üzüyorsa LPG uygulanır. Manifolddan enjeksiyonlu zaten. Direkt enjeksiyon değil. LPG rahatlıkla uygulanır. Alaşım subapları epey hassas. Onlar da gerekirse değiştirilir. Çok masraflı bir iş değil. Ama o konfor, o motor o paraya çok iyi bence.
    Abi bu LPG konusunu İnsignia Forumu'nun kurucularından biri olan arkadaşıma danıştım. Sorun yaşamayan çıkmadı turbolu motora takılan LPGden, en kaliteli sistem bile bi süre sonra sıkıntı açıyor bilgin olsun dedi.

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 ları harıka bence yada 2.cı el cok dolu bır arabayı 0 fıyatına alabılırsınız. yakıtı performansı cok ıyıdır. lpgde 5000 tl harcarsanız 100.000 km boyunca kafanız rahat eder.
    doğuştan araba manyağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bu LPG konusunu İnsignia Forumu'nun kurucularından biri olan arkadaşıma danıştım. Sorun yaşamayan çıkmadı turbolu motora takılan LPGden, en kaliteli sistem bile bi süre sonra sıkıntı açıyor bilgin olsun dedi.
    Bilgim var zaten. Sorun yaşanmaz yazmadım. Aynı konfigürasyona benzer bir motorlu arabayı LPG'de kullanıyorum. Tek farkımız benim subaplarım sağlam Ama daha bugün subaplarını değiştirerek sorunsuz kullanılan bir insignia gördüm. Sordum, soruşturdum tecrübe edenlerden, oem subaplar yanana kadar genelde dokunmuyor, oem subaplar hasar görünce de daha sağlam olan eski nesil ecoteclerin subaplarıyla devam ediyorlar. Yani "bu motorda olmuyor" diye kestirip atmamak gerekir. Subap değişimi sonrası sorunsuz kullanılır. Yoksa motorun özel, hususi bir hassasiyeti yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Titanyum yay şapka muhabbeti geçmişti conta kapak işçiliği 2500 tl fiyat almıştım.
    Tabi + tüp ücreti.
    lpg ile 30-40 bin km yürüyüp subap eriten insignia ya burda örnek var.

TurboJDM
    Misafir
    mesele o değil cip + lpg sorun çıkarır mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboJDM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesele o değil cip + lpg sorun çıkarır mı?
    "cip" olduğu için değil ama hassas subaplı turbo bir motor olduğu için zaten baştan sorun çıkarmaya aday. Twinportlarda da benzer alaşımlı bir subap varken atmosferik olması sebebiyle çok daha geç sorun çıkarıyor. Hafif alaşım oem subaplarıyla ecotec turbo motorların LPG'de sorun çıkaracağı aşikar, bu iki kere iki dört. Ama subaplar ve subap gaydlarındaki gerekli iyileştirmelerle sorun çözülebilir.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla insignia güzel alet
    onu bilir onu söylerim.
    LPG de uygulandımı tadından yenmez.

fakat herkes yakıtından şikayetçi.
    arkadaşlar,
    180hp turbo kocaman araba, elbette yakacak.

Benzin önemli elbette ama sadece benzine göre araba alınmaz
    yakıt o kadar sıkıntı yaratıyorsa reno 1.2 symbol alınız.

gördüğünüz gibi nasılsa aynı araba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi atla eşek derler de, atla böcek karşılaştırdın sen de LPG uygulaması konusunda bayağı ciddi şekilde uzak durmamı söyledi İnsignia delisi arkadaşım. Bi dolu sandık motor vakası yaşandı dedi, buranın linkini verip sübap olayını söylediğimde de bi fark yok sübap değişse de sıkıntı dedi. 1.6 düz 115 HPlerde sıkıntı olmuyormuş o kadar ama turboysa garanti eline alırsın motoru diyor :/ Hazır eve bi araba daha lazımken alayım diyordum da, dizeli bütçeyi aşar maalesef :/ LPG konusu da kesinleşene kadar uzak durmak lazım.
    1.4T öneriyor arkadaşım yakıt konusu için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi atla eşek derler de, atla böcek karşılaştırdın sen de LPG uygulaması konusunda bayağı ciddi şekilde uzak durmamı söyledi İnsignia delisi arkadaşım. Bi dolu sandık motor vakası yaşandı dedi, buranın linkini verip sübap olayını söylediğimde de bi fark yok sübap değişse de sıkıntı dedi. 1.6 düz 115 HPlerde sıkıntı olmuyormuş o kadar ama turboysa garanti eline alırsın motoru diyor :/ Hazır eve bi araba daha lazımken alayım diyordum da, dizeli bütçeyi aşar maalesef :/ LPG konusu da kesinleşene kadar uzak durmak lazım.
    1.4T öneriyor arkadaşım yakıt konusu için.
    Bizim t-jet eşek oldu yani

Valla kusura bakmasın arkadaşın da bir insignia delisi de çıkıp bana bu motorun şurası burası bir de şurası şöyle, ondan dolayı LPG'de sorun çıkarıyor desin, subap hariç. "Ama bu motor turbo, ondan LPG'de sorun çıkarıyor" gibi cahilce bir argümanla gelmesin ama.

Bunlar öyle ultra teknolojik motorlar değil. Ne direkt enjeksiyon var, ne özel bir yakıt sistemi, ne de özel bir sıkıştırma var. Benim t-jet de ecotec turbo da eldeki eski motorların turbolanmış hali. Yakıt enjeksiyonu açısından hiçbir yenilik, hiçbir risk içermiyor. LPG'de tek risk subap ve subap gaydı. Onu da kaç kere yazalım, yazdık işte hassas diye, oem subaplarla olmaz diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim t-jet eşek oldu yani

Valla kusura bakmasın arkadaşın da bir insignia delisi de çıkıp bana bu motorun şurası burası bir de şurası şöyle, ondan dolayı LPG'de sorun çıkarıyor desin, subap hariç. "Ama bu motor turbo, ondan LPG'de sorun çıkarıyor" gibi cahilce bir argümanla gelmesin ama.

Bunlar öyle ultra teknolojik motorlar değil. Ne direkt enjeksiyon var, ne özel bir yakıt sistemi, ne de özel bir sıkıştırma var. Benim t-jet de ecotec turbo da eldeki eski motorların turbolanmış hali. Yakıt enjeksiyonu açısından hiçbir yenilik, hiçbir risk içermiyor. LPG'de tek risk subap ve subap gaydı. Onu da kaç kere yazalım, yazdık işte hassas diye, oem subaplarla olmaz diye.
    t-jet hayırlı olsun. 150 lik mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    T-Jet i bilmem de, 1.2 Symbol eşek bile olamaz abi Ben pazartesi sübap değişimi dahil bi fiyat alayım LPG masrafları için de, sonra sulanayım İnsignialara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arasts61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    t-jet hayırlı olsun. 150 lik mi?
    Teşekkürler, epey de oldu gerçi. Şimdilik VL37 var üstünde. Standart 120lik yani. Yakın zamanda TD04'e geçeceğiz inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler, epey de oldu gerçi. Şimdilik VL37 var üstünde. Standart 120lik yani. Yakın zamanda TD04'e geçeceğiz inşallah
    anladım. kazasız belasız inşallah.

TurboJDM
    Misafir
    "cip" olduğu için değil ama hassas subaplı turbo bir motor olduğu için zaten baştan sorun çıkarmaya aday. Twinportlarda da benzer alaşımlı bir subap varken atmosferik olması sebebiyle çok daha geç sorun çıkarıyor. Hafif alaşım oem subaplarıyla ecotec turbo motorların LPG'de sorun çıkaracağı aşikar, bu iki kere iki dört. Ama subaplar ve subap gaydlarındaki gerekli iyileştirmelerle sorun çözülebilir.
    yani subaplar değiştikten sonra yazılım+ lpg birlikte kullanabiliriz? öylemi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Horttt. Aradan geçen yıllar sonrasında yorumlar nasıl değişti. Yakıt hala çok mu? Lpg hala problemli mi?

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba çok yakmıyor. 1.5 tonluk arabadan bahsediyoruz. Turbosu 2200 devirden sonra etkisini gösteriyor. 1.5 sene kadar kullandım. 2011 modeldi.

Şehir içinde ara sıra gazlamalı olarak 10 lt görmüyordum. İzmirde ama Şuan turbosuz bir araba 10 11 lt yakıyor ve gitmiyor. Ona göre kıyaslama yaparsan gayet normal.
    doğuştan araba manyağı

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 T 180hp insignia kullandım bir süre, donanım özellikle cosmo ise tadından yenmez evet şehiriçi ortalama 9-10 litre civarı yakıyor ama o cüsseyle o motora göre gayet normal bence uzun yolda yakıt çok düşüyor. Malzeme kalitesi donanımı konforu ve iç dış dizaynı bence çoğu d segmenti aracın üzerinde. Brc marka lpg ile 30bin km boyunca hiç sıkıntı yaşamadım doğru işçilik ve doğru kalibrasyon yapılmış bir lpg kiti ile sübap eritme falan yaşanmaz. Parasını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)