arkadasım tabiki senin dediklerinin hepsi doğru ben sadece sti ın çok bilinmeyen bir yönününden bahsetmek istedim bilenler yine vardır tabi bilmeyenler için bahsettiklerim subarunun evoya göre avantajlı olduğu yerlerdi sadece
Printable View
arkadaslar oxfordtanda kasıt ingilizce bilmem yani yanlıs anlasılmasın lütfen
bu forumda cok kisi ingilizce biliyor zaten ...
dccd sistemi sti da var evet ama hic bi zaman senin dedigin gibi rwd etkisi yaratmiyor . yazdiklarindan bunu cikardim . hic wrx yada sti kullandin mi bilmiorum ama . yagmurda cok canimi sikiyor kafadan kaymasi ile . sti da da bu kafadan kayma mevcut . cekisi kontrol eden bir sistem gibi gorunsede yeteri kadar iyi deil bana gore
sırf kasası için bile ben evo seçerdim açıkcası..:)
neyse beyler ben o çekis sistemini hiç dene fırsatı bulamadım fikrimide sorarsanız sti derim her nekadar aracın içine ettilersede garip bir çekiciliği var
ya ben evo yuda subaru yuda süper derecede tanımam, evonun motorunun performansa daha açç olduğu, şasisinin de arkayı bırakmaya daha açık olduğu bi gerçek... boxer motorun en büyük artılarından birinin düşüük ağırlık merkezi olduğunu bilirim... ayrıca subaruda motor önde olduğu için, ''ki boxer motor dediğin arkada olmalıdır olmalıdır'' tatsızlık vercek düzeyde fazla önden kayar... gerçi bunu yeni kasada biraz çözdüler sanırım...
ama şahsen ben hala -subaruyu baya yakından inceleme şansım olduğu için söylüyorum-, subarunun kasasının çok güzel olduğunu düşünüyorum...
he bu arada fizikte merkez kaç kuvveti diye bişe yoktur, merkezcil kuvvet daha doğru bi kullanımdır.... :)
4X2 diye aracın çekişini ayırmak öne arkaya almak yok böyle bişey evo 5den beri eminim önceside yüksek ihtimal. Sadece rwd kiti var. Oda oyle bi tuşla falan diil arabanın kimyası değişiyor. Ayrıyetten merkez kaç falan gibi basit bi durum diil bu, bu arada ben fizik okuyorum onuda soyliyim :) okul konusuna girmişken optik fizik, merkez kaç diye bi kuvvet yok zaten buda yeni yeni çıktı duymuşsunuzdur, öyle tabir edilen bi kuvvet var tabi ama merkez kaç değil. Neyse konu çok dağıldı, 4X2 falan tek tuşla gibi bişey yok araştır görüceksin.
%99.99 STI içinde aynısını diyorum tek tuşla 4X2 gibi bişey mümkün diil. Kullananlar bilir, yorum yazar mutlaka.
walla bende öyle öne-arkaya kaydırmalı bi 4*4 olduğu mith ini duymuşutum subaru da ama, o harbiden mith miş... :) hatta benim duyduğum istediğin oranla ayarlıyabiliyosun diyeydi... ancak öyle olsaydı, subaru yu da drift için kullanan çıkardı, ama oyle bi olay olmadığı gibi, subaru oversteer i yatkın olduğu için, deil drift önü bırakmadan arkayı bıraktırmak bile bi başarı.. :)
evet dual avcs yi 94 model legacy kullaniyordu mesala, hatta atmosferik legacy 86 da kullaniyordu;)
ben cigir acti demedim sadece sti icin cok buyuk bir gelistirme dedim.
neyse ben bu tip konulara yazi yazmayi pek sevmem ama yazmis bulunduk.
evo iyidir bosverin sti falan.
sti da zaten tek yenilik güç kaybını azaltmışlar yaa hiç bi yenilik yok valla ne yapcaksın :D
tabiki impreza.
buyrun izleyin. http://www.youtube.com/watch?v=Wmzf050qa40