Haklısın honda kraldır babadır,geçecek araç daha icat olmadı
Printable View
ikisini de kullandım teknik veri yazdım 0 - 100 verileri, veriyle 100 km hızda vtec2 önde olur diyorum. Yaptığın terbiyesizlik. Ben burada saçma sapan yorum yazarım vtec2 ile 3.20ye gider yaparım böyle dersin anlarım.
var mı clionun 0-100 teknik verisi, ver linki aa öyle mi kusura bakmayın yanılmışım diyeyim.
Yazıyorum size 0-100 verisi. Arabam.comun test yalanı deyin eyvallah dicem. iki aracı aynı site kaldırıp civic 1 saniye hızlı diyor, sonra ben salak hondacı oluyorum valla sinirlendiriyosunuz insanı durduk yere
teknik verilerini bilmiyorum ancak c segmen 1.6 aracın 9.5sn 0-100ü biraz fazla iyimser geldi bana. 1.6 motor ile donatılmış 10sn altı c segment araç yok benim bildiğim.
neyse konu uzamasın, dağılması. tecrübe eden varsa yazar zaten :)
Herşey teknik veride bitmiyor maalesef.. İş asfalta dökülünce işler değişiyor.. Stock 1.6 16v clio emin ol iyi pilotajla 8 saniye civarında 100 e ulaşabilir. Ayrıca Vtec2 ile 320ye gider yapmanla 1.6 clioya gider yapman arasında çokta büyük bi fark yok.. Tekrar etmemde yarar var sanırım, sıfırdan 130 - 140 lara kadar 1.6 clio önde olur, daha sonra vtec2 veya ies ( hangisini baz alırsanız o .) gelir ve geçer..
beyler 320i konusunu da ben attım ortaya ama dediğim gibi ben atar gider yapmadan duyduğum şeyleri aktardım. clioyu övmüyorum ama 320yi de abartmayın derim :)
ayrıca şurda bi 0-100 için birbirimizi kırmanın anlamı yok bence :)
Ya bende mi bi anlatma sıkıntısı var anlayamadım. Defalarca tekrarladım, clio 1.6 kısada ciddi yürüyen bi makinadır. buyur bu e90 320i 0 100 videosu. BMW 320i E90 0-100 kph - YouTube bu da 1.6 16v clio 0 100 videosu Clio 1.6 0-100 - YouTube 7 saniyelerde yığınla clio videosu var ama yazılım ve extralı ortalamasını bulmaya çalıştım buyur.
Edit. Çok daha iyi zamanlamalarda 320i ler mevcut, aynı şekilde çok iyi zamanlamalarda cliolarda mevcut. Demek istediğim olay farklı, sadece drag söz konusu bmw ile clio kıyaslamak gibi bi gafletin içinde değilim. Ama bazı gerçekler vardır bunu kabul etmeliyiz. Tıpkı 1.6 vti ın 3.0 tdı ile yürümesi gibi, bitti mi a8 satışları veya a8 ini satıp vti mi aldı herkes.. biraz daha geniş bakmanızı tavsiye ediyorum...
yahu ben 3.20 nin 0 100 de cliodan kötü olduğunu bilmiyor muyum ? ama dragda elbet gelir geçer 3.20 bu yüzden de aynı cümle içinde geçmeleri komik geldi. vtec2yi 2 yıl kullandım çok da güzel kaldırırdım 0dan, yakın arkadasımda bahsi geçen clio olduğu için de az çok araçların kıyaslamasını yapabiliyorum. bütün bunlardan dolayı da 0-100de vtec2 ile önde oluyordum ben. verisi 10.5tir ama 9.5 e yakın kalkar belki clio da fakat vtec2den iyi 100 görmüyordu arkadasımın aracı.
Geniş bakmak ne demek? ben vtec2 daha hızlı satın clioları mı dedim ki vti a8 örneği verdiniz ? Yaşadğm gerçeklere göre yorumumu yaptım ben de size biraz daha bakmanızı değil mantıklı görmenizi tavsiye ediyorum. başka yorum yazmayacağım iyi geceler
Yani 320 ile clio kıyaslanmaz dediniz ama bakın a8 ile vti kıyaslanıyor şeklinde örneklemek istedim. Forum sitesinde tartışmak en doğal şey heralde, ama size karşı sınırımı aştıysam affola..
Karşılıklı konuşulduğunda çok çok çok daha sağlıklı oluyor iletişim :) ama forum ortamında bir tartışmanın şu şekilde bitebildiğini gördüm ya gece gece mutlu oldum allah razı olsun bunu dedikten sonra istediğiniz sınırı aşın.. aynı şekilde bir yanlışım olduysa affola, altı üstü 3 civata 5 somut biraz da teneke... :)
Rastgele paylaştım fikir sahibi olunulsun diye.. 8v oluşuna dikkat etmemişim.
arada 20hp ve 8 adet valf farkı var.ne kadar etkiler sizde iyi bilirsiniz
Kesinlikle. Konunun akışı dolayısıyla stock clio ararken 8v bulmuşum demekki..
hani ya yokmu ankarada 1.4 16v clio :D
2.0RS'in verisi 7.3 diye hatırlıyorum. (172hp) yani 0.7 saniye daha yavaş 1.6 16v öyle mi?
Ben anlamıyorum, o verileri yapan adamlar daha yeni araç kullanan, debriyajla gazın yerini karıştıran adamlar herhalde. 0.5 saniye farketsin, ötesi nasıl olucak. Birde clio'nun 0-100 verisi 9.5 olması lazım
Herangi bi kaynağım olmadığı için ispatlayamam ama bizzat benim 1.6 16v 110 hp clio ile 8.8 saniye 0 100 denemem oldu.. Ayrıca 1.6 16v 101 hp F kasa astra ile de 8 buçuk saniyelerde gördüğüm video var, ilgilenirseniz yollayabilirim.