User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: Forester - Outlander karşılaştırması

m_turgut
    Misafir
    Öncelikle fikirleriniz için çok teşekkür ederim. İki araç kullanıcıları da mutlaka daha fazla bilgi paylaşabilirler ya da bu araçları daha önce kurcalayan kişilerin mutlaka önerileri vardır. Konumuz unutulup gitmesin, satın almanın dışında bence aynı zamanda sti vs. evo karşılaştırması gibi bi konu bu. Herkesi yoruma davet ediyorum

m_turgut
    Misafir
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genel olarak birçok noktayı özetlemişsin zaten 3.mesajında. Kıyaslamadığın yol tutuş kalemi kalmış ki o konuda da hangisinin üstün geleceği aşikar.

Subap ayarı için motor iniyor diye forester'dan, daha doğrusu boxer motordan, simetrik awd'den vazgeçmek bence pek makul değil. Çünkü 100K'da bir yapılacak işi şimdiden düşünmemek gerekir. Kaldı ki eğer biraz kurcalayacak, mıncıklayacaksan motoru, zaten indirir bindirirsin defalarca keyfine.

Her iki motorun da subapları, kapağı zaten LPG'de sorunsuz değil. Motor açıldıktan sonra indirmenin maliyeti çok da artmıyor.

Şu yunan arkadaşın vidyoları bana hep forester'ı sevdirmiştir;
    https://www.youtube.com/watch?v=Bfpr6vYZ_U0

Outlander'ı yakından tanımıyorum. Zaten çok da kullanan da yok, piyasada da çok yok. Sorun, sıkıntı olarak aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum.

Sert offroad odaklı kullanıyorum dersen zaten ikisini de alma.
    Forester bana da daha mantıklı bir seçenek gibi gelse de arada kalıyorum. 100K'da yapılacak bir iş demişsiniz, çok doğru fakat zaten alacağım araçlar bu km'ye yakın ya da üstü olacak çünkü istediğim modellerde düşük km yok. Dediğim gibi motorda 350 hp civarı güçler bana yeterli o yüzden çok da kurcalamayacağım. Her ne olursa olsun, ayda ortalama 4000 km yol yapacak alacağım araç, yani her ay 1 hafta sanayide yatmaması gerekiyor bu yüzden de seçimim konusunda ince eleyip sık dokuyacağım. Paylaşmış olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim, videoyu da daha önce izlemiştim, her izlediğimde subaru'ya bir adım daha yaklaşıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Outlander in yol tutusu superdir.
    Foresterda wrx motoru, outlander da kısık evo 8 motoru vardir.

m_turgut
    Misafir
    arkadaşlar bu arada alacağım araca lpg takmayacağım, lpg'li olarak aldıysam da sökeceğim o yüzden modifikasyonlar ya da subap ayarları konusunda ona takılmadan fikir paylaşırsanız daha çok yardımcı olursunuz. teşekkürler.

m_turgut
    Misafir
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Outlander in yol tutusu superdir.
    Foresterda wrx motoru, outlander da kısık evo 8 motoru vardir.
    Outlander'in aktarma sistemi nasıldır ? %50 %50 olarak mı yoksa evo'lardaki gibi bir ayc sistemi tarzı bi kontrol ünitesi var mı ? Ya da normalde önden çekişli gerektiğinde otomatik olarak 4 cekere gecen sistemlerden mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    50 50 cekiş

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg ile kullanilmayacaksa forester turbo harika bi secim olur,outlanderda harika bi arac yani zor bi secim sizinkisi..ama forester kullandigim icin soyleyebilirim hicbir konuda sizi madur etmez fazlasiyla memnun kalirsiniz,bakim yedek parca performans donanim yakit vs. acisindan konusuyorum.outlander turbo sahibi olmadigim icin yorum yapamiyorum ama onunda harika bi arac oldugunu biliyorum
    Ayrica forester alacaklara tavsiyem biraz bekleyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg siz kullanacaksan, her 2 araç da sizi memnun eder. Ben 2006 dan beri outlander kullanan biri olarak aracin çok iyi olduğunu söyleyebilirim.
    Ben de lpg siz kullaniyorum.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg ile kullanilmayacaksa forester turbo harika bi secim olur,outlanderda harika bi arac yani zor bi secim sizinkisi..ama forester kullandigim icin soyleyebilirim hicbir konuda sizi madur etmez fazlasiyla memnun kalirsiniz,bakim yedek parca performans donanim yakit vs. acisindan konusuyorum.outlander turbo sahibi olmadigim icin yorum yapamiyorum ama onunda harika bi arac oldugunu biliyorum
    Ayrica forester alacaklara tavsiyem biraz bekleyin
    Satmaya mı karar verdin yoksa?
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi kesinlessin ole soyleyeyim

ssdriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kesinlessin ole soyleyeyim
    wrx'e veya sti'a geçiş mi var yoksa

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)