Segment farkı olmasa vw grubu derim ama her zaman üst segment iyidir .
bende kullandım ikisini de. Eski aracım Fransız üretimi megane coupe idi, abimdede 1.6 dizel polo var. Polo'nun içi malzeme ve işçilik kalitesi olarak daha başarılı. İç mekandan gelen tıkırtı sesleride megane a göre daha az.
Şunu belirtmekte fayda var; polonun 1.2 trendline versiyonun malzeme kalitesi comfortline a göre daha düşük. Konsolda comfortline'ın aksine sert plastik kullanılmış.
abı bı kere kıyas araclar bırı reno bırı vw bırakında malzeme kalıtesı ıscılık plastık kalıtesı ustun olsun renodan...
buda eskı aracımsuan 2008 focus var 1.6 tdci ıscılık kalıtesı malzeme kalıtesı ve konforu focustanda ustun bunuda belırtıyım...
![]()
Bu iş zevk işidir kişiye göre değişir bence dijital klima yağmur far sensörü vs hiçbişey olmayan boşline poloya o kadar para vermenin anlamı nedir ? Vw kaliteli araba üretiyor diye bu imajı kafanızdan silmezseniz yakında jant direksiyon falan onlarıda opsiyon haline getirip 1 sene sıra verirler![]()
Plonun arka koltuklarıyla meganenınkiler arasında sütüdyo daire dubleks daire kadar fark var. Her türlü megane tercih ederdim bende. Artıık bir çok markanın segment bazında aşağı yukarı aynı kalitede araçlar ürettiğine inanıyorum şahsen.
Megane'ın geniş olması normal polo b segmenti sonuçta megane ise c segmenti bende düşünüyorum değişmeyi yaza doğru ama ne alıcaz kafamda deli sorular![]()
megane la poloyu kıyaslamayın.2 tane plastik parçası kaliteli diye poloya megane dan daha kaliteli mi diyoruz yani?
ek olarak polo yu bir çok kez kullandım , direksiyon tepkileri vs benim için gerçekten başarısız bir araç polo. Megane alın üzülmezsiniz.
bende megane'ın daha mantıklı olacağını düşünüyorum ama kalite konusunda aynı fikirde değilim. Renault firması ceo sunun marka hedefinin vw kalitesini yakalamak olduğunu söylemesi ve yeni peugeot 308'in vw kadar kaliteli iddaa sıyla pazarlandığı düşünüldüğünde vw ve renault kalitesini tartışmak bana göre anlamsız. Ayrıca malzeme ve işçilik kalitesi segmente göre doğru orantılı artacak diye bir durum söz konusu değil(bir çok firmada durum bu şekilde olsada). Mesela a1 in iç mekan kalitesi Premium olmayan bir çok markanın d segmenti araçlarından çok daha kaliteli
bazı markalar ve belli segmentler için söyledim onu. Tabiki passatla latitütü kıyaslamak çok mantıklı olmaz düşününce. Ama polo clio 207 208 punto gibi arraçlarda çok fark yok gibi. Fiyatlarını düşününce poloya binmektense 207 daha mantıklı geliyor bana mesela. Belirli bir miktarın üstünü armaya veriyorsunuz çünkü poloda.
polo iç mekan olarak gerçekten kaliteli bir araç, c ve d segmentinde vw kalitesi ni sunabilen araçlar var, mesela 508 malzeme ve işçilik olarak passatı aratmaz. Ama b segmenti içerisinde Premium markalar haricinde bu kaliteyi sunabilen bir marka yok. Mantık olarak bakarsak vw almak bana görede mantıklı değil, sunduğu donanıma göre fiyatları oldukça yüksek. vw'nin fiyat olarak mantıklı sunduğu tek araba polo gti sanırım![]()
2 tane plastık kalıtesı degıl polo her turlu megane dan kalıtelı bır arac gerek alt takım gerek ıc mekan gerek kaporta gerek saglamlık gerek motor olarak konu 2 tane plastık kalıtesı degıl yanı ha donanımına bıısy dıyemem ama abartmayın 2 sene megane kullandım 1 senede 2012 polo kullandım...
fıyat konusundada gercekten poloya en fazla verılebılecek rakam bence 32 33 bın...daha fazlasını haketmıyo benım gozumde...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)