FEYM Nickli Üyeden Alıntı
ben uzun bir süre b segment hothatch araştırması yaptıktan sonra 208 gti da karar kıldım... öncelikle direksiyon göstergeyi perdeliyor diyen arkadaşlar direksiyonu en alt konuma ve kendine doğru çekip koltuğuda an düşük pozisyona getirdiği zaman mükemmel bir sürüş pozisyonu elde edebilirler o konuyu kafanıza takmayın derim :) ibiza cupra dıştan çok agresif bir araç ama donanım ve iç ortam konusunda 208 gti dan çok geride benim gözümde.... motor olarakta EP6CDTX kodlu 200 hp lik motor ve mekanik şanzıman eski hothatch kafasını yakalamanıza yardımcı oluyor... ben 9000 km dir kullanıyorum ve gerektiğinde fazlasıyla sıkıştırmama rağmen geçen gün yarım litre yağ ekledim ve bence bu tip motorda gayet normal ama tsi motorlardaki 2000 km de 1lt yağ ekleyenleri gördükçe meşhur alman mühendisliğine biraz olsun gölge düşürüyor... zaten gelen şikayetlerden ve maliyetlerden dolayı artık o motoru volkswagen grubu yavaş yavaş piyasadan çekip 1.8 192 hplik motorlara geçmeye hazırlanıyor.... genel olarak toplamam gerekirse tamamen kapatılabilen esp sistemi sınıfının en iyi iç ortamı ve sınıfına göre en sorunsuz thp motoruyla gözü kapalı gene 208 gti tercih ederdim... bu arada boş cupra fiyatıyla boş 208 gti fiyatını karşılaştırdığınızda 12.000 tl lik bir fark olması gayet normal çünkü 208 gti da sadece cam tavan, jbl hifi ve navigasyon opsiyonel onun dışında gayet dolu bir araç... son olarak benim için her hothatch güzeldir ve herkesin beklentileri farklıdır ama stock 208 gti, stock cupra/ polo gti dan az bir farkla da olsa hızlıdır ve fren performansı aksini idda eden arkadaşlar video, bilgi, döküman, pist süresi vs. ne varsa sunsun lütfen marka fanatikiği yapmayalım :)