çok fark ettiğini söyleyenler mevcut
Electronic Locking Differential - YouTube
![]()
Köşeyi Dönmek. XDS
İyileştirilmiş yol tutuşu. Daha hassas direksiyon. Arttırılmış esneklik. Ve virajdan çıkarken daha yüksek hız. Elektronik diferansiyel kilidi XDS küçük bir değişikliğin büyük sonuçlare yol açtığını ispatlıyor: Virajın içinde kalan tekerleğin hedeflenerek frenlenmesi sürüş zevkini kat kat arttırıyor. Ve tabi ki sürüş güvenliğini de.
http://www.youtube.com/watch?v=cFBMiwWaks8
yalnız xds ayarı sona yani 0 dan 2 ye strong'a getirmenin sakıncaları olduğu söylenmekte;
1)Balataların çabuk aşınması
2)Aks rulmanına (Constant-Velocity joint) fazla yük bineceğinden dağıtabileceğine
3)wheel hop (coil varsa sorun olmayacağı söylenmekte)
XDS ayarını yapmak 2-3 dakika. Biz kendimiz yapmıştık, köklendiğinde fark oldukça fazla oluyor. Ancak! cupra ve gti'da esp kapanamadığı için farkı tam olarak anlamak oldukça güç. Ben çok saçma buluyorum zaten esp'nin kapanamamasını. Körfez'e çıktığımda pirelli virajında hayattan soğuttu beni esp, hatta bu yüzden satmış bile olabilirim
ESP kapatılabilse viraj çıkışlarında katkısı daha büyük olacaktır eminim. Şehir içi için konuşacak olursak evet çok farkettiriyor.
Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
Golf 8R / 48.40 @Körfez
Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark
Doğrudur, Türkiye ve mevcut satılan paketleri konuşuyorsak OPC dışında bu sınıfta kilitle gelen güncel bir otomobil yok. Kilitli bir önden çekeri şöyle tanımlayabilirim, körfez'de Trophy ile 2 saatte arka sol lastiğin tellerini çıkartacak kadar yan gitmiştik. Önde tutunma o kadar fazla ki ayağını gazdan yersiz çekmen popoyu yanına alman ile aynı anda gerçekleşiyor![]()
Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
Golf 8R / 48.40 @Körfez
Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark
Ben ilk stronga aldığımız gün inanılmaz etkilenmiştimama o gün lastikte değiştirdiğim için xds nin etkisini ancak limit üstü gittiğimde anlayabildim ve daha çok hoşuma gitti.Keskin bir dönüş misal 70 derecelik tek şerit bir viraj 60 la stabil dönebilecekken 70le zorluyorsun kafadan kaydığı an xds müdahalesiyle seni şeritte tutuyor ve içeri çekiyor kafayı bu sayede ayak kaldırmadan elektronik müdahale ile devam ediyorsun.Islakta daha rahat anlaşılır.208 dışarıdan cupra kadar marjinal sayılır iç malzemeside güzel ve şık direksiyon oturma pozisyonu hatası hariç göze hoş geliyor.Ama polonun içini hepsinden çok beğendim ben.Fiyat olarak biraz daha makul olmalı 208 gti şu an polo satılmadığı için ne desek boş cupra ise asıl olması gereken rakama geldi zaten önceden çok ucuzdu.Dsg ise gerçekten çok büyük avantaj bende manuel severim ama dsg mükemmel.
Yağ yakma olayını çok abarttılar cupra ılk cıktıgı dönemlerde 3-5 tane bılınçsız kullanıcıya düştü canım makınalar adı cıktı...
COOPER'S
2*11'CUPRA
2*13'CUPRA
12'POLOGTİ
2,0TFSİ LEON CUPRA 50 AR821
esp kapandığında xds de kapanıyormuş
peki bilen varmıdır arkadaşlar
asr devre dışına alınca xds de devre dışı oluyormu?
ben coil ile virajlara sert girip hatta yağmurda dahi bir kez dahi kaymadım savrulmadım
geçen asr yi kapatıp yine sert bir şekilde viraja girip çok ciddi savrulma yaşadım sanki hiçbir güvenliği kalmamıştı aracın esp xds.. zor toparladım aracı ve sağım solum boştu Allah tan çünkü diğer araçlara vurmamda kaçınılmaz olurdu
şimdi asr yi devre dışına almaya çekiniyorum açıkcası...
teşekkürler bu arada açıklama için
Bu tip araçlarda tamamen esp kapanmaması çok büyük saçmalık, bırakın insanlar xds mi asr mi esp mi neyi açıp kapatıcağını kendi karar versin.... Esp ile araba kullanıcak adam zaten standart modellere biner cupra gti filan umrunda olmaz....
20 -25 km kadar kullandım , yurt dışı testler de yeterince şey açıklıyor zaten ? Siz kullanıp beğendiniz mi aracı ?
Sınıfı için ağır buldum ben aracı , hothatch için hafiflik çok önemli. Sonradan tavanına kadar söken var roll için o ayrı. 208 gti a oranla çok ağır araç , bu da bir çok yönden baltalıyor. güç artırmak nispeten kolaydır da araç hafifletmek o kadar kolay bir aşama değil. Bu yüzden daha hafif olup aynı dengeyi sunabilmek çok önemli..
-Fırat
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)