User Tag List

Sayfa 4/10 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
183 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Mercedes A 180 CDI AMG vs Volvo V40 R Design D2

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    A serisinin ergonomisi nispeten daha iyi yeni c'ye göre.
    C serisinde ki herşey sadece handikap. Aradığın hiçbirşeyi bulamıyorsun.
    Bu arada a'nın sınıfında en iyi yol tutan araba 1 serisidir. A ise iyi sayılır tabii ki.
    Bu arada e ile parçalar birbirine benziyor olsa bile malzemeler farklı, 'compund' denen farklardan kaynaklanıyor zaten kalite ve sessizlik.

hocam arabaları karıştıyor olabilirmisin? yorumunu okuyunca sadece kocaman bir NE!? diye kaldım, A serisi yeni Cye göre dahamı ergonomik ? acep yazım hatası yapıp tersinimi demek istediniz diye kaldımda?

CLA bende var, A serisi ile içi birebir aynı ve size yorumum keşke olay yazdığınız gibi olsa olurdu, Yeni C bence gelmiş geçmiş en ergonomik C kasası ve hatta E'ye bile kafa tutabilen bir araç.

süspansiyonunu ise tek geçerim yeni C'nin süspansiyonu gerçekten inanılmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neyse arkadaşın konusu dağılmasın.

Benimde ofisim ziyapaşa madonun üstünde birgün kemalide çağırırım sizde davetlim olursunuz beraber çay içeriz

vay be şaka maka arkadaş yada akraba çıkacaz, bende evlenene kadar 2 sene öncesine kadar Ziyapaşadaki havuzun karşısında bulunan bim'in üstünde yaşadım MHP binası ve rooms cafenin yola bakan en sokağan en başı.

şakasına bende atlar gelirim ciddi ciddi çaya sizde bir Volvo s60ıma binersiniz biraz ön yargı kırılsın şu markaya ya hocam şaka bir yana inan bana güzel araba ve satmasıda okadar zor değil eski çirkin Volvolar ve yaşı olanlar bir yana yeni S60mış v40 mış vs gerçekten pazarda biraz yer etti ve hakketten beni şaşırtacak derecede memnun etti.

BMW 320d sattım diyorum ya, habire arka lastik ye, yok borusan servise katlan yok 2 lt vergi öde , yok herkes 320si var deyip dedikodu yapar param yok diye ağlayamazsın cidden gereksizdi yaşandı bitti.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam arabaları karıştıyor olabilirmisin? yorumunu okuyunca sadece kocaman bir NE!? diye kaldım, A serisi yeni Cye göre dahamı ergonomik ? acep yazım hatası yapıp tersinimi demek istediniz diye kaldımda?

CLA bende var, A serisi ile içi birebir aynı ve size yorumum keşke olay yazdığınız gibi olsa olurdu, Yeni C bence gelmiş geçmiş en ergonomik C kasası ve hatta E'ye bile kafa tutabilen bir araç.

süspansiyonunu ise tek geçerim yeni C'nin süspansiyonu gerçekten inanılmaz
    abi yapma etme c nin o joystik vari seyle üstüne kapanan acaip touchpadin islevleri aynı hatta teybin üstündende oluyor bazıları ordanmı yapim burdanmi yapim diye arada kalabiliyor insan. buda pek ergonomi olmuyor kanımca
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi yapma etme c nin o joystik vari seyle üstüne kapanan acaip touchpadin islevleri aynı hatta teybin üstündende oluyor bazıları ordanmı yapim burdanmi yapim diye arada kalabiliyor insan. buda pek ergonomi olmuyor kanımca
    valla ne bilim bilemedim be berkan kardeşim, ne bilim banada aksine geldi benim eşim clamızı çok sert buluyorki hakkettdende düz yolda iyi ama en ufak çukura girsin çok rahatsız edebiliyor diye bizde yeni C ye baktık daha yeni 2 hafta önce bize lansman olarak yeni C200 bluetec 1.6 dizel (sanırsam 1.6 136hp-320tq Renault gtline motoru bu) 7 ileri otomatik amg pakete bindik.

araba bize çok daha ferah ve yerli yerinde geldi be hocam ya, sadece fiyatı abartıydı en boşuna 135bin, amgsine 168bin tl dediler noluyoruz dedim 1.6 araba anasını satim

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volvo ilk kuruluşundan beri sağlamlığı ve güvenliği ile ön planda olan bir marka idi ama bence çinlilerin eline geçtikten sonra o imajı bozuldu gözümde.Hala çinlilerdemi bilmiyorum ama bizim gibi ülkelerde piyasası benim kanımca kötü. Hiç satılmıyor değildir ama diğerlerine nazaran kötüdür. Birde dediğim gibi bu göreceli olmakla beraber a bence v den daha yakışıklı.

Sonrasında örnek olarak captivayı 1 ayda sattım a nın ise ne ilanı var ne satıyorum diyorum ama siparişdeki arabayı duyan bunu bana versene diyor.İşte piyasası olmak bu benim gözümde.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla ne bilim bilemedim be berkan kardeşim, ne bilim banada aksine geldi benim eşim clamızı çok sert buluyorki hakkettdende düz yolda iyi ama en ufak çukura girsin çok rahatsız edebiliyor diye bizde yeni C ye baktık daha yeni 2 hafta önce bize lansman olarak yeni C200 bluetec 1.6 dizel (sanırsam 1.6 136hp-320tq Renault gtline motoru bu) 7 ileri otomatik amg pakete bindik.

araba bize çok daha ferah ve yerli yerinde geldi be hocam ya, sadece fiyatı abartıydı en boşuna 135bin, amgsine 168bin tl dediler noluyoruz dedim 1.6 araba anasını satim
    1.6dci oda abi 136hp ye cekilmiş c için heralde. illaki cla dan konforludur güzelde hatta. o tusa alısması az birşey karısık. birde ortadaki piano black olanlarda cizilme riski fazla geldi sonucta hatrı sayılır büyüklükte ve tam ortada elin yüzügün vs.nin sürekli temas edicegi kısım
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volvo ilk kuruluşundan beri sağlamlığı ve güvenliği ile ön planda olan bir marka idi ama bence çinlilerin eline geçtikten sonra o imajı bozuldu gözümde.Hala çinlilerdemi bilmiyorum ama bizim gibi ülkelerde piyasası benim kanımca kötü. Hiç satılmıyor değildir ama diğerlerine nazaran kötüdür. Birde dediğim gibi bu göreceli olmakla beraber a bence v den daha yakışıklı.

Sonrasında örnek olarak captivayı 1 ayda sattım a nın ise ne ilanı var ne satıyorum diyorum ama siparişdeki arabayı duyan bunu bana versene diyor.İşte piyasası olmak bu benim gözümde.

diyorum ya olayın en büyük etkeni ön yargı, Volvo çinlilerin elinde değil, elinde denilince fabrikası çine taşındı,çinli taşeronlar tarafından parçaları imal ediliyor ve çinliler tarafından yönetiliyor gibi geliyor kulağa.

harbuki çinli Geely firması sadece sahibidir satın aldı, bu sizin istanbuldaki bir şatoyu Hintli bir iş adamı almış artık güzel değil yada denize sıfır değil demeniz gibi bir şey .

kurul başkanları,üretim ekibi,yeri,standartları,taşeronlar tamamen aynı en ufak cıvatası bile değişmemiş bir araçtan söz ediyoruz ve almamaya bunu bahane edenide inanın duymayalı 2 sene oldu sanırsam

onunda yanısıra emin olun Volvo hiçte o derece zor satılmıyor, bir Volvo çalışanı olarak etrafım Volvo araç sahibi dolu ve ben 2 aydan fazla bekleyen pek görmedim.

araç temiz ise ve bakımlı ise zaten Volvo piyasa değerinin %100 değerine takasa alıyorki, forda keza.

benim arabama 72 ben ödedim, galerici şimdi 65e alim diyor ESR otomotiv adana galericiler sitesinde, aykan 63 takas sayıyor valla ne bilim bence hiçte abartılacak yanı yok yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şunuda unutmaki bu mantıkla gidilirse Lotusun,Jaguarın sahibi Hintli Tata firmasıdır yani yok öyle bir mantık be kardeş bugün kullandığın ve eşimdeki mercedesin içinde Renault kangooda bile bulunan 1.5dci 6 vites 110hp motor var be hocam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E tamam bu zaten,benim arabada da hoşuma gitmiyor ki Psikolojik bir etken olsa bile böyle

Mesela lamborghinide vw grubuna geçtikten sonra sanki o hırçın ruhunu kaybetti bana göre sanki.

Ha arsa aventador takası hikayesini bile ciddi ciddi düşünen düşünmüş biri olarak söylüyorum bunu ama işte benim mantalitemde hata yada eksik eksiktir.Bunun benim malımda bende yada benle ilgili bir konuda olması onun var olmadığı anlamına gelmez.

Hep +/- tablosu yaparım ben her konuda bu hesapda bana göre A tercih edilebilir.

Dediğim gibi benim fikrim bu arkadaşa az önce uzunca yazdığım gibi bir kullanıcıda v40 ı yazarsa cidden faydası olur gibi geliyor. Tabiki yine kendi bilir.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki seçenek arasında şahsen v40 r design kırmızı tercih ederdim ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E tamam bu zaten,benim arabada da hoşuma gitmiyor ki Psikolojik bir etken olsa bile böyle

Mesela lamborghinide vw grubuna geçtikten sonra sanki o hırçın ruhunu kaybetti bana göre sanki.

Ha arsa aventador takası hikayesini bile ciddi ciddi düşünen düşünmüş biri olarak söylüyorum bunu ama işte benim mantalitemde hata yada eksik eksiktir.Bunun benim malımda bende yada benle ilgili bir konuda olması onun var olmadığı anlamına gelmez.

Hep +/- tablosu yaparım ben her konuda bu hesapda bana göre A tercih edilebilir.

Dediğim gibi benim fikrim bu arkadaşa az önce uzunca yazdığım gibi bir kullanıcıda v40 ı yazarsa cidden faydası olur gibi geliyor. Tabiki yine kendi bilir.

hocam senle aynı şehri paylaşıyoruz ama aynı dili konuşmuyoruz anlaşılan

ben diyorumki sizin hani o beğendiğiniz Mercedes A180 varya? içinde onun Renault motor var

yine diyorumki o çinliler aldı deyip lekelediğiniz Volvo varya içinde çine dahil gram enerji,düşünce,etki,parça,emek yok umarım anlatabildim.

yani kendi kendiniz ile çelişmişiniz o yorumunuz ile demeye çalıştım Renault motoru örnek göstererek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yazdığımı bir daha okuyun.

Bende TEKRAR diyorum ki evet var ve bu benimde hoşuma gitmiyor ama overall da +/- tablosunda A bence tercih edilmesi gereken arabadır ve ben tercih ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yazdığımı bir daha okuyun.

Bende TEKRAR diyorum ki evet var ve bu benimde hoşuma gitmiyor ama overall da +/- tablosunda A bence tercih edilmesi gereken arabadır ve ben tercih ettim

bencede aralarında tercih edilmesi gereken ve anladığım kadarıyla burada büyük bir çoğunluğun kararı V40 , bende onu tercih ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede aralarında tercih edilmesi gereken ve anladığım kadarıyla burada büyük bir çoğunluğun kararı V40 , bende onu tercih ettim
    İşte orası konu sahibi arkadaşın tercihi. Ben baya detaylı şekilde a yı anlattım sanıyorum. v yide bu şekilde birisi anlatırsa çok faydalı olacaktır sanıyorum.

Aklına gelen tüm +/- leriyle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada Volvo'ya içindeki motor Ford,Citroen , Peugeot motor diyen arkadaşa cevap olarak muhaleft olmak değil sadece düzeltmek amaçlı yazıyorum doğrudur aynı motor ama hayır değildirde

motorun temeli psa motoru aynı motor ama içindeki birçok ekipman farklı ve sorun teşkil etme olasılığı bile olan herşey önlem alınmış özetle biraz modifye edilmiş bir araç.

şöyle diyim size, bugün dsg şanzımanlar, ford powershiftler, Renault edcler, BMW getragların çoğunda arıza var yok megatronik yok şu yok bu ama sürekli arıza veriyorlar ve maliyetleri çok yüksek.

Volvo aynı şanzımanı 2011 de alarak getraga özel imal ettirip içindeki kuru tip şanzımanı yağlı sisteme geçirdi daha kullanıp tecrübe bile etmeden hatta bakadabilirsiniz araba bile s60 D2 wet clutch powershift olarak geçiyor birçok yerde.

Volkswagen gibi bir firmanın bu volvonun daha kullanmadan düzeltirdiği hatayı anlaması 6-7 yılını aldı ve VW daha yeni 2012 sonunda dsgleri yağlı sisteme çevirdi.

özetle emin olun sağlamlık anlamında Volvo vardır bide diğerleri vardır ve o diğerleri volvoya yakın bile değiller

şunu biliyormusunuz? dünyadaki tüm markaları birleştirin, hepsinin kaza testleri için harcadoğı bütçeyi birleştirin birtek volvonun tek başına harcadığı kaza testi maliyetine denk gelmiyor.

bu gerçkenten gurur verici bir nokta arabada oturdunmu evet ya bu sağlam dedirtiyor.

adamlar arabanın kaputunu bile tek parça ama 3 ayrı metal eğilimine ve kalınlığına sahip bir tasarımla yapmışlar, çarpma anında en önünü yumuşak ve darbeyi emiyor,kendi burkukluyor,ortası biraz daha sert ve biraz daha yavaşlatıyor, en kabine yakın kısmı kaya ve kabine yansıtmıyor darbeyi.

bu sizin içinde yaya içinde tasarlanmış son derece pahalı ama adamların ne derece önem verdiğini gösteren bir nokta daha. emin olun Volvo başkadır dostlar bunu Volvo çalışanı olduğum için söylemiyorum ben zaten Volvo iş makinasındayım otomotiv ile yakından uzaktan alakamız yok ama grup bünyesinde öğrendiklerimden size net diyebilirimki Volvo= pişman olmasınız ve hayatda kalırsınız.
    Bmw nin getrag inin mekatronigi vs diye bisey yok, bmw nin manuel sanzumanlari ve smg lerini getrag uretiyor, piyasadaki otomatik bmw ler zf sanz kullaniyor. Somut veri sunabilirmisiniz volvonun digerlerinden bariz farkli butce ayirdigiyla ilgili? Vw hala kuru sanzuman kullaniyor bu arada, kurulari islakla degistirmedi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw nin getrag inin mekatronigi vs diye bisey yok, bmw nin manuel sanzumanlari ve smg lerini getrag uretiyor, piyasadaki otomatik bmw ler zf sanz kullaniyor. Somut veri sunabilirmisiniz volvonun digerlerinden bariz farkli butce ayirdigiyla ilgili? Vw hala kuru sanzuman kullaniyor bu arada, kurulari islakla degistirmedi.

hocam anlamadım ZF ile ilgili zaten yorum yapan olmadı, bmw'nin getrag üretimi şanzımanına laf ettim ben, vw ninde megatronik sıkıntısına buradaki anlaşılmayan noktayıda anlamadım?

ayrıca hayır ben değil asıl siz yanlış biliyorsunuz isterseniz vw sorabilirsiniz dizel otomatikler artık 2012den bu yana 1.6 tdida yağlı sistem arkadaşım.

ford powershift,Renault edc,citroen e-hdi modellerinin 1.6 dizellerinde kullanılan şanzıman Getrag 6DCT250 modelidir, 6 vites ileri olup kuru tiptir.

volvodaki 1.6 dizel olan S60 D2 powershift wet clutchtır yani yağlı sistemdir.

araştıracak zahmete ben değil siz girin lütfen,google ve birkaç kelime yetiyor bulmaya.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    v40 r desing sürdüm kullandım bindim

içi o kadar darki kollar birbirinize degiyor
    araçtan cıkarken zorlanıyorsunuz ön kapılardan.
    arka diz mesafesi yoktan biraz daha iyi
    arka caM görüş mesafesi sıfır bildigin sıfır...
    ve yol tutus iyi degil yolda gezme yapıyor
    2.eli konuşmayalım
    motoruda psa grup

mercedesin kötü özellikleri

ekran çok kötü evet aşırı kötü bende biliyorum

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C'nin için ve bilgisayarları çok karışık. Ergonomi demek sadece tuşa ulaşabilme demek değil

İstediğin şeyi hissel olarak bulamıyorsun, onca arabaya inip bindim hiç birinin içinde bu karmaşayı yaşamadım.
    Alet güzel mi evet güzel, ona bir şey diyemem.

https://www.youtube.com/watch?v=4jq8hZodP0E

Sorun bence sizin V40'ta imiş. Bu test aracı, canı alınmıştır normal bir arabaya göre.
    O gün 150 beygir ile herkese zulüm olmuştuk.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    v40 r desing sürdüm kullandım bindim

içi o kadar darki kollar birbirinize degiyor
    araçtan cıkarken zorlanıyorsunuz ön kapılardan.
    arka diz mesafesi yoktan biraz daha iyi
    arka caM görüş mesafesi sıfır bildigin sıfır...
    ve yol tutus iyi degil yolda gezme yapıyor
    2.eli konuşmayalım
    motoruda psa grup

mercedesin kötü özellikleri

ekran çok kötü evet aşırı kötü bende biliyorum

size göre Mercedes A180 Volvo V40dan dahamı geniş yada tersine V40 Mercedes A180den darmı? böyle bir iddianız var ise hemen ikisinide bu akşam arkadaşlara seve seve resimlerini çekerim cla 180 cdi Mercedes A180 ile aynı, V40danda şu an bana 50mt uzaklıkta tam 3 adet var .

eğer öyle bir iddianız var ise tekrar kontrol etmenizi öneririm arkadaşım , yol tutuşu iyi değil derken S60 kullanıyorum ben şu an ve 320d den daha otoraklı ve emin şekilde 180km/h ile gidiyorum, konfor ise cla dan kat ve kat hatta dağlar denizler derecede önde.

V40 arkası yine sizce Merdeces A180den dahamı dar? onuda yine çekmek ister paylaşmak isterim. tabi öyle bir iddianız var ise? merak ettiğim siz Mercedes A180e bindinizmi?

yani tamam v40 bildiğinizi anladım ve yorumlarınıza saygı duyarım,beğenmek ile beğenmemek göreceli ama hacim dedinizmi size 20cm 20cm ama bana 20cm 50cm olmuyor yani daha dar vs dedinizmi her ikisinide ezbere bilen olark net diyebilirimki kontrol etmeniz lazım tekrardan.

bu arada PSA motoru Mini Cooper, belli yıllar arasındaki 1.6 D BMW 1 serisindede kullanıldı, yetmedi o beğenmediğiniz motora Volvo birçok önlem, değişiklik uyguladı ve daha da başarılı hale getirdi.

peki ya Mercedes ve kangoo motoru? aynı yorumu yapabiliyormusunuz? şahsen ben 110bin tl verip köşedeki clio symbol takside bulunan motora binmek istemem.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)