Bildiğin CVT şanzıman Multitronic denen şey Bero![]()
Selamlar ;
Şu an A4 B6 Avant kullanıyorum. 3.0 quattro.
Lpg yi biz taktık Zavolli marka. Lpg de kabaca 1 TL = 3 km orantısıyla gidiyorum şu anki istanbul lpg fiyatlarıyla.
Yani 87 TL ye doldu en son Lpg 270 KM sonra bitti. 83 TL aldı tekrar gaz aldığımda.
3.0 V6 ve quattro birleşimi bambaşka gerçekten. bütçenize uyan var ise mutlaka temiz 3.0 kovalayın.
tam benim aradığım konuymuş . nasip olursa bu tarz bi avant niyetindeyim. aklımdaki soruların aynısını sormuşsun. cevaplar için takipteyim.
2.5 TDI' alırken triger kayış v kayış tüm gergilerin değiştiniği doğrula onlarda ciddi maliyettir. 3 bin küsür lira sadece parça çıkıyor.
Merhaba,
Aslında ilk hedefim İzmir' den İstanbul'a satılan bir araç var vardı. B6 2.5 TDI Avant Quattro. Hatta kendisi hala 35 E... plaka olarak yollarda dolaşmaktadır, belki sizde bilirsiniz... O araca çok niyetlenmiştim fakat geçtiğimiz ay satın alma niyeti ile İstanbul' a gittiğimde araçta şanzıman arızası olduğunu gördüm (çünkü satıcı bunu bize belirtmeden bizi istanbul'a davet etmişti)
Neyse, haliyle avant Quattro sevdasından vazgeçtim. Karşıma çıkan diğer Quattro' ların da hiç biri içime sinmemişti. Bende A4 olarak yine sonucu 1.9 da karar kıldım. A6' da 2.5 bulabildim.. 3.0 Quattro tecrübemde olmuştu geçen yıllarda. Gerçekten bambaşka bir keyif fakat ben benzinli araçlardan uzaklaşalı bayağı bir zaman oldu. Yoksa çok güzel seçenekler var ve içim gitmiyor değil. Şu an ki durumda inşallah en sağlıklı kararı vermeye çalışacağım nasipse.
Teşekkürler.
Bende ilk başta station olarak yola çıkmıştım fakat piyasada ve gümrük şartlarında hiç içime sinen bir Avant araçla karşılaşmadım. Bir tane vardı ki zaten o da şanzımandan problemliydi. Aslında genel olarak manuel kullanıcısıyım yani olursa bu otomobil ilk otomatik aracım olacak. Haliyle biraz tedirgin yaklaşıyorum konuya.
Nasibimizde varsa olsun inşallah.![]()
Bende 2 tane B7 A4 vardı sürekli söylerim otomobil dünyasının en kaliteli iç mekanına sahipti B6 da aynısı
A6 ben şahsen tercih etmezdim hem görüntü olarak gerçekten ağır ve bu yaşlara hiç ama hiç hitab etmiyor hemde fazladan ağırlık
B6 A4 e S4 jantı tamam harika..
Valla kasa olarak inanılmaz keyifli bir kasadır. Ben 2.7t Quattro üzerine 19 jant koymama rağmen çok rahattı. İçerisinde plastik aksamda soyulma vs olur. Ama ebayde çok ucuza kaliteli soyulmayan parçaları bulabilirsin. Ben komple ön takım yaptırmıştım 2000 liraya mal olmuştu. Onlarıda orjinal olarak ebay üzerinden getirdim. Yoksa burada doğuş fena keseliyor. Şanzıman olayına gelirsek multitronik vites geçişleri vs konusunda hissettirmez ama araba kullanım zevkini minimum a indirir.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)